|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 15:37 | #61 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISPANAKLı BÖREK MALZEMELER 4 yufka 1 baş soğan 1/2 kg ıspanak 10 adet mantar 1 su bardağı su 1 yumurta sarısı 1/2 paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Bir yufkayı yayıp, eritilmiş margarini ve suyu fırçayla yufkanın her tarafına sürün. Yufkanın karşılıklı iki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatıp, kat yerlerine yağ ve su sürün. Kalan kenarları katlayın. Kat yerlerini yağlayın. Elde ettiğiniz kareyi artı şeklinde kesip, dört ufak kare elde edin. Karelerin orta yerine ıspanaklı harçtan koyun. Zarf şeklinde kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Börekleri ters çevirip, yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Ispanağı bol su ile yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Çıkarıp, fazla sularını süzdükten sonra doğrayın. Yağı bir tencereye koyup, içine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanlar pembeleştiğinde doğranmış mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Kıyılmış ıspanağı katıp,biraz çevirin. Kaşar peyniri rendesini de ilave edip, ocaktan alın. Soğumaya bırakın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
27-01-2007, 15:37 | #62 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISPANAKLı BÖREK - I MALZEMELER 3 adet yufka 1/2 litre süt 75 gr margarin 300 gr ıspanak 1 küçük soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolma fıstığı 1 adet yumurta 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir HAZIRLANIŞI Yumurtayı çırparak süte karıştırın, margarini eritin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Çentilmiş soğanı ve dolma fıstığını hafifçe yağda pembeleştirin.Ispanağı yıkayıp ince ince doğrayın, kaynar suya batırıp, bir dakika haşlayarak çıkarın, iyice süzün. Dibi yağlanmış yapışmaz bir tepsiye veya tavaya yufkanın birini yayın, üste yağ ve yumurtalı sütten kaşıkla bolca dökün, yufkaların orta yerine gelecek şekilde ıspanağı, soğanı, fıstık ve üzümü, ezilmiş peyniri düzgünce serpiştirin. Yine yumurtalı süt ve yağ gezdirerek yufka katlarını tamamlayın. Fırında veya ocakta alt üst ederek 30 dakika pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:37 | #63 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISPANAKLı KREP MALZEMELER Krep malzemesi : 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet yumurta Sos malzemesi : 1 kg süt 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tuz İç malzemesi : 1 adet soğan 1/2 kg ıspanak 200 gr beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağ 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI Süt, un ve yumurtayı kanştırıp krep hamurunu hazırlayın. Bir teflon tavayı çok az yağlayıp, kızdırın. Krep hamurundan biraz döküp, tavayı hareket ettirin, sallayarak yayın, her iki tarafını da kızartın. Bu şekilde yaklaşık 5-6 adet krep elde edin. Bir tencerede sos için, yağda un kavurup, süt ve tuz ilave edin, koyulaştığına ateşten alın. Soğanla ıspanağı kavurup, beyaz peynir ilave ederek bir harç hazırlayın. Bir krep alıp üzerine sos sürün, harcını koyup, rulo yapın. Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpiştirin. Orta hararetteki fınnda üstü pembeleşinceye dek kızartın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:38 | #64 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISPANAKLı TARTALET -I MALZEMELER 750 gr ıspanak, yaprak kısmı 1 çorba kaşığı margarin 1 adet et suyu tableti 200 gr kaşar rendesi 1/2 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 adet yumurta tuz,şeker Hamur malzemesi : 1 adet yumurta 125 gr margarin aldığı kadar un 1 çay kaşığı karbonat tuz HAZIRLANIŞI Hamur malzemesinin tamamını, kulak memesinden az biraz daha sert kıvama gelinceğe dek yoğurup, buzdolabında dinlenmeye bırakın. Diğer yanda, bir çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı margarini hafifçe kavurun, içine sıcak süt ve et suyu tableti koyup beşamel sos hazırlayın, biraz daha kaynatın ve bir kenara kaldırın. Yıkayıp, doğradığınız ıspanak yapraklarını çok az yağ ile kavurun, içine biraz tuz ve şeker ilave edin, suyunu çekene dek kaynatın ve içine daha önceden hazırladığınız beşamel sosu karıştırın. Hamuru çok ince açıp, yağladığınız tartalet kalıbına döşeyin, üzerine ıspanaklı karışımı koyun, en üste de kaşarlı harç koyup, yüzyetmiş derecedeki fırında, kaşarlar kızarıncaya dek, 30-35 dakika pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:38 | #65 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISPANAKLı TURTA MALZEMELER 300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak) 1 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 450 gr dondurulmuş milföy hamuru 50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar) 100 gr tuzsuz lor peyniri 2 çorbakaşığı zeytinyağı yarım su bardağı prinç 1 su bardağı süt 1 diş sarımsak 1 yumurta tuz, karabiber 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sütü bir tutam tuzla beraber kaynatın. İçine pirinci katıp kaynatmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika süreyle haşlayın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin. Süzdükten sonra bir kaba tersyüz edin. Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı çözdükten sonra) tuzlu suda haşlayın. Süzüp sıktıntan sonra irice kıyın. İki çorbakaşığı zeytinyağı, bir çorbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin. 4 dakika kadar pişirin. Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve üç çorbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın. Tuzlayıp biberleyin. Çözülmüş milföy hamurundan iki yuvarlak pazı açın. Birinin diğerinden daha büyük olmasına özen gösterin. Çapı 22-24 cm olan bir kalıbı yağlayın. Dibini ve çeperlerini yağladıktan sonra büyükçe açtığınız yufkayla ile kaplayın. Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı üstüne kapatın. Çevresine hamurdan bir kordon yapın. Yüzeyini bir çatalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:38 | #66 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KABAKLı ERIŞTE MALZEMELER 350 gr erişte 8 adet küçük boy kabak 3 çorbakaşığı zeytinyağı 2 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar) 10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni 1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal 2 diş sarımsak tuz, karabiber 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın. Bir tavaya koyduğunuz zeytinyağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın. Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifce altın sarısı bir renk almalarını sağlayın. Tuz ve karabiberi katıp birkaç dakika pişmeye bırakın. Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın. Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın. Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın. 2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:38 | #67 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KABAKLı PIDE MALZEMELER yarım kilo ekmek hamuru 1 adet soğan 2 adet kabak 50 gr gravyer peyniri 1 demet maydanoz zeytinyağ 1 adet etsuyu tableti sarımsak tuz, karabiber 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğanları soyun ve ince dilimleyin. Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın. Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla çevirin. Sonra kabakları ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın.Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin. Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin. Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın . Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin. Biraz tuz ve karabiber serpin. Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin. Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:38 | #68 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KADAYıF BÖREĞI MALZEMELER 1/2 kg süt 5-6 adet sosis 4 adet yumurta 1 çay bardağı su 300 gr çiğ kadayıf 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi kekik, karabiber HAZIRLANIŞI Payreks bir kabı yağlayıp, kadayıfın yarısını serin. Yağı kızdırıp içine salça, su ve sosisleri koyup pişirin. Kekik ve karabiberi katın. Hazırladığınız harcı kadayıfın üstüne koyun, ayırdığınız diğer kadayıfı bunların üzerine serpin. Üzerine yumurta ile çırptığınız sütü döküp, buzdolabında 3-4 saat kadar saat bekletin. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin, aralarına küçük küçük tereyağ parçaları koyup, kısık ateşli fırında kırkbeş dakika, üstü pembeleşinceye dek pişirin. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:39 | #69 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KAKAOLU SUFLE MALZEMELER 1/2 kahve fincanı patates unu 1 su bardağı toz şeker 4 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı süt 6 adet yumurta 2,5 çorba kaşığı kakao HAZIRLANIŞI Patates ununu derin bir kaba alın. 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın. Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin. Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Margarin’i ekleyip iyice çırpın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın. Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin. Yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün. Önceden ısıtılmış 150° ısılı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapılmalıdır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
27-01-2007, 15:39 | #70 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KARISIK PIZZA MALZEMELER 1 Adet dondurulmuş hazır pizza hamuru 2 tatlı kaşığı sulandırılmış domates salçası yada ketçap 1 Adet sosis 5-6 dilim sucuk (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığı kekik 2-3 Adet ince kıyılmış mantar 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan (isteğe bağlı) HAZIRLANIŞI Çözülmüş hazır pizzanın üzerine kekik ile karıştırdığınız domates salçasını sürün. Doğranmış bütün malzemeleri hamurun üzerine yerleştirin. Peynir ve kıyılmış soğanları serpin. Önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |