-
Mutfak
(
http://besiktasforum.net/forum/mutfak/)
- -
Palyaço Külahı :P
(
http://besiktasforum.net/forum/mutfak/31660-palyaco-kulahi-p/)
Palyaço Külahı :P http://www.portakalagaci.com/photos/...2/img_3497.jpg
Malzemeler:
16 tane külah için: - 12 adet milföy hamuru
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 poşet krem şanti
- 2-3 yemek kaşığı file badem
- süslemek için;
- çilek,toz yeşil fıstık
- pudra şekeri
Hazırlanması: - Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
- (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
- Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
- Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
- Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
|
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2