|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-01-2007, 14:56 | #91 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Portakallı Ballı Kek Malzemeler 350 Gr Un 1 Tatli KaŞiĞi Kabartma Tozu 1 Çay KaŞiĞi Toz Karanfİl 75 Gr TereyaĞ 3 Yumurta 2 Portakal 2 Su BardaĞi Bal ÜstÜ İÇİn 1 Çorba KaŞiĞi Portakal Suyu 1/2 Çay BardaĞi Bal HazirlaniŞi Portakalin KabuĞunu Rendeleyİp Suyunu Sikin. Un, Kabartma Tozu, Karanfİlİ KariŞtirin. TereyaĞi, Yumurta, 4 Çorba KaŞiĞi Portakal Suyu Ve 1 Çorba KaŞiĞi Portakal KabuĞunu KariŞtirin. Una İlave Edİp İyİce Çirpin. HazirladiĞiniz KariŞima Bali Ekleyİp KariŞtirin. Yuvarlak Bİr Kek Kalibinin Dİbİnİ YaĞladiktan Sonra Portakal Dİlİmlerİyle Kaplayin. Kek Hamurunu Kaliba BoŞaltin. 160 Derece IsitilmiŞ Firinda 1 Saat PİŞİrİn. 5 Dk.soĞumaya Birakin. Kekİ Servİs TabaĞina Ters Çevİrerek Çikarin. Portakal Suyu İle Bali KariŞtirin. HazirladiĞiniz KariŞimi FirÖayla Ilik Kekİn Üzerİne SÜrÜn. Kalanini Kekİn Üzerİne DÖkerek Emmesİnİ SaĞlayin. Portakalli Balli Kekİ SoĞuk Olarak Servİs Yapin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
24-01-2007, 14:56 | #92 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PORTAKALLı KEK MALZEMELER 250 gr un 100 gr süt 250 gr şeker 3 adet yumurta 200 gr margarin 1 portakalın suyu 1 paket kabartma tozu 1 portakalın kabuğun rendesi HAZIRLANIŞI Şeker ve yağı iyice karıştırın, yumurtaları birer birer ilave edin. Sırasıyla, önce un ve kabartma tozu, ardından portakal suyu, süt veportakal kabuklarını da karıştırın. Bunları yağladığınız bir tepsiye boşaltın ve normal ateşte 55-60 dakika pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:57 | #93 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PORTAKALLI PASTA MALZEMELER 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet portakal 1 çay fincanı sıvı yağ HAZIRLANIŞI Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları katılaşana kadar çırpın. Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, sıvıyağ, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip iyice karıştırın Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin. Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. NOT: Hamurun kalıba yapışmaması içn, kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:57 | #94 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PRATIK PROFITEROL MALZEMELER 1 büyük örgü paskalya çöreği 1 şişe süt 3 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1,5 paket kakao 1 yemek kaşığı margarin Dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Tencerede, süt, şeker, kakao ve un karıştırılır. Ocakta fokurdayıncaya dek pişirilir. İçine margarin katılarak çırpılır ve ılınınca yumurta sarısını eklenir ve yeniden çırpılır. Borcama, paskalya çöreklerini küçük parçalar halinde doğranıp, ceviz içinin bir kısmı serpilir. Hazırlanılan puding dökülür ve karıştırılır. Ceviz içi serpilip, buzdolabında bekletilir. (Hazır puding ile de yapılabilir.)
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:57 | #95 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PUDINGLI PASTA MALZEMELER 3 petibör büskivi 1 piyale puding 1 şişe süt isteye göre hindistan cevizi yada ceviz HAZIRLANIŞI İlk başta pudingi hazırlamak için 1 şişe sütü tencereye boşaltın ve pişene kadar karıştırın sonra bisküvileri cam kare bir kaba dizin sonra pudingin yarısını boşaltın sonra yine dizin sonra yine boşaltın ve hazır... __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:57 | #96 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | RENATA TURTASı MALZEMELER 100 gr meyve şekerlemesi 100 gr sütlü çikolata 800 gr vanilyalı dondurma 1 çorbakaşığı antep fıstığı 3 bardak krem şanti 1 fincan süt yeterli miktarda bisküvi 3 kadeh likör HAZIRLANIŞI Meyve şekerlemeleri tavla zarı gibi doğrayın. 2 litrelik kek kalıbının içini likörle ıslatılır. Şekerlemeler kalıbın altına va yanlarına dizin. Krem şantinin yarısını bir kaseye koyun. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın ve bir fincan sütte eritin, soğuyunca kasedeki krem şanti ile karıştırın. Dondurmanın yarısını kalıba koyun ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine antep fıstığı ve meyve şekerlemeleri serpin. Çikolatalı krem şantiyi de boşaltın ve spatula ile düzeltin ve kalan dondurmayı da üzerine dökün. En üste kalan bisküvileri yayın sonra kalıbı buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 6 saat kadar bekletin. Sıcak suda 2-3 saniye tutun sonra kalıp servis tabağına baş aşağı edin. Turta, üstü kalan krem şanti ile süslendiktan sonra servise kadar buzdolabında saklanabilir. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:57 | #97 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | RO-KOKO MALZEMELER MALZEMESI : 1 paket krem şanti 2 paket kakao 1 adet yumurta 1 avuç içi kadar fındık 3 su bardağı süt veya su HAZIRLANIŞI Krem şanti üç su bardağı süt veya su ile çırpılır ve katılaşması için buzdolabına konulur. Daha sonra iki paket bisküvi küçük parçalar halinde derince bir kaba kırılır. Dolaptaki krem şanti yumurta ile biraz daha çırpılır ve kırık bisküvilerin içine fındıkla beraber ilave edilir. Harmanlaşıncaya kadar yavaşça karıştırılır ve arzu edilen kaba boşaltılarak buzdolabına konulur. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:58 | #98 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | RULO PASTA MALZEMELER 5 yumurta 8 çorba kaşığı un 8 çorba kaşığı şeker 1 kabartma tozu 1 paket puding (istediğinizden, tavsiyem muzlu) HAZIRLANIŞI Şekerle yumurta çırpın, puding hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 170 derecede, 25 dakika pişirin. Pudingi hazırlayıp pasta hamurunun üstüne döküp, rulo haline getirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:58 | #99 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | SAKıZLı PASTA MALZEMELER ½ paket margarin 1 su bardağı un 1 litre süt 1 adet damla sakızı 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kakaolu bisküvi 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz HAZIRLANIŞI Margarini eritin, sürekli karıştırarak unu ekleyin. Pembeleşen una sütü azar azar ve karıştırarak ilave edin. Süt kaynamaya başladığında dövülmüş damla sakızını , şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın, yüksek devirli mikserle 5 dakika karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyoyu döşeyin. Üzerine un halindeki bisküviyi yayın ve onun da üzerine muhallebi ve ardından dövülçüş ceviz yada fındığı yayın. Soğuması için serin bir yerde bekletin. Soğuyunca rulo haline getirin. Fındık ve cevizle süsleyin Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika bekletin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 14:58 | #100 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | SEVTAP PASTASI MALZEMELER 2yumurta 250gr margarin 500gr nişasta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 2 kaşık un HAZIRLANIŞI Yumurta ve şeker erimiş yağ ile çırpılır.Sonra diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlatılarak yağlanmamış tepsiye dizilr.Beyazken fırından çıkarılır. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |