|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
10-12-2006, 16:07 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Malzemeler: Yapılışı:- 500 gr kuzu kuşbaşı, - 2 adet soğan, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 2 adet havuç, - 1 küçük karnabahar, - 6 diş sarımsak, - 2 yemek kaşığı salça, - ½ demet dereotu, - 1 çay kaşığı kimyon, - 1 çay kaşığı fesleğen, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 tabaka yağlı kağıt. Soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağı tencerede eritip soğanları kavurun. Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin. Salçayı ekleyin. Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın . Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin. Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın. Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin. Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın. Üzerini hafifçe yağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıdıyla servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |