|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
04-02-2007, 22:05 | #11 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Bezelyeli Kavurma Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 500 gr kuşbaşı kuzu eti Yarım paket dondurulmuş bezelye 1 Adet havuç 1 Adet büyük boy soğan 2 Adet sivri biber 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı tereyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı * Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın. * Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun. * İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin. * Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. * İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin. * İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin. * Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
|
04-02-2007, 22:05 | #12 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Sebzeli Kuzu Kol Sarma Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 60 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem 750 gr kemiksiz kuzu kol 2 Adet havuç 1 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı sıvıyağ Yaklaşık 1 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı * Fırını 180 dereceye ayarlayın. * Havuçları temizleyip iri iri doğrayın. * 6-7 dakika diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın. * İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayın. * Üzerine tuz ve karabiber serpin. * Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. * Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştirin. * Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. * Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. * Pişen et sarmalarını fırın tepsisine dizin. * Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika kızarıncaya kadar pişirin. * Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:05 | #13 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Özel Soslu Dana Rosto Hazırlanışı * Havuç, kereviz sapı, soğan ve sarımsağı temizleyip tencereye alın. * Maydanoz ve keviz yapraklarını iple bağlayıp demet halinde tencereye ilave edin. * Üzerini aşacak şekilde tuzlu su ekleyip orta ateşte pişirin. * Su kaynamaya başlayınca rostoyu ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 60 dakika pişirin. * Et pişince tencereyi ateşten alın. * 1 su bardağı su ilave edip ılınmaya bırakın. * Eti ayrı bir tabağa alıp ince ince dilimleyip fırın kalıbına dizin. * Sos için, ince kıyılmış soğanı tereyağında pembeleştirip sirke ilave edin ve 1-2 dakika pişirin. * Bir kaseye alıp ılınmaya bırakın. * Yumurta sarılarını tek tek ilave edip köpük köpük olana dek 15 dakika çırpın. * Tuz, karabiber ve kapariyi ekleyip karıştırın. * Etin üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. * Dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:06 | #14 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Terbiyeli Kuzu Şiş Malzemeler Mutfak Zorluk 3 Süre 70 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 500 gr kuzu fileminyon 2 Diş sarımsak 1 Adet yeşil limon 1 Yemek kaşığı acı biber salçası 8 Adet küçük acı kırmızı biber 8 Adet taze soğan 225 gr pirinç Yarım çay kaşığı zencefil tozu 150 gr mısır 50 gr kuru üzüm 1 Adet büyük tatlı kırmızı biber 3 Yemek kaşığı kıyılmış soğan 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 1 Çay kaşığı köri 1 Çay kaşığı tarçın 1 Yemek kaşığı tozşeker 1 Yemek kaşığı limon suyu Tuz Hazırlanışı * Kuzu fileminyonları alırken şişlik olarak hazırlatın. * Sarımsağı soyup, ezin. * Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. * Ezilmiş sarımsağı, rendelenmiş limon kabuğunu ve biber salçasını kuzu eti ile karıştırıp, buzdolabına koyup, 1 gün bekletin. * Ertesi gün sudan geçirin ve eti mutfak havlusu ile kurulayın. * Taze soğanı ayıklayıp, yıkayın ve 5 santimlik şeritlere kesin. * Küçük acı kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. * Pirinci ayıklayıp, tuzlu suda bekletin. * Tahta şişlere sırayla et, soğan ve biberleri geçirin. * Bu arada pirinci yıkayıp, süzün. * 1.5 Su bardağı su ile haşlayın. * Büyük kırmızı biberlerli ince ince kıyın ve soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. * Üzüm, zencefil ve mısırı ekleyin. * Haşlanmış pirinci katın ve karıştırın. * Köri, tarçın, bir yemek kaşığı limon suyu, bir yemek kaşığı şeker ve tuzu ekleyin. * Kuzu şişleri tuzlayın ve ızgarada her iki tarafını 2-3 dakika pişirin. * Hazırlamış olduğunuz pilavla birlikte servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:07 | #15 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Kuzu Kapama Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 95 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 6 Parça kemikli kuzu kol 8-10 Adet arpacık soğan 8 Adet taze soğan 1 Adet havuç Yarım demet dereotu 6 Adet marul yaprağı Tuz Hazırlanışı * Eti tencereye yerleştirin. * Suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. * Arpacık soğanları soyup ete ilave edin ve 1 saat daha pişirin. * Havuç, taze soğan ve dereotunu yıkayıp doğrayın. * Ete, tuz ve sebzeleri ilave edip 20 dakika daha pişirin. * Arpacık soğanları yemeğin içinden alıp, sonra kullanmak üzere ayırın. * Maruk yapraklarını yıkayıp haşalyın. * Düz bir zemine yayıp, pişirdiğiniz etli karışımı yapraklara paylaştırın ve sarın. * Ayırdığınız arpacık soğanla birlikte sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:07 | #16 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Beğendili Kuzu Pirzola Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 25 dk. Kaç Kişilik 1 Yöntem 4 Adet kalem kuzu pirzola 1 Adet patlıcan Yarım çay bardağı süt 1 Tatlı kaşığı un 1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Yemek kaşığı tereyağı Yarım adet domates 1 Adet sivri biber 1 Dal maydanoz Hazırlanışı * Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. * Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın. * Tereyağını kızdırıp unu kavurun. * Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. * Kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip karışımı bir taşım kaynatın. * Servis tabağına hazırladığınız beğendeyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. * Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:08 | #17 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Yeşil Soslu Et Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 90 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kilo az yağlı ve kemikli kuzu eti 2 Adet limon 3 Çorba kaşığı tereyağı Birkaç dilim salam 1 Demet mardanoz 1 Çay kaşığı kekik 1 Çay kaşığı mercanköşk 2 Çorba kaşığı sirke Yeterince kaynar su 3 Adet yumurta sarısı 1 Adet soğan Tuz, karabiber Yeterince un Hazırlanışı * Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süre dinlendirin. * Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayın. * Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya dizin. * Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave edin. * Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dakika kavurun. * Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin. * Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dakika pişirin. * Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol edin. * Azaldıkça su ilave edebilirsiniz. * 1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. * Yumurta sarılarını çırpın. * Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın. * Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst edin. * Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın. * NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:08 | #18 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Avcı Usulü Kuzu Bacağı Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Adet kuzu incik 2 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı un 1 Çorba kaşığı salça Yeterince su Sıvıyağ 12 Adet arpacık soğan 12 Adet mantar 2 Adet çarlisyon biber 2 Adet domates Tuz Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı * Öncelikle sıvıyağı tavaya alın. * Kuzu incikleri sıvıyağda kızartın. * Tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın. * Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. * Unun rengi değişene dek kavurun. * 1 Çorba kaşığı salçayı ilave edin. * Yeterince suyu ekleyin. * Kuzu incikleri encereye aktarın. * Et yumuşayana dek pişirin. * Başka bir tavaya çok az sıvıyağ koyun. * Kabukaları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin. * Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun. * Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı mantarlı karışımı ekleyin ve 1-2 taşım kaynatın. * Sıcak olarak servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:08 | #19 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri Malzemeler Mutfak Zorluk 1 Süre 30 dk. Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Adet kuzu ciğeri 2 Çorba kaşığı un Kızartmak için sıvıyağ 3 Diş sarımsak 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı sirke Kırmızı pulbiber 3-4 Dal maydanoz Hazırlanışı * Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın. * Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün. * Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın. * Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun. * Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin. * Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
04-02-2007, 22:09 | #20 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 33 | Meksika Bifteği Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 5 Yöntem Yarım kilo biftek Yarım kilo taze fasulye 4-5 Adet sivri biber 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kırmızı biber Hazırlanışı * Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın. * Tuz ve karabiber serpin. * Yağın yarısını tavaya alın. * Yaü eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin. * Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın. * Diğer yandan, sivri biberleri ince doğrayıp bifteklerin kenarına alın. * Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin. * Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin. * 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın. __________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin; Artık bir sihirsiz nefes gibisin. Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin Akisleri sönen bir ses gibisin. Mâziye karışıp sevda yeminim, Bir anda unuttum seni, eminim . Kalbimde kalbine yok bile kinim . Bence artık sen de herkes gibisin. Eylül 2008 | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |