|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
31-01-2007, 14:05 | #31 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISıRGANOTU SALATASı MALZEMELER 1 demet ısırganotu 2 adet pırasanın beyaz kısmı 3 yemek kaşığı çökelek pul biber tuz limon zeytinyağı HAZIRLANIŞI Alışkın olmayanlar tüm çalışma sırasında eldiven kullanmalıdır. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
31-01-2007, 14:05 | #32 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | ISPANAK SALATASı MALZEMELER 150 gr bacon 1 kg karnıbahar 1/2 kg taze ıspanak 150 gr gravyer peyniri 2 adet katı pişmiş yumurta 1 kg ince dilimlenmiş taze mantar HAZIRLANIŞI Ispanakları kökünden ve saplarından ayırıp, yapraklarını yıkayın, süzüp, servis tabağına alın. Küçük küçük doğranmış karnıbahar çiçekleri, mantar, tavada kızartıp, küçük parçalara böldüğünüz bacon, yumurtalar ve peyniri ilave edin. Arzu ettiğiniz bir sosla servis yapabilirsiniz.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:08 | #33 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | İTALYAN SALATASı MALZEMELER 250gr macar salamı 300gr salatalık turşu 1 küçük kavanoz kapari 1 büyükboy mayonez HAZIRLANIŞI Macar salamı ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından turşular minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son olarakta kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:10 | #34 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | IZGARA PILIÇ ETI SALATASı MALZEMELER 2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci 500 gr. Kemiksiz ve derisi soyulmuş piliç göğüs eti 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz karabiber 1-1/2 su bardağı diagonal olarak doğranmış kabak 250 gr. Enginar içi (dondurulmuş, taze veya konserve) 200 gr. Bezelye 1 çay bardağı kırmızı biber 1 çay bardağı İtalyan salata sosu veya başka bir sos 1 çay kaşığı doğranmış fesleğen yaprağı Marul yaprakları HAZIRLANIŞI Piliç etine tuz ve biber serpin. Piliç göğüs eti ile kabağı ızgarada pişirin veya kaynatın. Sonra bunları buzdolabında soğutun ve piliç etini 1,8 cm kalınlığında küp şeklinde doğrayın. Pirinç, et, kabak, enginar içi, bezelye ve kırmızı biberi geniş bir kaseye koyun. Fesleğen yaprağı ile salata sosunu ufak bir kap içinde kanştırın. Bunu salatanın üzerine döküp hafif kanştırın. Marul yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz. 4 Kişilik Her servis 472 kalori, 32 gr. Protein, 20 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 72 miligram kolesterol, ve 953 miligram sodyum içerir.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:10 | #35 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KABAK SALATASı MALZEMELER 1 kg kabak 2 adet havuç 2 avuç bayat ekmek rendesi 100 gr ceviz sarımsak 3 kaşık mayonez 3 kaşık yoğurt HAZIRLANIŞI Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, hafif yağlanmış teflon tavada hafifçe pişirin ardından 2 adet havucu da rendeleyip kabağa ekleyin ve çok az suyunu çektirin. Soğuyunca yoğurdu mayonezi sarımsağı cevizi ve tuzunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:10 | #36 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KABAK SALATASı MALZEMELER 1 kg körpe kabak 1/2 su bardağı zeytinyağı 6 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı sirke 1 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kabakların uçlarını kesip, yıkayın. Kabuklarını soymadan ve çiğ olarak, cips şeklinde rendeleyin. Yağ, sirke, limon, tuz ve şekeri iyice çırpın, kabaklarla kanştırıp, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:10 | #37 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KARIDES SALATASı MALZEMELER 500 gr karides 2 çorba kaşığı sirke 2 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1/2 su bardağı yağsız yoğurt 1 tatlı kaşığı hardal 1 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı salça HAZIRLANIŞI 4 su bardağı suyu kaynatın. İyice kaynayınca, içine karidesleri atıp yaklaşık on dakika haşlayın. Soğuyunca kabuklarını ayıklayın.Tuz ve sıvı yağla karidesleri harmanlayın. Soğan, yoğurt, hardal, sirke, salça ve maydanozu karıştırın. Haşladığınız karideslerin yanında bu sosu da servise sunun. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:10 | #38 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KARIDES SALATASı MALZEMELER 3 adet kereviz yaprağı 1 adet defne yaprağı 1 adet küçük kereviz 1 su bardağı pirinç 1 kırmızı biber 300 gr karides 1 tutam mantar 1/2 baş soğan 1 adet limon 1 adet havuç zeytinyağ karabiber mayonez sirke tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Mantarları ufak parçalara bölüp, limonlu tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın ve süzün. Diğer bir kapta pirinci haşlayın. Diriliğini kaybetmek üzereyken ateşten alıp, üzerine soğuk su dökün, yıkayıp, suyunu süzün. Ufak bir tencereye su ve tuz koyun, içine havuç, defne yağrağı, kereviz, tane karabiber,soğan ve yarım limonun suyu ilave edip, ateşe koyun.Bu karışımı on dakika kaynattıktan sonra yıkayıp temizlediğiniz karidesleri içine atın. Karidesler haşlanınca sudan çıkarın ve ayıklandıktan sonra minik parçalara bölün. Pirinç, doğranmış karidesler ve küçük parçalara bölünmüş mantarları iyice karıştırın. Biraz tuz serpip, zeytinyağı ve sirke ilave edin. Mayonez katın, malzemeyi parçalamamaya itina göstererek, bir kez daha karıştırın, sonra salata tabağına alın, tabağın etrafını kereviz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:10 | #39 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | KARIDESLI PIRINÇ SALATA MALZEMELER 1/4 su bardağı kereviz, ince kıyılmış 1/4 su bardağı kıyılmış yeşil biber 1/2 su baradağı kokteyl zeytini 2 paket dondurulmuş karides 3 su bardağuı pirinç, pişmiş 1/4 bardak soğan, kıyılmış 3 çorba kaşığı mayonez tuz, biber HAZIRLANIŞI Karideslerin buzunu çözüp, boylamasına ikiye kesin, pirinç ve diğer malzeme ile karıştırıp üzeri kapatın, buzdolabına koyun. Servis yapacağınız zaman, üzerine mayonez döküp tekrar karıştırın
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
31-01-2007, 14:12 | #40 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 34
Mesajlar: 1.825
Tecrübe Puanı: 0 | AVRAT SALATASı MALZEMELER 2 diş sarımsak 1 adet büyük domates 2 adet nar 1 ufak demet maydanoz 2 adet taze soğan 2 adet yeşil biber 2 adet limon 1 çorba kaşığı nar pekmezi 1 tatlı kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Domates, biber, sarmısak ve taze soğanı çok ince, kıyın ve karıştırın. Limonların ve narların suyunu sıkarak kıyılmış malzemelerle karıştırın. Naneyi de katın. Arzuya göre tuz, pul biber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapın. Bu nedir yawww... Lokanta da garsondan istiosun ben bi avrat salatası istiorumm zuhahahaaa
__________________ Beşik'den Mezar Taş'ına | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |