|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
27-01-2007, 21:03 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 |
Boza Kullanılan Malzemeler : 2.5 çorba kaşığı şeker yarım tatlı kaşığı kuru maya yarım bardak yoğurt 2 çorba kaşığı tarçın 20 bardak su 2 bardak bulgur 2 çorba kaşığı un yarım çorba kaşığı vanilya Yapım Şekli : *11 bardak su ile bulguru büyükçe bir tencereye koyup kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. * Ertesi gün Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin. *Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. * Karışımı buzdolabına koyun. *Süzgecin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. *Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun. *Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. *Ateşten alın, içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın. *Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. * Ilık ortamda 30 dakika bekletin.Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın. *Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.3-4 saat bekletin.Tarçınla servis yapın. NOT: Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |