|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
28-06-2008, 21:59 | #1 | ||
hüngürella Üyelik tarihi: May 2007 Yaş: 41
Mesajlar: 5.146
Tecrübe Puanı: 23 |
Sıcak şarap, karlı ve soğuk kış gecelerinin en sevilen içeceklerinden biridir. # Malzemeler: 1 litre kırmızı şarap (çok iyi olmasına gerek yok) # 1/8 litre su # 60 gr şeker # Tarçın ( çubuk olmalı (3-4 cm), toz olursa bulanıklık yaratır) # Karanfil # Yarım limon kabuğu veya iki dilim limon (Portakal kabuğu da deneyebilirsiniz) 1. Yöntem Şekeri ve diğer malzemeleri suda kaynatıp 20-30 dakika soğumaya bırakın. Sonra şarabınıza bu karışımı ekleyip çok kısık ateşte ısıtın. Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır. Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz. 2. Yöntem Kırmızı şarabı çok kısık ateşe koyun. Isınmaya başlayınca şekeri, limon kabuklarını, tarçını ve karanfili ekleyin ve karıştırın. Kaynamamasına dikkat edin. Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz. Limon yerine portakal kabuğu, şeker yerine bal kullanarak değişik tatları deneyebilirsiniz. Servis yapmadan bir tadın; eğer alkolun az olduğunu düşünüyorsanız çok az votka eklenebilir. | ||
|
28-06-2008, 22:09 | #2 | ||
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 1.618
Tecrübe Puanı: 19 | saol..
__________________ Karanlık Aydınlıktan, Yalan Doğrudan Kaçar. Güneş Yalnızda Olsa Etrafa Işık Saçar. Üzülme Doğruların Kaderidir Yalnızlık. Kargalar Sürüyle KARTALlar Yalnız Uçar. | ||
28-06-2008, 22:59 | #3 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 3.079
Tecrübe Puanı: 0 | ben kanyaklı olanını daha çok severim...meraklılarına katkım olsun o halde malzemeler 1sise sek kirmizi sarap 3 yemek kasigi seker 300 gr kuru üzüm 50 gr badem (soyulmus) 200 gr kuru incir 50 cl kanyak 4 adet karanfil 1 dal tarçin 2-3 yemek kasigi toz sekeri tencerede isitarak karamel haline getirin. sekerler kahverengilesince ocagin atesini kisin ve sarabi bosaltin. badem, kuru üzüm, inciri ilave edilin. daha sonra sarabi kaynayincaya kadar karistirin. bu arada tarçin ve karanfilleri ekleyin. biraz daha kaynatin ve kanyak ekleyerek servis edin. | ||
29-06-2008, 11:20 | #4 | ||
Banned Üyelik tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 9.862
Tecrübe Puanı: 0 | teşekkürler emeğine sağlık | ||
07-01-2009, 15:18 | #5 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| artık içmicem (zaten tadına bakmak sayılırdı benimkisi) içen cennete giremezmiş,okudum ve yandı gülüm keten helva dedim cehennemde ön sıralardayım umarım forumca karşılaşırız ama alpler ablam olmucako bi melek çünkü ne güzel bağladım deilmi konuyu Konu Köyün Delisi tarafından (07-01-2009 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.. | ||
07-01-2009, 17:13 | #6 | ||
ah mine'l-aşk Üyelik tarihi: Sep 2007 Yaş: 38
Mesajlar: 7.404
Tecrübe Puanı: 42 | süper bağladın Meltem
__________________ Yar gurbette can yürekte..Bir kafeste ne amansız..Sonsuz ayrılıktır geçmez zaman..Her gece hep aynıdır..Fırtınada ak ayazda..Sürgün her yerde hep yalnızdır..Gül açsada kuş uçsada..Görmez dargındır.. | ||
07-01-2009, 17:34 | #9 | |||
By_TelLo Üyelik tarihi: Sep 2006 Yaş: 35
Mesajlar: 333
Tecrübe Puanı: 19 | Alıntı:
Hemde ne bağlamışşsın he
__________________ Şampiyonluk Hasretiyle Çok Çile Çektik... | |||
07-01-2009, 17:49 | #10 | ||
zɐʎaq ɥɐʎis Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 42
Mesajlar: 11.401
Tecrübe Puanı: 40 | Çok fena kafa yapar diye biliyorum...
__________________ Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh + | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |