Çiğ Köfte Tarifi Malzemeler: 3 su bardağı köftelik ince bulgur 3 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı kimyon Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi Damak tadınıza göre, Tuz Biber salçası Pul biber Karabiber Nar ekşisi ya da limon suyu Maydonoz ve taze soğan Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile ıslatıp biraz tuz ekleyin. Bulguların şişmesi için kapağını kapatıp bekletin. Soğanları rendeleyin. Orta derinlikte bir tavaya sıvıyağ alıp kızdırın. Soğanlarını ekleyip kavurun ve salçaları ilave edin. Soğanlar pembeleşince ocaktan almadan önce baharatlarını ilave edin. Şişen bulgurları yoğurma kabına alıp üzerine kavrulmuş soğanı ilave edin. Çekilmiş ceviz içi ve nar ekşisini ekleyin. Malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar yoğurun. İnce kıyılmış maydonoz ve taze soğanları harca ekleyip yoğurun. Köfte harcından parçalar koparıp çiğ köfte şeklini verin. Kıvırcık ve limonla servis yapın. Afiyet olsun. |
Esmaaaaaaaa!..Senin için daha doğrusu bizim için etsiz çiğ köfte...:D:D:D |
ablacım allah razı olsun çok seviorum çiğ köfteyi ya :D aklıma esma geldi:D |
Ben de zaten konuyu Esma'ya ithaf ediyorum.:D:D:D Etsiz olursa çiğ köfteye evet....:p |
Alıntı:
|
Orjinali,Urfa usulu dövülmüş etle yapılıyor,şimdi öyle eskilerde olduğu gibi bu işle kimse uğraşmadığı için iki kere çelikmiş koyun ya da dana kıyması ile yapılıyor ama tercih edilen koyun eti...(Ben hiç yemem bu arada) Ben sedece bulgurlu olan etsiz tarif verdim,vejeteryan usulu,bana göre...:D |
etsiz olurmu ya hiç :D çiğköftenin içinde et olmazsa o çiğköfte olmaz ki :D |
Alıntı:
sensiz boğazımızdan geçmez abla:proud: |
Olur Halim,veteteryanlara göre...:D Ben et koymadan yoğurayım ya Ahmet,o zaman yerim.Sıcakta et iyi olmuyor zaten yahu...:p |
olsada yesekk yha :D:D saol ablam (: |
Türkiye`de Saat: 19:51 . |
Powered by: vBulletin Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2