|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
14-12-2006, 17:40 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Malzemeler: 600 gr patates Tuz, karabiber 1 soğan 2 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 650 gr ıspanak 200 gr süt kreması Kalıp için yağ 4 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri Nasıl Hazırlanır: 1) Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda 20 dakika haşlayın. 2) Bu arada soğan ve sarmısağın kabuklarını soyup incecik doğrayın. Oval tencerede kızgın yağda kavurun. Ispanağı ekleyip kısık ateşte üzeri kapalı olarak 7 dakika kadar pişirin. 3) Fırını 175 derecede önceden ısıtın. 50 gr süt kremasını ıspanağa ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ıspanağın biraz çekmesini bekleyin. 4) Patateslerin suyunu süzün. Kabuklarını soyup 5 mm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri ekleyin. Ispanağı da ilave edip eşit miktarda kaba yayın. Ispanağa 4 tane çukur açın ve yumurtaları bu çukurların içine kırın. Artan süt kreması ve peyniri ıspanağın üzerine paylaştırıp fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Ardından servis yapın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://besiktasforum.net/forum/mutfak/15550-yumurtali-ispanak/ | ||||
Mesaj Yazan | For | Type | Tarih | |
Untitled document | This thread | Refback | 25-03-2008 15:52 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |