|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
27-01-2007, 18:44 | #111 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTARLı TART MALZEMELER hazır tart hamuru 3 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz 25 gr rendelenmiş taze kaşar 2 adet yumurta çırpılmış 1 diş dövülmüş sarmısak 150 ml. çiğ krema 350 gr mantar 1 adet soğan Tuz ve karabiber 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Derin bir tart kabına tart hamurunu yerleştlrln. 200 derecelik bir fırında 15 daki kadar pişirin. Bir sos kabında yağı eritin, kıyılmış soğanları içine katıp atıp 3 dakika çevirin. Sarımsağı, ikiye böİünmüş mantarları, maydanozu katıp tuz ve biberi de ekledikten ettikten sonra 4-5 dakika daha pişirin. Bu karışımı tart hamurunun üzerine bosaltın. Krema ve yumurtaları da iyice karıştırıp mantarlı karışımın üzerine döktün daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 190 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 18:44 | #112 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MANTı MALZEMELER 500 gr. un 500 gr. az yağlı kıyma 2 adet yumurta sarısı 1 kilo yoğurt 5-6 diş sarmısak 2 çorba kaşığı margarin Yeterince kırmızıbiber, tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Genişçe bir kapta unun ortasını açın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ilave ederek katıca bir hamur yapın. Hamurun ne çok kaskatı ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamurdan bezeler yaparak, bunları teker teker, hazır yufkadan daha kalınca olarak açın. Diğer tarafta içine az karabiber karıştırılıp hafifçe yoğurulmuş kıyma hazırlayın. Kıymadan kopardığınız fındık iriliğinde parçaları ikişer parmak arayla açtığınız yufkanın üzerine koyun. İkinci yufkayı bunun üstüne kapayıp, kareler halinde kesin. İsterseniz tek yufkanın kıymasına üçgen şeklinde de kapatabilirsiniz. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dakika pişirip süzgeçle alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ koyarak servis edin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:45 | #113 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAYALı BÖREK MALZEMELER 1 çorba kaşığı bira mayası 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 250 gr margarin 1 su bardağı su şeker tuz HAZIRLANIŞI Maya, yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve şekeri kabın aldığı kadar un ile karıştırın, yoğurup hamur haline getirin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, her parçayı çok ince açın. 250 gr margarini dörde bölüp eritin ve açtığınız hamurların üzerine sürün. Hamurları rulo halinde yuvarlayın, her parçayı ona bölüp, üstlerinden elinizle bastırarak yassılaştırın ve içlerine arzu ettiğiniz iç malzemesini koyup kapatın. Yumurta sarısı ve çörek otu ilave edip, pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:45 | #114 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MAYONEZLI MAKARNA MALZEMELER Makarna tuz sıvıyağ mayonez kornişon turşu sosis HAZIRLANIŞI İçine tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suya makarna ilave ederek haşlayın. Haşlanmış makarnayı süzerek çukur bir kaba koyun.Yine çukur bir kaba mayonezi koyun, küçük küp şeklinde doğranmış kornişon ve sosisler ilave ederek karıştırın. Karışımı makarnanın üzerine dökerek servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:45 | #115 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MERCIMEKLI BÖREK MALZEMELER 4 adet yufka 1/2 kg kıyma 1 adet soğan 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su baradğı yağ 1/2 kg yeşil mercimek 1 çorba kaşığı tereyağ(ya da margarin) HAZIRLANIŞI Mercimeği haşlayıp, tuz ve karabiberle beraber, kavurduğunuz kıymaya katın,soğumaya bırakın. Süt, yağ ve yumurtayı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. Bir ucunu kıvırdığınız, yufkanın içine uzunlamasına mercimekli harcı koyun, sonra diğer ucunu da kıvırıp rulo yapın. Rulo yaptığınız bütün yufkaları yağlanmış tepsiye dizin. Kalan sütlü kanşımı yufkaların üzerine sürüp, fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:45 | #116 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MEYVELI TART MALZEMELER tarçın 1 paket vanilya 2 adet yumurta 125 gr margarin 2 su baradağı un 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 1/2 kg vişne (ya da elma, kayısı, şeftali vs.) HAZIRLANIŞI Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yağı eritip diğer malzemelerle karıştırın ve yağladığınız bir tart kalıbına dökün. Üzerine tarçın serpin ve meyveleri dilimleyip dizin. Soğuk fırına koyup, hafif ateşte pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:45 | #117 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MUHALLEBILI POĞAÇA MALZEMELER 3,5 su bardağı un 3 çorba kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 250 gr yağ Kreması : 1,5 su bardağı süt 6 çorba kaşığı toz şeker 1 yumurta sarısı 2,5 çorba kaşığı un Vanilya HAZIRLANIŞI Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir. Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzrine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:45 | #118 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MUSKA BÖREĞI MALZEMELER 250 gr.yufka 5 kaşık yağ 3 yumurta 1 çay bardağı süt İçi için 250 gr. beyaz peynir ½ demet maydanoz HAZIRLANIŞI Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız, üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. Yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığınız yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz. Diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar karışımdan sürünüz. Böylece bütün yufkalar bitene kadar sürüp üst üste koyunuz Sonra yufkaları 10 cm. eninde, boyuna kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız. Her parçayı birer bire alıp içine rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımını (arzuya göre kıymalı börek içide koyulabilir) yufkanın bir ucunu börek içini kapatacak şekilde kapatıp Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz. Hazırladığınız üçgenleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine tekrar karışımdan sürüp altını üstünü orta hararetli bir ateşte pembeleşene kadar kızartınız. Soğutmadan servis yapınız.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:46 | #119 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MÜRDÜM ERIKLI TART MALZEMELER 200 gr un 75 gr şeker 1 adet yumurta 125 gr margarin 1 paket vanilya 1/2 kg mürdüm eriği 1 avuç fındık, kırılmış 1/2 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Margarini şekerle çırpın, yumurta ilave edip onbeş dakika daha çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Erikleri üzerine yerleştirin, fındık ve pudra şekeri serpip, pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:46 | #120 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | MUZLU CEVIZLI EKMEK MALZEMELER 1-1/4 su bardağı un 1 su bardağı Amerikan Pirinci kepeği 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı şeker 4 yemek kaşığı soya yağı 2 yumurta akı 3 adet büyük boy muz (püre haline getirilmiş) 1 çay kaşığı vanilya konsantresi (özü) HAZIRLANIŞI Un, pirinç kepeği, kabartma tozu ve tuzu küçük bir kaseye koyun iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakın. Şeker ve yağı orta büyüklükte bir kaseye koyup elektrikli mikser ile yaklaşık 1 dk. süre ile iyice çırpın. Yumurta akını ilave edin ve 20 saniye daha kanştırın. Mikseri düşük hızda çalştırıp ayırdığınız un kanşımını ve sıra ile muz ve vanilyayı ilave edin. Her ilaveden sonra iyice kanştırın. Cevizi de ekleyip hazırladığınız sulu hamuru 20x10 cm ölçüsünde ekmek tepsisine (kalıbına) dökün. 250 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika süre ile pişirin. (Ekmeğin iyice pişip pişmediğini anlamak için, batırdığınız tahta çubuk dışarıya çıkardığınız zaman temiz ise ekmek pişmiş demektir.) 125 cm kalınlığında 18 dilim ekmek yapılır. Her servis 128 kalori, 2 gr. Protein, 6 gr. Yağ, 19 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 0 miligram kolesterol ve 85 miligram sodyum içerir. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |