|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 19:01 | #191 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ŞEFTALILI TURTA MALZEMELER yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali 1 su bardağı tozşeker 1 paket tereyağ (veyaa margarin) 3 çorbakaşığı süt 1 su bardağı un 125 gr mısır nişastası 4 gram granüle maya 3 yumurta 50 gr dövülmüş badem 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 19:01 | #192 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TAGRATELLI GORGONZOLA MALZEMELER (4 kişilik) 500 gr tagretelli İtalyan makarnası 150 gr gorgonzola 400 gr krema 15 gr tereyağ Tuz (az) HAZIRLANIŞI Tagratelli suda haşlandıktan sonra tavada tereyağı eritilir. İçine gorgonzola peyniri ve krema eklenir. Sosumuz hafif koyulaştıktan sonra içine haşladıgımız makarnalar ilave edilerek servise sunulur. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:01 | #193 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TAHINLI RULO MALZEMELER 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tahin 1 adet yufka pudra şekeri HAZIRLANIŞI Yufka serildikten sonra ceviz ve pudra şekeri hariç tüm malzemeler karıştırılıp harç hazırlanır yufkanın üzerine sürülür. Yufka rulo yapılıp 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesilir üzerine tekrar harç sürülür ve 175° fırında 20 dakikada pişer çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:02 | #194 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TALAŞ BÖREĞI MALZEMELER 8 kişilik 8 adet kare katlı hamur 2 adet yumurta sarısı (çırpılmış) harcı için: 400 gr kuşbaşı kuzu eti 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1/2 yemek kaşığı salça 1 adet domates 1 yemek kaşığı maydanoz karabiber tuz kekik HAZIRLANIŞI Soğanı ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra içini çıkarın ve onu da küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve 1 su bardağı suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarını yumurtalayın ve ortalarına da harcı koyun. Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerini de yumurtalayın. Buzdolabında 25 dakika bekletin ve önceden 220 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:02 | #195 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TALAŞ BÖREğİ 2 MALZEMELER Yarım kg koyun eti 12 Adet baklava yufkası 1 küçük havuç 1 paket margarin 1 küçük kutu konserve bezelye 2 baş soğan 1 demet maydanoz 2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası) tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Doğranmış soğanları 3 kaşık margarinde öldürün. Fındık büyüklüğünde doğranmış ete katın. Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın. Biraz karıştırın. Az su koyup pişirin. Etin pişmesine yakın rende havucu, yikanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Etler iyice pişince soğumaya alın. Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun. Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin. Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Bir yufka koyun üzerine, onu da yağlayalın. Iki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun. Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın. Yağlı tepsiye koyun, üzerlerini yağlayın. Orta fınnda kızarıp kabarınca servis __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:02 | #196 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TART HAMURU MALZEMELER 250 gr un 1 adet yumurta 125 gr margarin 1 limonun rendesi 75 gr pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu HAZIRLANIŞI Un, kabartma tozu ve şekeri eleyip ortalarına yumurta, limon rendesi ve margarini koyun. Biraz yoğurup, 1-2- iki saat kadar üstü kapalı olarak buzdolabında dinlendirin. Bir tepsiyi yağlayıp kızgın fırında pişirin. Üzerine marmelat, fındık veya ayva rendesi koyabilirsiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:02 | #197 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TATAR MANTıSı MALZEMELER soğan kıyma yoğurt tereyağ 1/2 kg un karabiber kırmızı biber 1 adet yumurta tuz HAZIRLANIŞI Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun. Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin. Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün. Soğanı kıymanın içine rendeleyin, karabiber ve bir miktar tuz koyun. Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin. Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın. Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın. Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:02 | #198 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TAVUK TARTALET MALZEMELER Hamur malzemesi : 350 gr un 175 gr margarin 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı tuz 100 ml ılık su iç malzemesi : 500 gr haşlanmış tavuk göğsü 2 çorba kaşığı mayonez 1 kutu kuşkonmaz 2 çay kaşığı limon suyu 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema dereotu zencefil tuz HAZIRLANIŞI Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın. Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin. Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında on-onbeş dakika kadar pişirin. Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın. Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın. Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün. Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:02 | #199 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TAVUKLU BÖREK MALZEMELER 1 kg süt 3 adet yufka 3 adet yumurta 1 paket dil peyniri 1 tavuğun göğüs eti 250 gr kaşar peyniri 1/2 su bardağı tavuk suyu HAZIRLANIŞI Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın, diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın, yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin. Islattığınız yufka parçacıklarını alıp, yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin, üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyerek, kaşar rendesi ve dil peyniri ile birlikte, hazırladığınız malzemenin üzerine yayın. En üst kısmını kalan yufka ile örtüp, üzerine kalan süt-yumurta karışımı sürdükten sonra orta hararetli fınnda 45-50 dakika pişin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 19:03 | #200 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | TAVUKLU ÜÇGEN BÖREK MALZEMELER 4 kişilik 2 su bardağı amerikan pirinci 1/2 kg tavuk 1 adet orta boy soğan 1 bardak ince doğranmış mantar 1 bardak taze kaşar peyniri 300 gr ince doğranmış ıspanak 1/4 bardak dövülmüş fıstık 1/4 bardak ince dilimlenmiş siyah zeytin 2 baş dövülmüş sarmısak 1 küçük tatlı yeşil biber 8 adet milföy hamuru HAZIRLANIŞI Büyük bir tavaya yağ koyup kızıdırın. İçine tavuğu, soğanı ve mantarı atıp 3-4 dakika kavurun. Ateşin altını kısın, ıspanağı, peyniri, fısıtığı, zeytini, biberi ve sarımsağı ekleyip 4 dakika daha karıştırarak pişirin. Milföy hamurunu açın ve hazırladığınız harçtan koyup üçgen şeklinde kapatın. Fırını 200 derecede ısıtın ve böreklerin üzerini yağlayın. 20 dakika kadar fırınlayın ve servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |