|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 18:46 | #121 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | NARLı TURTA MALZEMELER 250 gr taze lor peyniri (veya labne peyniri) 1/2 paket tereyağı (veya margarin) 1 su bardağından biraz fazla un 2.5 çorbakaşığı mısır nişastası 6 çorbakaşığı tozşeker 1 adet çubuk vanilya 5 gram bira mayası 1 çorbakaşığı süt 250 gr çiğ krema 2 yumurta sarısı 1 adet limon 4 yumurta 2 adet nar tuz 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Narları ayıklayıp tanelerini ayırın. Çubuk vanilyayı bir su bardağı suya atıp kaynatın. Kaynadıktan sonra vanilyayı çıkarın, ılınan vanilyalı suda nişastayı çözün. Bir kaba soğuk sütü koyarak icinde bir tutam tuz ile 10 gr tozşekeri eritin. Tuzlu-şekerli karışımı, mayayı ve unu mikserden geçirin. Azar azar karıştırırken 2 yumurtayı bir kerede katıp orta hızda 15 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığında yumuşamış parça tereyağı veya margarini ekleyip hızlıca karıştırın. Mısır nişastasını, kalan yumurtaları,peyniri, yumurta sarılarını, kalan tozşekeri, rendelenmiş limonkabuğunu, nar tanelerini ve bir tutam tuzu birlikte karıştırın. 60 gr eritilmiş tereyağı veya margarini ilave edip yeniden iyice karıstırın. Hamuru yayın. 20-22 cm. capında, 4-5 cm. derinliğinde bir kek kaİıbını yağlayıp, kalıbın etrafını ve dibini hazırladığınız karışımla sıvayın. Narlı karışımla doldurun ve önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirdikten sontra çıkarın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 18:46 | #122 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | NIŞASTA BÖREĞI MALZEMELER 1 kg süt 1/2 litre su 4 adet yumurta 8 çorba kaşığı ev nişastası 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Malzemenin tümünü derin bir kaba koyun. Kek kıvamında çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp ocak üzerinde kısık ateşte ağır ağır pişirin. Altı piştikten sonra büyük tahta kevgirle çevirip, üstünü de pişirin. Bıçakla kesip servis yapın. Sade servis yapabileceğiniz gibi yanında bal veya reçel ile de servis yapabilirsiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:46 | #123 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | NOHUTLU BAKLA KÖFTESI MALZEMELER 1/2 kilo bakla 1/2 kilo nohut 1 büyük baş soğan aldığı kadar un tuz karabiber 1 kg çiçek yağı HAZIRLANIŞI 1 gün önceden ıslatılmış nohut ve bakla robottan geçirin içine 1 büyük baş soğan da ilave edin ve robotta hepsi karıştırın. Karışıma aldığı kadar un tuz ve karabiber ile elde şekillenebilecek kıvamda hamur haline getirilerek köfteler halinde kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:46 | #124 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PARÇALı BÖREK MALZEMELER 1 su bardağı yumurta sarısı 1 su bardağı zeytinyağ 2 su bardağı su margarin un tuz HAZIRLANIŞI Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın. Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın. Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın. Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin. Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elde inceltip, açın. Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin. Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:47 | #125 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PASA BÖREĞI MALZEMELER Yufkası için : 1 yumurta 1/2 çay bardağı su biraz tuz aldığı kadar un içi için : 100 gr kıyma Yarım demet maydanoz 1 küçük baş soğan 1 çorba kaşığı margarin (veya tereyağı) biraz tuz biraz karabiber 500 gr yoğurt bir yemek kaşığı tereyağı biraz kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Hamurun malzemesini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 4 eşit parçaya ayırın. Yufkaları yaklaşık 20-25 cm çapında fazla ince olmamak şartıyla açın. Ayçiçek yağında kızartın. İçinin hazırlanışı: Kıymayı ve soğanı iyice kavurun. İçine maydanoz, karabiber, tuz katın Hazırlanan yufkalar az miktarda haşlayın ve bir kat yufka bir kat iç olacak şekilde bir orta boy tepsiye koyun. Tepsinin içine çok az su koyarak hafif ateşte demlendirin. Üzerine bolca yoğurt döküp üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:47 | #126 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PASKALYA MALZEMELER 3 adet yumurta 2.5 fincan ılık süt 1 su bardağı pudra şekeri 1/2 paket erıtılmiş margarin 2 kaşık marmelat 5-5.5 bardak un 1 küçük maya HAZIRLANIŞI Mayayı ılık sütte eritin, diğer malzemeleri de koyarak hamuru mayalanmaya bırakın.(hamur çok yumuşak olma ki -kulak memesinden daha yumuşak-nerdeyse ele yapışacak) hamur mayalanınca hamura saç örgüsü şekli vererek üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz yumurtanın üstüne fındık veya ceviz kırığı koyabilirsiniz, orta hararetli fırında 20 dak. pişirin __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:47 | #127 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PASTıRMALı BÖREK MALZEMELER 2 adet yufka 100 gram pastırma 1 çay bardağı sıvı yağ 4 dilim çedar peyniri 2 adet domates Bir tutam kekik HAZIRLANIŞI Bir bütün yufka yağlanmış payreks bir kaba yayılır. (Kenarları dışa taşacak şekilde) İkinci yufka ufak ufak parçalanarak kabın içine yerleştirilir. Bir kaşık kadar yağ gezdirilir. Sonra sırasıyla yan yana gelecek şekilde pastırmalar dizilir. Üzerine kabuğu çıkarılmış ve daire şeklinde kesilmiş domatesler yerleştirilir. Domateslerin üzerine kekik serpilir. En üste de çedar peyniri dizilir ve yufkanın kenarları katlanarak kapatılır. Kalan yağ yufkanın üzerine gezdirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:47 | #128 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PASTıRMALı PEYNIRLI POĞAÇA MALZEMELER 5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 1 su bardağı sızma yağ 1/2 paket margarin 1 su bardağı yoğurt pastırmalı iç için: 200 gr pastırma 1 demet maydanoz peynirli iç için : 200 gr beyaz peynir 1 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Yumurtanın sarısını ayırın. Margarini eritin.Yumurtanın akını, un, tuz, kabartma tozu, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.Dinlenmeye bırakın.Bu arada içleri hazırlayın. Pastırmaları küçük küçük doğrayın. Peyniri rendeleyin. İnce ince kıydığınız maydanozlarla pastırmaları harmanlayın. Aynı işlemi peynirle de yapın. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Bir tanesini merdane yardımıyla dikdörtgen biçiminde açın. Ortasına pastırmalı içi koyun.Hamurun önce bir tarafını, sonra diğer tarafını kapatın.Aynı işlemi peynirli iç için de tekrarlayın.Her ikisini de geniş bir fırın tepsisine alın.Üzerine yumurtanın sarısını sürün.Dilerseniz susam çörek otu serpin. Orta ısılı fırında 30 dakika kadar pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:47 | #129 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATATES BÖREĞI MALZEMELER 600 gr patates 1 bardak süt 1.5 çorba kaşığı margarin hindistancevizi rendesi tuz,karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, sıcak sıcak kabuklarını soyun, püre yapın. Bu püreyi bir bardak ılık sütle yumuşatıp, karıştırın. Hindistancevizi rendesini, karabiberi ve tuzu ilave ettikten sonra yine karıştırın. Bu karışıma yağın yarısını ekleyin. Biraz koyulaşması için bir süre ateşte tutun. Püre koyulaşınca, ocaktan alıp, soğutun. Yağlanmış bir fırın kabına koyun. Üzerine kalan yağı parça parça yerleştirip, kızgın fırında patatesin üzeri kızarana dek pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 18:47 | #130 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | PATATES EKMEĞI MALZEMELER 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2.5 su bardağı un 4 adet orta boy patates 2 adet orta boy soğan 1 demet maydonoz 1 su bardağı peynir(isteğe bağlı) kabartma tozu tuz kekik nane kırmızı biber HAZIRLANIŞI Patatesleri fındık iriliğinde, soğanları da yemeklik doğrayalım. Bir kapta çırptığımız yumurtaların içine yağı ve yoğurdu ekleyelim. Daha sonra unu, kabartma tozunu, peyniri, patatesleri, soğanları, yeşilliği ve baharatları ekleyip karıştıralım. Yağlanmış tepsiye harcı dökelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse susam ve çörek otu serpelim. 180 derecede pişirelim.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |