|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
24-01-2007, 15:26 | #61 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | SOMON BALıĞı MALZEMELER MALZEMELER : 1 adet somon balığı 1/5 paket tereyağ HAZIRLANIŞI Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağ eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
24-01-2007, 15:26 | #62 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | SOMON HACHEE MALZEMELER 600 gr somon balığı 2 adet yumurta akı taze kara biber 4 adet domates kereviz yaprağı yeşil soğan zeytinyağ roka tuz HAZIRLANIŞI Somonları iyice yıkayıp, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin. Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün, 3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun. Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:26 | #63 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | SOMONLU KABAK TERIN MALZEMELER 4 adet kabak 4 dilim somon füme 4 adet yumurta 5 çorba kaşığı taze krema 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı köri Maydanoz Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için). Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın. Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin. Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:26 | #64 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | SOSLU KıLıÇ MALZEMELER zeytinyağ 2 adet limon 100 gr kapari 400 gr kılıç balığı 200 gr yeşil zeytin 10 adet defne yaprağı taze kara biber, çekilmiş tuz HAZIRLANIŞI Kılıç balığını yıkayıp bir süçgeçte süzün. Sonra, keskin bir bıçak yardımıyla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş, düz bir tabağa sadece bir kat olmak kaydıyla dizin. Diğer yanda, bir katpa 4 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine gezdirin. Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine yerleştirin. Tabağı folyo ile örtüp, serin bir ortamda sosu emmesi için 6-7 saat bekletin. Tabağı limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:26 | #65 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ŞARAPLı BALıK MALZEMELER 2 kg levrek balığı 2 kg kırlangıç balığı 1/2 kg karides 1.5 su bardağı balık suyu 3 su bardağı beyaz şarap 2 adet kereviz yaprağı 1 demet maydanoz 2 su bardağı su 2 avuç kapari 1 çorba kaşığı un 5 dilim ekmek 1 çorba kaşığı İngiliz salçası (Worcestershire sauce) tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Bir tencereye şarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ile temizlenyip, yıkadığınız balıkları koyun, kuvvetli ateşte pişirin. Diğer bir kapta karidesleri haşlayın. Balık piştikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayırın, bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin. Üstüne pişmiş karidesleri ilave edin. Balığın içinde piştiği suyu birbuçuk bardak kalana dek kaynatıp, ince bir süzgeçten geçirin. Margarin, un ve balığın suyu ile bir beşamel sos yapın, içine (varsa Ingiliz salçası ve) kaparileri katın ve balıkların üzerine dökün. Sıcak fırında onbeş dakika pişirdikten sonra, kabuklarını çıkartıp,yarım parmak kalınlığında kesip,fırında kızarttığınız francala dilimleri ile servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:26 | #66 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TON BALıKLı ÜÇGENLER MALZEMELER 1 adet yumurta 1 kutu mısır konservesi 1/3 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış 1 adet (orta boy kutu) ton balığı konservesi 6 dilim tost ekmeği ya da beyaz ekmek dilimleri HAZIRLANIŞI Ton balığı ve mısırın fazla yağını ve suyunu süzerek karıştıralım. Kıyılmış maydanoz ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştıralım. Tost ekmeğinin kabuk kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla keselim. Ton balığı ve mısırlı karışımdan ekmeğin üzerine sürelim.dilimleri bölerek üçgenler elde edelim. Bir tavaya sıvı yağı alalım. Orta ateşte hafifçe kızdığında ekmek dilimlerini tavaya alalım.altın rengi aldığında spatulayla tavadan alalım. Bir havlunun üzerine çıkararak fazla yağların süzülmesini sağlayalım. Diğer üçgenlerede aynı işlemi uygulayarak servis yapalım. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:26 | #67 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | USKUMRU DOLMASı MALZEMELER1.5 kg soğan 6 adet yumurta 3 kilo uskumru 2 su bardağı un 100 gr kuş üzümü 200 gr ceviz içi 750 gr zeytinyağ 1 paket yenibahar 100 gr beyaz fıstık 2 su bardağı galeta unu karabiber tuz HAZIRLANIŞI Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber, yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:27 | #68 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Fırında biberli balık Balığın yüzgeçlerini çıkartıp, büyük, yapışmayan ve metal olmayan bir kaba yerleştirin. Limonun bir kenarından 2 adet ince dilim keserek ayırın. Kalan limonun suyunu balığın üzerine sıkıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Üzerini kapatarak 2 saat buzdolabında dinlendirin. Balığı alabilecek büyüklükte, sığ bir fırın kabını hafifçe yağlayın. Tabanına patateslerin yarısını yerleştirip, üzerine sarmısak, maydanoz, soğan ve biberleri serpin. Tuz, karabiber katıp, kalan patatesleri de en üste yayın. Su ve kalan zeytinyağını döküp, üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin. Fırının ısısını 220 dereceye çıkartın. Balığın içine ve dışına tuz sürüp, defne yapraklarını yerleştirin. Balığın üzerine enine 3-4 çizik atın ve ayırdığınız limonları 2'ye keserek yerleştirin. Balığı limonlu tarafı üste gelecek şekilde patateslerin üzerine yerleştirip, üzerini kapatmadan yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın. (4 kişilik) * 1250 gr. bütün balık (temizlenmiş) * 1 adet limon * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 kg. patates (ince dilimlenmiş) * 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş) * 3 çorba kaşığı maydanoz (ince dilimlenmiş) * 1 adet kırmızı soğan (ince dilimlenmiş) * 1 adet küçük boy kurutulmuş kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış) * 1 adet etli kırmızı biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış) * 1 adet sarı dolmalık biber (çekirdekleri çıkartılmış, ince halka doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çay bardağı su * 2 adet defne yaprağı * 3-4 dal taze kekik Mantar graten Mantarları, ısıtılmış yağa katıp, 3-4 dakika soteleyin. Suyu ısıtın. Kremayı karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Hardalı da katıp, hazırladığınız karışımı sotelediğiniz mantarların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. (6 kişilik) * 1 kg. mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş) * 2/3 çay bardağı zeytinyağı * 1/2 su bardağı su * 2/3 su bardağı krema * 1 tatlı kaşığı hardal * 100 gr. eski kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:27 | #69 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Balıklı sebze Malzemeler 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 100 gr. somon balığı 1 adet bostan patlıcanı 1 adet kabak 50 gr. rendelenmiş kaşar Kızartmak için soya yağı 1 tutam karabiber, kırmızı biber Yeteri kadar tuz HAZIRLANIŞI Patlıcanların kabuğunu soyup kabaklarla beraber 2 cm. kalınlığında halka halka doğrayın. Yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Haşlanmış pirinci, kızaran sebzeleri, tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırıp fırın kabına koyun. Üzerine parçaladığınız balıkları dizin. Rendelediğiniz kaşar peyniri serpip 170 derece fırında pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
24-01-2007, 15:27 | #70 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Balıklı omlet Yumurta, süt ve tuzu birlikte çırpın. Bir tavada tereyağını eritip, yumurtalı karışımı dökün ve arzu ettiğiniz kıvamda bir omlet pişirin. Balığı, turp, marul ve soğanı omletin yarısına yayın, diğer yarısını da malzemelerin üzerine kapatarak servis yapın. 4-6 kişilik * 6 adet yumurta * 3 su bardağı süt ya da krema * 1 tatlı kaşığı tuz * 1/4 su bardağı tereyağı * 3 adet küçük boy levrek balığı (dilimlenmiş) * 15-20 adet turp (dilimlenmiş) * 1 adet top marul (dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |