Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Dişi Kartallar > Mutfak

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-02-2007, 23:07   #161
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşamelli Nuar

MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kaşığı margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kaşığı un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet soğan
kekik
sarmısak
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Nuarı bütün olarak bitkisel yağda kızartın. Domates, kekik, sarmısak, karabiber, tuz ilave edip pişirin. Soğuduğunda ince ince dilimleyin. Diğer yanda piyaz şeklinde doğradığınız soğanı, mantar ile sote edin. 2 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı kaşık yağda hafif kavurun. Buna sıcak nuar suyunu katın, boza kıvamında sos haline getirip, pişirin.
Payreks kabın her iki yanına : bir nuar halkası, bir dana jambon, bir peynir dilimi dizin. Ortaya sote mantarları koyup, hepsinin üzerine beşamel sosu dökün. Fırında bir süre pişirip, sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:07   #162
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beğendili kebap

MALZEMELER
4 kişilik
1 1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendleeyin. sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın. 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:07   #163
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beef Florentine

MALZEMELER
9-10 adet cok ince yufka
4 kaşık tereyağı
en altı için:
2 kaşık tereyağı
1 kg kıyma
1 kaşık un
400 gr lık konserve doğranmış domates
2 kaşık salça
1 kaşık şeker
2 diş sarmısak
tuz
karabiber
Ortası için:
650 gr ıspanak(doğranmış)
3/4 bardak kaşar peyniri
125 gr krem peynir
2 adet yumurta çırpılmış

HAZIRLANIŞI
Önce kıymayı pişirin, domatesleri ve unu sarmısağı, salçayı pişirin. Bu arada ıspanakları haşlayın suyunu süzdükten sonra peynirlerin ikisini de karıştırın büyükçe bir tepsiye önce kıymalı karışımı yayın üstüne ıspanaklı karışımı
yayın sonra yufkaların üstüne biraz erimiş yağ sürüp tepsinin en üstüne elinizle büzüştürerek yayın en üste biraz daha tereyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun !
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:08   #164
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bademli et sote

MALZEMELER
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarmısak
5 Yemek kaşığı soya sosu
6 Yemek kaşığı beyaz şarap
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber

HAZIRLANIŞI
Eti şerit şerit doğrayın.
Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın.
Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun.
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin.
Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.


AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:08   #165
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Arapkir Kızarması

MALZEMELER
2 kg kemikli et, kuzu budundan
3 adet soğan , ince doğranmış
3-4 yemek kaşığı salça
125 gr margarin
1 kutu yoğurt
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın.

AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:08   #166
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alluciye

MALZEMELER
Kemikli ve biraz yağlı kuzu veya koyun eti
250 gram köftelik kıyma
250 gram yeşil soğanın yeşil kısmı
1 demet maydanoz
yarım kilo yeşil ekşi erik
biraz tuz
1 su bardaği sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Öncelikle erikleri su ile yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.(düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz) Bu arada kıymaya az tuz ekleyerek iyice yoğurun ve küçük yuvarlak köfteler yapın.Bu köfteleri ayrı bir yerde sıvı yağda biraz kavurun. Etler pişince içine köfteleri, erikleri, doğranmış yeşil soğanları ve biraz tuz atın ve yarım saat, önce hızlı daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşde 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu atıp servis yapın.

Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami erik yemeği demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir.

AFİYET OLSUN !
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:09   #167
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ali Nazik

MALZEMELER
200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.

AFİYET OLSUN !
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:09   #168
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tavuk Yahnisi

MALZEMELER:
  • 1 adet piliç
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 3 kuru soğan
  • 2 iri boy domates
  • 1 kaşık karabiber
  • 1 su bardağı su
  • tuz

YAPILIŞI:

Bol suda iyice yıkanan tavuk, but, göğüs, kanat olmak üzere parçalara ayrılır. Kaburga ve bel kemikleri çıkarılır. Böylece küçük parçalara ayrılmış olan tavuklar margarinle kuvvetli ateşte 8-10 dakika karıştırılarak sote edilir. Sonra ince ve yarımay biçiminde doğranmış soğanlar katılır, tuz serpilir ve tahta kaşıkla karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler katılır. Karabiber serpildikten sonra iki bardak sıcak su katılır ve tavuklar yumuşak bir duruma gelinceye kadar hafif ısılı ateşte 1.5-2 saat pişirilir (tenceredeki su yetmezse azar azar bir miktar daha sıcak su katılabilir). Yahni pişince servis tabağına boşaltılır ve servis yapılır
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-02-2007, 23:09   #169
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Reyhanlı Tavuk Göğsü

Reyhanlı Tavuk Göğsü
Servis (Kaç Kişilik): 8 KİŞİLİK
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30DAK
Zorluk Derecesi: Kolay


Gereçler:
2ADET TAVUK GÖĞSÜ
1ADET HAVUÇ
2ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
BİR TUTAM REYHAN OTU
YETERİ KADAR TUZ
Yapılışı:
Tavuk göğüsleri ince biftek şeklinde olmalıdır. Soğanlar ince doğranıp zeytinyağı ile biraz pişirilip üzerine revdelenmiş havuç,tuzve domates eklenip kavrulur. Hazırlanan bu malzemeden birazı bir tepsiye dökülür üzerine göğüsler dizilir daha sonra kalan harç malzemede tepsiye dökülerek eşit şekilde dağıtılır. Yemeğimizin üzerine reyhan serpilir ve alüminyum folyo ile kapatılarak 300 c de 25 dak pişirilir. AFİYET OLSUN
Servis Önerileri:
Pazı kavurma ile sıcak servis ediniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 18:18 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580