|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-01-2007, 15:09 | #21 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | İSPANYOL KARIDESI MALZEMELER 1 kg karides 2 ince dilimlenmiş soğan 2 su bardağı bira 1 diş sarmısak 1 defne yaprağı 3 adet tane karabiber 2 adet kereviz yaprağı 2 çay kaşığı tuz 1/2 limon HAZIRLANIŞI Birayı geniş bir kaba boşalttıktan sonra sarımsak, soğan dilimleri, defne yaprağı, kereviz, biber ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatın. Ateşten alın, ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyun ve iyice soğutun.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
24-01-2007, 15:10 | #22 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | IZGARA TURNA BALıĞı MALZEMELER 6 kişilik 1 kg turna balığı filetosu 1/2 su bardağı bira 1/2 su bardağı ayçiçek yağı 1/4 su bardağı limon suyu 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı acılı sos çok acı kırmızı biber sosu acısız kırmızı biber HAZIRLANIŞI Turna balığını 6 parçaya bölün. Derin olmayan bir kaba koyun. Yağı, birayı, limon suyunu, maydanozu ve tuzu karıştırıp, acılı sosu ve çok acı kırmızı biber sosunu ilave edin, hepsini balıkların üstüne dökün. Oda ısısında 1 saat bekletin, arka taraflarını çevirin. Daha sonra balıkları, iyice yağlanmış bir ızgarada ve kömür ateşinde çevirerek pişirin. Üzerlerini kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:11 | #23 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KAĞıTTA PALAMUT MALZEMELER 2 kişilik 1 adet iri palamut 4 diş sarımsak 2 adet soğan 2 adet domates 2 yemek kaşığı krema 3 adet sivribiber 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 defne yaprağı nane karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balığı ayıklayın, kuyruk kısmını kesin fileto gibi açın. Yağlı kağıda yerleştirin. Üzerine halka doğranmış soğan, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates, biber ve sarımsak yerleştirin. Defne yaprakları, zeytinyağı, karabiber ve tuz ekleyin. Kağıdı sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:11 | #24 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KALAMAR BISKEN MALZEMELER 4 kişi için 1 kg temizlenmiş kalamar 1 kahve fincanı rafine yağı 1 adet ince kıyılmış soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber 4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç 6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı konyak ½ su bardağı beyaz şarap az tuz bir tutam pul biber 1 yaprak defne HAZIRLANIŞI Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin. Bir tencerede yağı kızdırın ve kalamarları bu yağa ekleyip bırakacağı suyu çekip hafifçe sararıncaya kadar birkaç dakika kızartın. Başka bir tencereye tereyağı, sarımsak ve soğanı ve havucu koyup orta ateşte bir kaç dakika kavurup biber , domates, tuz, pul biber, defne ve kalamarları koyun. Birkaç dakika kavurup üzerine konyağı döküp alevlendirin. Beyaz şarabı döküp 1-2 dakika kaynatıp kapağını kapatın. Ağır ağır kaynatarak 20 dakika kontrol ederek pişirin ve servis edin
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:11 | #25 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KALAMAR TAVA MALZEMELER 250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar 1 su bardağı süt 1 Su bardağı un Karabiber Tuz Kızartma yağı TARATOR İÇİN ½ Bayat ekmek içi ½ Su bardağı ceviz içi 2 Diş sarmısak (ezilmiş) ½ Limon suyu ½ Su bardağı su Tuz Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın. Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin. Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın. Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin. Yağı tavada ısıtın. Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın. Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın. TARATOR SOS Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sos kabının içerisine alın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:11 | #26 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KALKAN BALıĞı AMANDIN MALZEMELER 4 kişi için 8 dilim kalkan balığı tuz bir tutam karabiber 6 çorba kaşığı süt 2 çorba kaşığı tereyağı 3 kahve fincanı rafine yağı 1 avuç kabuklu badem 1 çay fincanı un HAZIRLANIŞI Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:11 | #27 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KALKAN HAŞLAMA HOLLANDEZ MALZEMELER 4 kişi için 8 dilim kalkan balığı ½ su bardağı süt 1 çorba kaşığı tuz 10 su bardağı su Sos için: 10 adet ezilmiş tane karabiber 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan 1 kahve fincanı sirke 2 çorba kaşığı su 4 yumurta sarısı 500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı ¼ tatlı kaşığı tuz ½ limonun suyu HAZIRLANIŞI Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın. Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun. Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yanında hollandez sos servis edin. Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:11 | #28 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KALKAN TAVA MALZEMELER Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber 1.5 su bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı un 1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş Tuz 5 kişilik HAZIRLANIŞI Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin. Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.Kalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:12 | #29 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KARIDES GÜVEÇ MALZEMELER 1/2 kg karides 1 su bardağı beyaz şarap rendelenmiş kaşar domates soğan sarımsak defne yaprağı tuz karabiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ HAZIRLANIŞI Bir tavada ince doğradığınız soğanları kavurun, dövülmüş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin ve yumuşayıncaya, suyu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra şarap, tuz, karabiberi ekleyin ve bir taşım kaynatın. Karidesleri ve defne yaprağını ekleyerek 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alarak isteğe göre tek kişilik güveç kaplarına veya ısıya dayanıklı bir cam kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar döşeyerek önceden ısıtılmış orta dereceli fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:12 | #30 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KARIDES KıZARTMA MALZEMELER 2 kg karides 2.5 su bardağı un 2 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı bira acı sos tuz, karabiber 8 kişilik HAZIRLANIŞI Karidesleri ayıklayıp tuz, karabiber ve una bulayın. Un, kırmızıbiber, bira ve acılı sosu karıştırarak bir sos kıvamona getirin. Karidesleri bu sosa bulayıpn 3 dakika kızartıp servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |