|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
10-12-2006, 16:14 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Malzemeler • 2 paket eti burçak bisküvi • 2 kaşık tereyağ • 1 yemek kaşığı toz şeker Kreması için: • 1 kg süt • 5 kaşık un • 1 paket vanilya • 1 kaşık tereyağ Üzeri için: • 1 kase dondurulmuş ya da taze vişne • 1 paket tartolet jölesi • 250 gr. vişne suyu Tarif 2 paket bisküviyi, 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık toz şekele doğrayıcıya koyalım ve iyice karışıp ezilene kadar karıştıralım. Kelepçeli kalıba döküp iyice elimizle bastıralım. Daha sonra 5 kaşık una yavaş yavaş sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım ve şekeri de koyup ağar ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. kaynadıkdan beş kakika sonra altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyip kelepçeli kalıpta bekleyen bisküvileri üzerine dökelim. Vişneleri istediğimiz şekilde kremanın üzerine koyalım. Ayrı bir kapta tartolet jölesinin üzerindeki tarife göre pişirip hazırladığımız pastanın en üstüne dökelim. Dolapta 3-4 saat bekletip afiyetle yiyelim...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |