Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-01-2007, 13:18   #21
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

DÖVME PILAVı

MALZEMELER

1 çay bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı fasulye
5 adet domates
5 adet yeşil biber
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde akşamdan ıslatın. Sonra hepsini bir tencereye alarak üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada tereyağını eritin. Küp kü doğranan soğanları sararana kadar kavurun. Domateslerin kabukalrını soyun, küp küp doğrayın ve soğana ekleyin. Hazırlanan domatesli harcı fasulye-nohut-bulgur karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serperek servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:18   #22
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ERIKLI PILAV

MALZEMELER

Pilav için:
2 su bardağı Amerikan pirinci
Badem (kabukları soyulmuş)
½ çay bardağı Antep fıstığı
½ çay bardağı dolmalık fıstık
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
1 tutam yeni bahar
Tuz
3 su bardağı su


Erik için:
½ kg kuru siyah erik
1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için 1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
Tuz


HAZIRLANIŞI

Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım.
Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım.
Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım. Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım. Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim. Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım. Üzerini yağlayıp fırında kızartalım. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:19   #23
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ETLI PILAV

MALZEMELER

250 gr kuşbaşı
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 çaybardağı kadar mısır özü yağı
tuz
arzuya göre kara biber


HAZIRLANIŞI

Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın. Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. Kaynatılmış su katıp tuzu atın. Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın.
Not: Bezelye tazeyse haşlanır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:19   #24
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FIRINDA KIZARMIS PILAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ


HAZIRLANIŞI

Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın. Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir). Tuzunu koyun. Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın. 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:21   #25
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

FıRıNDA PEYNIRLI PILAV

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 şeker kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı kızdırın ve pirinçleri göz göz oluncaya kadar kavurun. İçine 2 şeker kaşığı karabiber ekleyin ve karıştırın. Suyunu da ekleyip bir taşım kaynatın. Pirinçler suyunu çekince 20 dakika dinlenmeye bırâkın. Pilavınız hazır olunca bir fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 15 dakika fırınlayın. Piştikten sonra kare şeklinde keserek sıcak servis yapabilirsiniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:21   #26
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

GÖÇMEN PILAVı

MALZEMELER

2 ölçü pirinç
4-5 adet soğan
1/2 kilo taze fasulye
Tuz
Yağ


HAZIRLANIŞI

Soğanları küp küp doğrayın. Yağın içinde kavurun. Taze fasulyeyide küçük küçük doğrayıp haşlayın. Haşladıktan sonra soğanların üzerine dökün. En üstüne pirinç konur. Hiç karıştırmadan su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra tencereyi ters çevirin ve servis yapın. İsteğe göre, üzerine baharat türü ve yoğurt ilave edilebilir.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:21   #27
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

GÜÇ PILAVı

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
2 adet orta boy ince doğranmış havuç
200 gr. brokoli çiçeği
1 baş orta boy soğan
1 diş doğranmış sarmısak
1 çay bardağı baharatlı sebze suyu
2 yemek kaşığı karışık baharatlı et sosu
2 çay kaşığı kuru kekik yaprağı
400 gr. kuru fasulye konservesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karabiber
200 gr. börülce konservesi


HAZIRLANIŞI

Yağı geniş bir tencerede kızdırın. Havuç, brokoli, soğan ve sarmısağı ilave edin. Karıştırarak sebzeler soluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirin. Sebze suyunu, baharatlı et sosunu, kekik, tuz ve biberi ilave edin. Pirinç, fasulye, börülceyi de ilave edip karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:22   #28
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAMSILI PILAV

MALZEMELER

1 kg hamsi (ayıklanmış)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kuş üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir şekilde alt kısmına ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karışıma ilave edelim. Birbirine iyice kanştırıp tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döşeyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerleştiriyoruz. Açık yer kalmayacak şekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateşte pişirelim.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:22   #29
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAVUÇLU PILAV

MALZEMELER

4 kişilik
2 su bardağı pirinç
3 adet havuç
100 gr şamfıstığı
50 gr kuş üzümü
tuz
3 su bardağı et suyu
2 fincan sıvıyağ



HAZIRLANIŞI

Kuş üzümünü ılık suda biraz bekletin. Havuçları kazıyın ve kaynar suda 5 dakika haşlayın. Havucu rendeleyin ve ardından kuşüzümü ve şamfıstığıyla beraber kızartın. Bu arada yağda sade pişirdiğiniz pilavı iyice demlenmesi için dinlendirin. Demlenmiş pilava hazırladığınız karışımı ekleyin ve sıcak servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-01-2007, 13:22   #30
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAVUÇLU PILAV

MALZEMELER

Amerikan pirinci 1 kg
Sıcak et suyu 2 lt
Havuç 300 gr
Kuşbaşı tavuk eti 1/2 kg
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Dereotu
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 16.5 gr
Yağ 8 gr
Karbonhidrat 83 gr
= 2032 Kj
486 kcal


HAZIRLANIŞI

Havuçları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırın. İçine havucu, tavuk etini ekleyip kavurun. Ardından yıkayıp pirinci ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra su ve yeterince tuz ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirin, dereotuyla süsleyip servis yapın
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın

« Uykuluk | Boza »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:33 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580