Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Kültür , Sanat Turizm, Gezi ve Seyahat Rehberi > Müzik - Music > Müzik Haber

Müzik Haber Bu Bölümde Müzik Haberleri Şarkı Sözleri Konserler vs. bulunur. mp3 ve video Klip Yayını Kesinlikle Yasaktır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2006, 14:47   #61
 
bjkemre06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ruslana

Click the image to open in full size.

Ruslana Lyzhicko Stepanivna bir türlü açıklığa kavuşmayan bir yılın 24 Mayıs’ında Lviv kentinde dünyaya geldi. Yaşıyla ilgili tartışmalar sürerken Ruslana hep sessiz kaldı ve röportajlarda bu konuyu geçiştirmeye çalıştı. Eurovision’un resmi yayınlarında 1978 doğumlu olduğu söylense de ağır basan tarih 1974 gibi görünüyor... Yaşını neden gizlediği müzikseverleri meraklandırsa da Ruslana’yı anlatırken konuşulacak şeyler bu kadar da basit değil...

Ukraynalı bu güzel kız, 4 yıllık müzik eğitiminden sonra "Horizon" adlı müzik grubuna katıldı. Burada yaşadığı sahne tecrübesinin ilerki müzik yaşamında büyük getirisi olacağını biliyordu. Ruslana yaşamını müzikle yönlendirmeye karar vermişti artık. Bir Lviv festivalinde ilk kez sahneye çıkmasıyla 4 yıllık eğitimin karşılığını almaya başladı.

Profesyonel müzik yaşamı ise konserler, yarışmalar ve festivallerle dolu. Okulunda (Matematik) 10. sınıfından ve konservatuardaki 2. yılından sonra Lviv kentindeki V. Lsence adlı müzik fakültesinde eğitimine devam eden Ruslana, bu sırada senfonik orkestra ile ilgilenmeye başladı. 1993 yılında ilk müzik yarışmasına katıldı. Aynı yıl Vseoucrainsciy festivalindeki "Red Routa" adlı modern şarkı ve pop müzik yarışmasında performans sergiledi. Bu tarihten sonra Ruslana’nın yaşamı hareketlenmeye başladı ve 1995’te Alexander Csenofontovim ile hayatını birleştirdi.

Ukrayna’da ilk olarak "Sunrise" adlı şarkıyla adından söz ettirdi. "A Moment of Spring" albümünde yer alan şarkı, müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı. 99’da "The Final Christmas of The 1990s" (Doksanlı Yılların Son Yılbaşısı) adlı yılbaşı müzikalinde yer aldı. Kısa süre sonra müzikal, Ukrayna’da yılın filmi seçildi.

2003’te yıldızı bütün ışıltısıyla parladı ülkesinde. "Dyki Tantsi" (Vahşi Danslar) adlı albüm 100.000’in üzerinde satarak platin alma başarısına ulaştı.

Daha sonra albümleriyle ve konserleriyle Ukrayna’da milyonlarca insanın beğenisi kazanan şarkıcının müzik yaşamındaki en büyük ivme ise 15 Mayıs 2004 yılında gerçekleşti. Bir çoğumuz onu İstanbul’da yapılan Eurovision 2004 Şarkı Yarışması finalinde tanıdık. Ruslana o gece 280 puanla birinci olmuştu. Bu olay Türkler için ise ayrı bir gurur kaynağıydı. Çünkü Ruslana’nın yarışma öncesinde sık sık Hürrem Sultan’la olan akrabalığını dile getirmesinin yanı sıra bu sözleriyle bir çok Türk hayran kazanmıştı. Bu samimi sözler karşısında mutlu olmamak mümkün mü:

"Biz Türklere çok yakın insanlarız. Bu yarışma başka bir ülkede olsaydı katılmayı hiç düşünmezdim. Özellikle geldiğim günden beri Boğaz’a gidip İstanbul’u seyrediyor, enerji depoluyorum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir enerji yok. Sanırım aldığım enerji sahne performansıma da fazla yansıdı."

Güçlü vokal kabiliyeti, tarzının özgünlüğü, sunduğu renkli etnik değerleri ve bir sahnede onbinleri coşturabilecek etkili sahne performansıyla başarıyı yakaladı Ruslana. Klişeleri sürdürüp geçmişte beğenilenleri kullanarak hayran kitlesi edinmeye çalışmak yerine hep özgünlüğü ilke edindi... Ukraynalı bu genç kadın, müziğini kendi besteliyor, düzenlemelerini kendi yapıyor, hatta albümlerinin yapımcılığını ve video kliplerinin yönetmenliğini bile üstleniyor! Böylesine çalışkan ve özenli...
__________________
BEŞİKTAŞ olunmaz BEŞİKTAŞ doğulur!!!

███████████████████████
BEŞİKTAŞ 1903
███████████████████████
bjkemre06 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2006, 16:16   #62
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürler
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-05-2008, 13:55   #63
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Enigma

Müziği, çevresel pop veya yeni dalga olarak nitelendirilen Enigma’yı, Michael Cretu oluşturuyor. Belli dönemlerde Jens Gad, T.A.A.W., Andru Donalds, ilerde eşi olarak göreceğimiz Sandra ve Ruth Ann’ın da birlikte çalıştığı Cretu, 18 Mayıs 1957 tarihinde Romanya’nın Bükreş şehrinde dünyaya gelmiş, yüksek hedefler belirleme alışkanlığına çocukken başlamıştı. Konser piyanisti olmaya karar verdiğinde henüz 8 yaşında olan bu küçük adam, Bükreş’te klasik müzik dersleri aldıktan üç yıl sonra Fransa’ya gtti. Burada bir süre eğitimini sürdürdü ve henüz 21 yaşındayken, Almanya’nın Frankfurt kentinde okuduğu müzik akademisinde derece alma başarısını gösterdi. Genç müzisyen, birkaç yıl sonra tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği ve büyülenerek dinlediği Enigma’yı yaratacaktı.
Michael Cretu, kariyerine yapımcı olarak başladı ve 1980 yılında ilk altın kayıt ödülünü aldı. Birlikte çalıştığı sanatçılar arasında Hubert Kah, Peter Cornelius, Moti Special ve Sylvie Vartan gibi isimler bulunuyordu. Bir süre sonra tanıştığı şarkıcı Sandra Lauer ile birlikte yaşamaya başladı. Michael Cretu, Avrupa tarzı dans şarkıları seslendiren Sandra için 1985 yılından başlamak üzere tam 7 albüm düzenledi. Bu çalışmalar arasında, genç şarkıcının ilk uluslararası hit singleı olan ve otuzu aşkın ülkenin müzik listelerinde zirveyi kimseye kaptırmayan "Maria Magdalena" da yer alıyordu.
Yapımcılık kariyerindeki başarılı çalışmaların ardından ilk solo albümü olan "Legionare"i 1983 yılında müzikseverlerin beğenisine sundu. Virgin Kayıt Şirketi etiketiyle piyasaya çıkan "Legionare", Amerika’da dağıtılamadı. Belki de bunun için Cretu’nun yeni bir kimliğe bürünmesi gerekiyordu.
Art of Noise ve Pink Floyd gibi topluluklardan esinlenerek çalışmalarını Enigma’nın ilk albümü "MCMXC a.D."de topladı. Adıyla Roma rakamlarında 1990’ı ifade eden çalışma, bu yılın 3 Aralık gününde piyasaya çıktı. Cretu, böylece Amerika pazarına da girmeyi başarmış ve albüm, 12 Şubat 1991’de bu ülkede de raflardaki yerini almıştı. Sanatçının başarıları, dünya çapında 12 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşılması ve 25 ülkede altın ve platin kayıt ödüllerinin alınmasıyla daha da pekişti.

"MCMXC a.D." albümünde Enigma’yı, Cretu ve David Fairstein oluşturmuştu. Albümün başında ilginç bir giriş paragrafı vardı:
"İyi akşamlar. Enigma’yı dinliyorsunuz. Önümüzdeki bir saatlik sürede sizi başka bir dünyaya; müziğin, ruhun ve meditasyonun dünyasına götüreceğiz. Işıkları söndürün, derin nefes alın ve rahatlayın..."
Ve tempo:
"Yavaşça hareket etmeye başlayın... Çok yavaş. Ritmin sizi alıp götürmesine, size yön vermesine izin verin."
Enigma müziğinin büyüsü, ""MCMXC a.D."" ile müzikseverlere ulaşmıştı. Ancak bazı şarkıların erotik ve ’sakıncalı’ bulunan sözleri, çeşitli ülkelerde kiliseler tarafından tepkiyle karşılanmış ve katolik kesimin çoğunlukta olduğu dinleyici kitlelerine sahip radyo istasyonları, bu parçaların yayınını yasaklamıştı. Bu durumdan rahatsızlık duyan Cretu, inançsız biri olmadığını, şarkılarına gösterilen tepkileri ise anlayamadığını belirtmişti.
Bir yanda bu gelişmeler yaşanırken hayranları Enigma’yı bağırlarına basmış, 1991’in Ocak ayında "Sadeness Part I", yedi Avrupa ülkesinde listebaşı olmuştu. Almanya’da tüm zamanların en çok satılan single çalışması durumuna gelen, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya, İngiltere ve Yunanistan’da da müthiş bir grafik çizen "Sadeness Part I", Amerika’da da büyük ilgiyle karşılandı ve platin single sertifikasına layık görüldü.
1993 yılında film yapımcısı Robert Evans, Michael Cretu’ya "Sliver" isimli filminin müziğini yapması için teklif götürdü. Bunun üzerine Cretu, bir sonraki Enigma albümünde de "Age of Loneliness" adıyla yer alacak olan "Carly’s Song" ve "Carly’s Loneliness" adlı iki parça kaydetti. Bundan önce ilk albümden bazı şarkılar, "Single White Female" ve "Boxing Helena" isimli filmlerde kullanılmıştı.

Ve Enigma’nın ikinci albümü "The Cross of Changes", Aralık 1993’te Avrupa’da, birkaç ay sonra da Amerika’da piyasaya sunuldu. Cretu albüm için tam üç yıl çalışmıştı. Belki de bu, bir röportajında Larry Flick’e söylediği şu sözleri daha iyi anlamamızı sağlayacaktı:
"Müzik ruhumun bir parçası ve her şeye o karar veriyor."
9 şarkıdan oluşan "The Cross of Changes" albümünde ünlü klasik müzik bestecisi Richard Wagner’ın dehasından yararlanılmış ve Cretu, yine büyüleyici bir atmosfer yaratmayı başarmıştı. Amerika’da, çıktıktan sadece yedi hafta sonra platin ödüle layık görülen çalışma, ünlü müzisyene bir ay sonra "Return to Innocence" singleıyla da altın ödülü kazandırdı. Cretu, üstüste gelen başarıların üzerine yaptığı açıklamada şunu diyordu:
"Enigma, bazı şeyleri kuralların dışında yapabilmek için bir araç... Ve ben Enigma ile kayıtlar yapmaya devam edeceğim, tüm yeni fikirlerim bitinceye kadar..."
Cretu’nun yenilikçi düşünceleri gelişmeye devam ederken 26 Kasım 1996’da Enigma’nın üçüncü albümü olan "Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!" müzikseverlerin beğenisine sunuldu. 12 şarkıdan oluşan albüm, Enigma’nın uluslararası başarısının arkasındaki yaratıcı güç olan Cretu’yu yeniden zirveye çıkardı. "Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!", diğer adıyla "Enigma 3", ilk iki albümdeki tüm öğeleri bir araya getirmiş ve geçmiş Enigma çalışmalarının evrimsel sentezi olarak tanımlanmıştı.

Tematik açıdan bakıldığında, "MCMXC a.D." albümünde seksüellik ve din arasında bir diyalog kurulduğu, "The Cross of Changes"te ise metafiziğe ağırlık verildiği görülüyor. "Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!" ise varoluşçuluğu ön plana çıkaran bir anafikre sahip. Cretu, şöyle diyor:
"Varlığımızdaki en büyük soru işareti şudur; ’olmak ya da olmamak’... Ama neden?"
Ve albümden bir şarkı sözü...
"There’s no teacher, who can teach anything new. He can just help us to remember the things we always knew."
(Yeni olan her şeyi öğretebilen bir öğretmen yoktur. O sadece her zaman bildiğimiz şeyleri hatırlamamıza yardımcı olabilir.)
Bir sürelik sessizliğin ardından Enigma, dördüncü albümüyle dinleyenlerinin karşısına çıktı. 11 şarkıdan oluşan ve Virgin etiketiyle sunulan "The Screen Behind The Mirror" raflardaki yerini aldığında takvimler 2000 yılının Ocak ayını gösteriyordu. Enigma bu kez; vokallerde Michael Cretu’nun yanısıra Elisabeth Houghton, Sandra Cretu, Ruth-Ann ve Andru Donalds gibi isimleri barındırıyor, gitarda ise bu şarkıcılara Jens Gad eşlik ediyordu. İspanya’da A.R.T. Stüdyolarında kaydedilen albüm, klasik nakaratı ve dramatik yapısıyla dikkat çeken, konuşmalar ve ürkütücü seslerle beslenen "The Gate" adlı parçayla açılıyor... Modern bir pop şarkısı olarak nitelendirilebilen "Push The Limits", güçlü orkestra sesleriyle dinleyiciyi kendinden geçiriyor. "Camera Obscura", dans ritmleriyle rönesans döneminin ruhunu yansıtmayı başaran büyüleyici bir çalışma...
Birbirinden etkili şarkılar içeren "The Screen Behind The Mirror", sözleriyle de dikkat çekiyor. Çelişkili metaforlara yer verilen ve doğu felsefesinin izlerini taşıyan sözler, Enigma’nın çok sayıda kültürü mükemmel bir uyumla birleştirdiğinin en güzel kanıtlarından birini oluşturuyor.
Karakterini koruyan ancak yeniliklere de tümüyle açık olan Enigma müziği, 2003 sonbaharında yeniden dinleyicilerinin karşısına çıktı. Üç yıllık özlem, 11 şarkıdan oluşan ve yine Virgin etiketiyle karşımıza çıkan "Voyageur" ile sona erdi. Albümde sırasıyla şu parçalar yer alıyor; "From East To West", "Voyageur", "Incognito", "Page Of Cups", "Boum Boum", "Total Eclipse Of The Moon", "Look Of Today", "In The Shadow, In The Light", "Weightless", "The Piano" ve "Following The Sun".
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-07-2008, 16:49   #64
 
kartallozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
akon

Click the image to open in full size.



Alianu Thiam
daha çok sahne adı Akon ("A Konvict" - Bir mahkum) ile tanınan bir Amerikalı Müslüman R&B ve Hip Hop müzisyenidir.

Biyografi

St. Louis doğumlu Aliaune Thiam, çocukluk yıllarını Senegal’de geçirdikten sonra ailesiyle birlikte New Jersey’e yerleşti. İlk defa hip-hop müzikle ve suçla burada tanışan Akon, birkaç kez hapse girdi. Müzikal çalışmalarına evindeki stüdyosunda devam eden Akon, burada yaptığı kayıtlarla “Trouble” LP’sini çıkarttı. Değişik rap tekniğiyle SRC/Universal Records’un dikkatini çekmeyi başaran Akon, ilk albümünü 2004 yılında yayınladı.
2004 yılında çıkan ilk albüm “Trouble”dan çıkan single “Locked Up” Amerika listelerinde 10 numara olurken, İngiltere listelerinde de 5 numara olmayı başardı. Bir diğer single “Ghetto”, Notorious B.I.G. ve 2Pac gibi sanatçılarca mixlenerek radyolarda hit olurken, 2005 yılında çıkan “Lonely” single’ı İngiltere, Avusturalya ve Almanya’da da 1 numara oldu. 2005 yılının Nisan ayında “Trouble” albümü de İngiltere listelerinde 1 numara oldu ve Akon kendi şirketi “Konvict Records”u açtı.
2006 Kasım ayında 2. albümü “Konvicted”ı yayınlayacak olan Akon’un, ilk single’ı Eminem ile ortak çalışması “Smack That” oldu. Amerika listelerinde 4 numara olmuştur. Su anda konvict record'dan çıkan Konvicked albümünü satışlarının yüksek olduğunu biliyoruz."The Rain şarkısı yakında listelerde iyi bir çıkış yakalacağı tahmin ediliyor.

Diskografi


Albümler


Singlelar
  • 2004: Locked Up (ile Styles P.)
  • 2004: Ghetto
  • 2005: Baby I’m Back (ile Baby Bash)
  • 2005: Lonely
  • 2005: Belly Dancer (Bananza)
  • 2005: Pot Of Gold
  • 2006: Streetlife (Azad ile Akon)
  • 2006: I'm Not My Hair (featuring India.Arie)
  • 2006: Snitch (Obie Trice ile Akon)
  • 2006: Smack That (ile Eminem)
  • 2006: I Wanna love You (ile Snoop Dogg)
(sevgilisi tarafından terkedildiği için "love you" "**** you" olarak değiştirmiştir)
    • I Wanna love You Remix ile Trebol Clan
  • 2006: Big Dog
  • 2006: Shake down
  • 2007: The Sweet Escape (Gwen Stefani ile Akon)
  • 2007: Don't Matter
  • 2007: I tried (Bone Thugs-N-Harmony ile Akon)
  • 2007: Never forget me (Bone Thugs-N-Harmony ile Akon)
  • 2007: We takin' over (DJ Khaled ile Akon, T.I., Rick Ross, Fat Joe, Lil' Wayne & Birdman)
  • 2007: Sorry, Blame İt On Me
__________________
Click the image to open in full size.

Konu kartallozi tarafından (02-07-2008 Saat 16:50 ) değiştirilmiştir..
kartallozi Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 18:38 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580