Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Tüm Bölümleri Listele > Güney & Amerika > NBA

NBA Basketbol Sihirbazlarını Burada bulabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-11-2006, 22:51   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up "Michael Jordan"

.::MICHAEL JORDAN::.

"His Airness"

"Air Jordan"

Click the image to open in full size.


Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi basketbol oyuncusu olarak kabul edilen Michael Jordan, "His Airness" ya da "Air Jordan" ın kariyeri inanılması zor başarılar ve ödüllerle dolu. Ama O'nu bu kadar yücelten şampiyonlukları, madalyaları kadar başarılarında pay sahibi olan karakteridir..

Jordan'ı anlatmak için sadece efsane kelimesi yeterli değildir efsane oluşunu azim, kazanma hırsı, güç, zarafet, spontane, baş edilemeyen rekabet arzusu ile bir arada kullanmak gerekir..





Click the image to open in full size.Ya da herhangi, bir sözlükte basketbol ya da atlet kelimelerinin karşısına onun resmi konarakta onu basketbol oynarken görememiş olan nesillere nasıl bir atlet olduğu anlatılabilir..

Ne kadar başarılı olursanız olun ne kadar çok madalya kazanırsanız kazanın en önemlisi sizinle birlikte anılan ya da kıyaslanmaya çalışılan diğer yıldızların sizin hakkınızda söyledikleridir..

Bunun en güzel ve çarpıcı örneğini yıllarca kıyaslanmak zorunda kaldığı Earwin "Magic" Johnson ve Larry Bird söyleyerek, Jordan hakkında son noktayı koymuşlardır..

Click the image to open in full size.Magic Johnson sürekli kıyaslandığı Jordan için kısaca; "Bir yanda bizler yani basketbolcular var ve öteki tarafta ise tek başına Michael Jordan var" demiştir..

Yıllarca kıyaslanan bir başka yıldız Larry Bird ise Jordan'ın 63 sayı attığı ama Boston Celtics'e yenildikleri maçın ardından "Jordan hakkında ne düşünüyorsunuz ?" sorusuna verdiği cevapta bu genç adama duyduğu saygıyı anlatmıştır, "Tanrının aramızda olduğuna inanıyorum tanrı, Jordan'a bürünmüş durumda aramızda dolaşıyor" demiştir..

Yıllarca Larry Bird ve Magic Johnson ile kıyaslanarak kimin daha iyi olduğu ya da kimin daha başarılı olduğu yarışını rakiplerinin verdiği cevaplarla kazanan ve onlardan tek eksiği olan şampiyonluk yüzüğünü NBA'e girdikten 3 yıl sonra kazanan Jordan, NBA'in Süper Yıldızı kavramını da yıllar içerisinde bambaşka bir boyuta taşımayı başarmıştır.

KISACA “HIS AIRNESS”

Click the image to open in full size.Michael Jeffrey Jordan 17 Şubat 1963’te Brooklyn, New York’ta Dünya’ya geldi.. Wizards forması ile salonlara veda eden eski bir Ulusal Amerikan Basketbol Ligi, NBA, oyuncusu olan Michael, bir pazarlama harikası ve bu özelliğinin yanı sıra gelmiş geçmiş en başarılı basketbolcu..

Basket sahasının her iki yanında da inanılmaz işlere imza atan Jordan 15 tam sezonun ardından salonlara veda etti.. Jordan "benden bu kadar" dediğinde normal sezon maç başına sayı ortalamasında 30.12 ile NBA tarihinin en skorer ismi oldu.. (30.06’lık istatistiğe sahip olan Wilt Chamberlain 2. sırada) Chicago Bulls ile 6 kez NBA şampiyonu olan Jordan 6 kez ligin en skorer ismi oldu.. All-Defans takımına 9 kez seçilen Jordan, normal sezonda 5 kez MVP (Most Valuable Player, En Değerli Oyuncu) seçildi..

Click the image to open in full size.3 kez ligin en çok top çalan oyuncusu olan Jordan 1983’den itibaren, CNN bünyesindeki, Amerika’nın en prestijli spor dergilerinden biri olan Sports Illustrated’in kapağını rekor rakam olan 49 kez süsledi.. 1991’de aynı dergi tarafından "Yılın Spor Adamı" ödülüne layık görüldü.. 1999’da yine Amerika’nın önde gelen spor medyası networklarından ESPN tarafından "20. Yüzyılın Atleti" ödülüne layık görüldü.. Dünya’nın en prestijli haber ve fotoğraf ajanslarından Associated Pres tarafından yüzyılın en iyi 2. sporcusu olarak seçildi..

Sıçrama yeteneği ve faul çizgisinden yaptığı göz kamaştıran smaçlar "Air Jordan" ve "His Airness" lakaplarını kazanmasını sağladı..

Yukarıda kısaca ve aşağıda bütün detaylarıyla yazan Jordan makalesi, O’nun bu sporu yapan gelmiş geçmiş en başarılı atlet olduğunun bir kanıtıdır..

İLK YILLAR VE ÜNİVERSİTE

Click the image to open in full size.Brooklyn'de doğan Dolares ve James Jordan'ın oğlu olan Michael, babası ile birlikte çocukluğunda oynadığı ve favori sporu olan beysbol yerine abisi Larry’nin ayak izlerini takip ederek basketbola gönül verdi..

Lanny High School'da okuduğu yıllarda basketbol takımından kesilen ve çelimsiz olduğu söylenen Jordan azmi ve hırsı sayesinde son sınıfta takımdaki yerini aldı ve sergilediği performansın yanı sıra muhteşem sıçrama yeteneği sayesinden North Carolina Üniversitesi’nden burs kazanarak Tar Heels'e katıldı..

Ancak üniversiteye geliş hikayesi burada yazdığı kadar da kolay olmadı.. Her ne kadar doğuştan bir atlet olduğuna şüphe yoksa da Jordan 1978’de lise takımından ironik bir şekilde çıkartıldı..

Abisi Larry ile yaptığı bire bir maçları sürekli kaybeden ve Larry sayesinde kaybederek kazanmasını öğrenen biri olan Jordan’ın lise takımına geri dönmesini bitmek tükenmek bilmeyen hırsı sağladı.. Her gün, evden okula iki elinde iki top sürerek giden bu çocuk o zamanlar yaşadığını ilerleyen yıllarda şöyle dile getirdi, "Her gün saatlerce antrenman yaptım. Ne zaman daha fazla koşacak ya da şut çekmek için kollarımı kaldıracak gücüm kalmasa gözlerimi kapatır ve soyunma odasını ve duvarda adımın yazmadığı takım listesini gözlerimde canlandırırdım. İşte o zaman bütün enerjim geri gelir ve kaldığım yerden antrenman yapmaya devam ederdim"..

Bu hırslı çocuk sonunda yeniden girmeyi başardığı lise takımını ve arkadaşlarını utandırmayarak Lanny High School’un eyalet şampiyonu olmasında önemli bir rol oynadı..

Click the image to open in full size.O zamanlar bilinmeyen bir isim olan "Michael Jordan" lisenin ardından Five-Star Basketbol Kampı’na katıldı ve azmini orada da sergileyerek coachlar tarafından güneyin en çok gelecek vaat eden oyun kurucularından biri olarak gösterildi.. Ama yine de B+ olan notları ya da kampta sergilediği performans çok istediği ve başvuru yaptığı UCLA ya da Virgina üniversitelerine kabul edilmesini sağlamadı.. Son tercihi olan North Carolina ise kapısını Jordan’a açtı ve bursu verdi.. Bu kısa süre sonra ne Jordan’ın ne de Tar Heels’in pişman olmayacağı bir başarı öyküsünün ilk adımlarından biriydi..

Jordan, birçoğunun benchde dirsek çürüteceğini söylemesine rağmen NCAA'de sergilediği performansla James Wothy ve Sam Perkins gibi yıldızların arasından sıyrılarak süre almayı başardı..

Son yılında Georgetown ve ezeli rakibi olacak olan Patrick Ewing'e karşı finallerde North Carolina formasıyla sahada kendine şans bulan Michael Jordan maçın bitimine 15 saniye kala 6 metreden kaydettiği 3 sayı ile takımını 63-62 ile NCAA şampiyonluğuna taşıdı.. Bu son saniye basketleri ve son şutu kullanmaktaki cesareti muhteşem bir kariyerin başlama noktası olarak Jordan'ın hayatındaki yerini yavaş yavaş almaya başladı..

Hakemlerin Jordan’a sürekli "hatalı yürüme" çalmasından usanan North Carolina yönetimi üniversite takımının yıldızı olan Jordan’ın yavaş çekim görüntülerini hakemlere izletti ve Jordan’ın hatalı yürümediği ancak gözlerin onun hızını yakalayamadığı anlaşıldı..

Click the image to open in full size.Üniversite hayatı boyunca 2 kez "Yılın Kolej Basketbolcusu" ödülünü kazanan Jordan son senesini tamamlamadan önce profesyonel olmaya karar verdi ve North Carolina'da düzenlediği basın toplantısında NBA'e adım atma kararını açıkladı. Bu arada Jordan'ın bir başka başarısı NBA'e imza atmadan önce seçildiği Olimpiyat Takımı ile kazandığı altın madalya oldu..

1984 olimpiyatlarında kazandığı altın madalyanın ardından Chicago Bulls tarafından ilk tur 3. sıradan draft edilen Jordan, Bulls kontratının yanı sıra ilk olarak Nike ve diğer spor markaları ile imzalara başladı..

NBA YILLARI, PERİ MASALI (MI ?)..

O yıl Houston Rockets tarafından ilk sıradan draft edilen Hakeem Olajuwan bir yıldız olmayı başardı ama ikinci sıra draft hakkını Jordan'ın yerine Sam Bowie'yi seçen Portland yıllarca draft ta yaptığı hatanın bedelini ödedi..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 22:53   #2
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Olajuwan, Houston’da iki şampiyonluk yaşayarak A sınıfı bir basketbolcu oldu.. Ancak Portlandlı Sam Bowie’ye sınıflandırma bile yapılamadı çünkü Bowie soyunma odasından çıkmakta zorluk çekti ve ilk 4 sezonunda 189 maçta dışarıda kaldı.. Bu durumda da hakkını Jordan’dan yana kullanmayan Portland yönetiminin ilerleyen yıllarda yolacak saç bulamamasına sebep oldu..

Bulls formasını 13 yıl taşıyan 1.98’lik Jordan kariyerinin çoğunu shooting guard olarak geçirdi ancak atletik özellikleri ve rakip tanımadan yaptığı savunma anlayışıyla point guard ve small forward olarak da rakiplerine gereken acıyı tattırdı.. 1985’de Rookie of the Year (Yılın Çağlağı), 1988’de de Yılın Savunmacısı seçilen Jordan 1991 - 93 yılları arasında peş peşe 3 kez ve 1996 - 98 yılları arasında da yine peş peşe 3 kez NBA şampiyonu oldu.. Jordan, 1989, 1991, 1992, 1996 ve 98 yıllarında 5 kez normal sezon MVP’si seçildi.. Bulls’un finale kaldığı her yıl finalin en değerli oyuncusu da seçilen Jordan, 1996 ve 1998’de MVP hat-tricki yaptı ve normal sezon, All-Star ve finallarin MVP’si oldu.. Bu başarıya sadece Willis Reed 1970’te ve Shaquille O'Neal 2000’de bir kez ulaşabildi.. Jordan ayrıca 1997’de bir All-Star maçında üç alanda da çift haneli sayılara ulaşan yani triple-double yapan tek isimdi..

Click the image to open in full size.84'te kazandığı altın madalyanın ardından NBA'deki çaylak sezonuna da fırtına gibi başlayan Jordan ilk yılında 28.2 sayı ortalaması ile Bernard King ve Larry Bird'ün ardından 3. sırayı aldı, bunun yanı sıra 6.5 ribaund ve 5.9 asist ortalamasıyla da "Yılın Çaylağı” ödülünü kazandı.. Yılın "En İyi İkinciler" takımına da seçilen Jordan için en önemli başarı Bulls'un Jordan'ın da kadroya katılmasıyla 1 yıl öncesine oranla 11 maç daha fazla kazanması ve Play-Off lara kalması oldu.. Jordan ilk Play-Off serisinde Milwaukee Bucks'a 4 maç sonunda boyun eğmekten kurtulamadı..

Muhteşem sıçramaları ve smaçları, akıl dolu pasları, ve karşısındakini bıktıran savunmasıyla herkesi kendine hayran bırakmaya başlayan Jordan şutlarında da kendine yakışır yüzdeler tutturmaya kısa sürede başladı..

Kariyerinin en önemli yıllarında Jordan’ın coachu olan Phil Jackson’a göre, bu kadar hırslı biri aynı zamanda kendini tanıyorsa ancak böyle olabilirdi ve ortaya Jordan adından bir sanat eseri çıktı.. Jackson: "Antrenmanı bitirirdim ve herkes evine, sevgilisine, karısına giderdi ama Jordan salonda kalırdı ve tek başına saatlerce sayısını bilemediğim kadar çok şut çekerdi.. Bu hırs nereden geliyor bilmiyorum ama ben O’na fazla bir şey veremedim, O bize verdi ve bunu sıkılmadan yıllarca devam ettirdi.. O bir makine ve gözüne kestirmesi istediğini yapması için yeterli.. Böylesini görmedim ve herhalde kimse de göremeyecek"..

Jordan ile geçen 2 yılın ardından Chicago'nun en büyük sorunu stadyuma gelen yolların ve otoparkın arabalar için yetersiz kalması oldu.. Jordan'ı kısa sürede yıldız yapmayı başaran ise her zaman alçak gönüllü ama bir o kadar da mücadeleci tavrını hem sahaya hem de dışına yansıtmayı başarmasıydı..

Click the image to open in full size.Kamera ile de çok iyi geçinen Jordan oynadığı reklam filmlerindeki sempatikliği ve magazin dergilerinin kapaklarını süslemesiyle Dünya'nın dört bir yanına kısa sürede yayıldı.. Jordan’ın bu başarısı aynı zamanda dev bir pazarlama firmasının da ilk adımları oldu..

Click the image to open in full size.Nike ile yaptığı anlaşma ve ona özel üretilen spor ayakkabılarıyla da bir ilk imza atan Jordan, yasak reklam yapıyor ve takım renklerine uygun giyinmiyor gerekçesiyle kural değişene kadar her maçta Bulls yönetimine para cezası ödemek zorunda kaldı ancak NBA Komisyonu bu problemi kısa süre sonra çözdü.. Jordan’ın bu cezaları ödemesi ve komisyonun problem çıkartmaması "Air Jordan"ın doğmasının en büyük yardımcısı oldu.. "Love-Of-The-Game, Oyunun Sevgisi" adına kontratına eklettiği bir maddeyle de ilklerinden birini gerçekleştiren Jordan, sezon ortası ya da sonunda, ya da ne zaman isterse istesin herhangi bir yerde basketbol oynamasına izin veren maddeyle bu spora olan sevgisinin kontratların sınırlanmasını engelledi..

Click the image to open in full size.Jordan, ağzından çıkarttığı dili ve yaptığı smaçlarla da NBA'e ve basketbola yeni bir stil getirdi.. Ayrıca 2. yılından sonra Bulls formasının altına giydiği Kolej takımı North Caroline’nın Tar Heels forması yüzünden uzun şortlar tercih etmesi ve kafasını kazıtması da NBA'e yeni bir tat oldu.. O’nun yaptıklarını sadece dışarıdakiler değil NBA’deki rakipleri takip etti..

Üniversitede yaşadığı hatalı yürüme problemi NBA’de de devam etti... Jordan'ın ilk adımı o kadar hızlıydı ki karşısında onu savunan rakibi bunu uzun süre anlamakta zorluk çekti.. Böylece hakemlerin Jordan'a veteran muamelesi yapıyor hurafesi de kısa süre sonra tarihe gömüldü..

Alçak gönüllü tavırlarıyla her zaman örnek bir süper yıldız olan Jordan All-Star maçı kendisine sorulduğunda "en azından bir tanesinde oynamak istiyorum" diyecek kadar mütevazi olmayı başardı.. Ve amacına da aynı yılın sonunda ulaştı, 1985 Doğu Konferansı All - Star karmasına seçildi.. Jordan ilk All-Star maçında 22 dakika görev aldı ve 7 sayı kaydetti.. Yeni sezonda sol ayak kemiği kırılan Jordan 64 maçta forma giyemedi ve yeniden All-Star seçilmesine rağmen maçta oynayamadı.. Ama Play-Off’da Celtics'e karşı kaydettiği 63 sayı ile en çok manşet süsleyen NBA yıldızı olmayı başardı ki bu her geçen yıl aratacak bir başka istatistik oldu..

Konu iLHAN-MANSiZ tarafından (28-11-2006 Saat 22:55 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 22:56   #3
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1986-87 sezonu ise Air Jordan için çok daha başarılı oldu.. O yıl NBA rekorlar kitabına girecek bir çok satır ekleyen Jordan 37.1 sayı ortalaması ile sezonu tamamladı.. Her maç 30 sayı ve üzerine çıkan bir yıldız oldu ve 9 maçta 40 sayının üzerinde kaydederek bir başka rekoru kitaba ekledi.. O yıl NBA All-Star haftasında ilk smaç şampiyonluğunu da kazanan Jordan artık tam anlamıyla "Air Jordan" olarak anılmaya başlandı..

Yine kaybedilen Play-Off serisinin ardından Jordan'ın paslarını daha sağlıklı kullanabilecek katkılar takıma yapıldı.. Horice Grant, Scottie Pippen Bulls'un yeni üyeleri ve Jordan'ın en yakın arkadaşı oldu.. O yıl MVP'de aralarında olmak üzere, yılın en iyi defans oyuncusu, All-Star'ın en değerli oyuncusu ödüllerini kazanan Jordan bütün ödülleri tek başına silip süpürdü.. Ama konferans finallerinde "Bad Boys" olarak tanınan Detroit Pistons defansı Jordan'a çok iyi hazırlanmıştı ve Bulls'u o yıl ve devam eden yıllarda durdurmayı başardılar.. Efsanevi Koç Chuck Daily ve ekibi tarafından tasarlanan "Jordan Rules, Jordan Kuralları" 2 yıl daha başarılı oldu..

1988-89 sezonuna gelindiğinde belki de Jordan istatistikleri en üst düzeye çıktı.. 32.5 sayı ortalamasıyla sezonu tamamladı, 8.0 asistle en iyi asist yüzdesini yakaladı ve yine kariyer rekoru olan 8.0 ribaund ortalamasını da istatistiklerine ekledi.. Aynı yıl 2.89 top çalmayla da sezonu 3. tamamladı.. Play-off’da Cleveland Caveliers'ı nefes kesen 5. maçta geçen Bulls'ta 101-100 lük skoru Jordan'ın Craig Ehlo'nun üzerinden attığı "Buzzer Killer" getirdi..

Click the image to open in full size.Aynı yıl golfe olan tutkusuyla gündeme oturan Jordan'ın NBA kariyerinin ardından PGA Tour'a katılacağı söylentileri her yerde dolaştı ama Chicago yönetimi ve Jordan'ın şampiyonluk yüzüğü ile ilgili planları çok daha farklıydı.. Bulls o yıl takımın yönetimine efsanevi coach Phil Jackson'ı getirdi.. Yeni taktik anlayış ve Bulls'un üçlü, "üçgen savunması" Jordan'ın kendi şutlarını bulmasını rahatlattı ve takımın ofans gücüne güç kattı..

Bulls o yıl 1971-72 sezonunda beri franchise tarihindeki en iyi ortalamayı tutturdu ve normal sezonu 55 galibiyet 27 mağlubiyet ile tamamladı.. Aynı yıl Jordan kariyer rekoru olan 69 sayıyı daha öncede rekor kırdığı Cleveland Caveliers'a karşı attı.. Ama Doğu Konferansı finallerinde Bulls'un derdi yine Pistons oldu ve 7. maçta yoluna devam eden taraf Pistons oldu.

Pistons'a karşı üst üste alınan final mağlubiyetleri çatlak sesler çıkmasına sebep oldu ancak Jordan gösterdiği kararlılık ile takım arkadaşlarını daha çok oyuna girmeye davet eti ve bu şekilde bir yaşanan sorunların ortadan kalkacağını belirtti.. Jordan kısa ve öz konuştu, "Benimle birlikte olun, yanımdan ayrılmayın ve en iyiyi başarana kadar pes etmeyin" !..

Jordan yeni sezonda kendini tam anlamıyla kanıtlamayı başardı ve deplasmanda sadece 2 maç kaybederek hem rekoru yenilediler hem de finallere kaldılar..

Click the image to open in full size.Magic Johnson'ın son yılında Lakers'a karşı evlerinde kaybedilen ilk maçın ardından Jordan ve Bulls yıllardır özlemini duyduğu yolda emin adımlarla ilerlemeye başladı.. Lakers karşısında alınan peş peşe 4 galibiyet Jordan'ın 31.4 sayı, 6.4 ribaund ve 8.4 asist ortalaması şampiyonluk yüzüğünü takmalarını sağladı..

Yeni sezonda kafasını tamamen kazıtan Jordan yeni bir tarz ve stille oyununa geri döndü.. Artık Larry Bird ve Magic Johnson'da olan onda da vardı, o da yüzüğünü parmağına takmıştı.. Şampiyon unvanıyla maçlara çıkan Bulls'lu Jordan devam eden iki sezonda ilk finalde Cliade Drexler'lı Protland Trail Blazers'ı ve ikincisinde de Charles Barkley'li Pheonix Suns'ı devirdi..

Click the image to open in full size.Tamamıyla uluslararası bir kahraman olan Jordan "Be like Mike, Mike gibi ol" reklam kampanyasıyla Çin'den Venazuella'ya kadar dünyanın dört bir yanında bir kahraman olarak görülmeye başlandı.. 1992 finallerinin açılış maçında yine bir rekor kırarak 35 sayı atan Jordan takımını 79-64'den 97-93’lük galibiyete taşımayı başardı..

1993'de Jordan klasikleri ve rekorları ile devam etti.. Patrick Ewing'li Knicks'i 4. kez geçen Bulls, 6 maçlık deplasman dezavantajıyla çıktığı seride rakibine şans tanımadı ve 105-95 lik 4. maçta 54 sayı atan Jordan yine kahraman olmayı, daha doğrusu beklentilere cevap vermeyi başardı..

5. maçta Jordan 29 sayı 10 ribaund ve 14 asistle triple double yaptı ve rakibini yine çaresiz bıraktı.. Madison Square Garden'da gelen 97-94’lük zafer ve 6 maçta bir yüzük daha taktıran 96-88’lik maç Jordan’ın ger geçen gün daha da eşsiz olan kariyerinde bir başka sayfa oldu..

Bir başka final serisinde Pheonix Suns'a karşı tutturduğu maç başına ortalama 41.0 sayı 6 maçta gelen bir başka yüzük herkesin nereye kadar devam eder bu başarı sorusuna cevap oldu.. Jordan oynadıkça bu başarı da devam edecekti..

Click the image to open in full size.1992 yılında Barcelona Olimpiyatları'na katılan Dream Team'in en gözde üyesi Jordan'ın yanı sıra 12 kişilik takımın bugüne kadar bir araya gelmiş en başarılı ve mükemmel takım olduğu da büyük bir gerçektir.. Gittikleri her yerde popstar gibi karşılanan bu takım altın madalyayı alarak başarılı bir olimpiyat serüveni geçirdi..

Ancak bütün bu başarılar ve Phil Jackson ile yapılan uzun konuşmalar fazla bir işe yaramadı, hırsını kaybettiğini her fırsatta dile getiren Jordan yeni bir şeyler denemesinin zamanı geldiğinin altını çizdi.. Aynı yıl idolü ve mentoru olan babasının da silahlı soygun sırasında öldürülmesiyle birlikte Jordan'da Bulls'a ve aktif basketbola Ekim 1993’te kısa bir konuşa ile veda eder, "Bu spora verecek daha fazla bir şeyim kalmadı, kanıtlayacak ve başaracak bir şey kalmadı, bırakıyorum".. Ve basketbolun gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu salonlardan bu şekilde koptu..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 22:56   #4
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HAYAL KIRKLIĞI (MI?) & HAVA ALMAK (MI ?)..

Click the image to open in full size.Hakkında ne yapacağına dair çıkartılan spekülasyonlara ve medya baskısına fazla aldırmayan Jordan kısa süre içinde yine spot ışıklarının altında ortaya çıktı ama bu sefer bir beysbol sahasında..

Çocukluğundan beri babasıyla en büyük rüyası olan beysbola White Sox’un ufak takımı Birmingham Barons takımının formasıyla adım attı.. Barons’da .202 ortalama tutturan ve sadece 3 kez "home run" yapan Jordan çok istese de White Sox tarafından çağırılmadı..

Click the image to open in full size.Sonbaharda Arizona Ligi’nde Scottsdale Scorpions’a katılan Jordan bu sefer .252 ortalama ile oynadı ancak takım sahibi Jerry Reinsdorf yakın arkadaşı olmasına rağmen yine Sox’dan çağıran olmadı..

Chicago Bulls yönetimi Kasım 1994’te United Center’ın önüne "Air Jordan"ın büstünü oturttu ve formasını da emekliye ayırdı.. Jordan’a olan vefa borcunu göstermenin bir yolu olan bu jestler, Jordan’ın da kendini dinlemek için ayırdığı zamanın ve çocukluk hayalinin peşinden gittiği sürenin daha çabuk dolmasına yardımcı oldu..

Beysbolda kimilerine göre başarılı kimilerine göre başarısız bir performansın ardından 94’de beysbol birliğinin greve gitmesi ile bu rüyaya son veren ve hayranlarına daha fazla acı çektirmemeye karar veren Jordan 18 Mart 1985’de basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı..

Amerika’daki kanal ve gazetelerin tamamı bu basın toplantısında hazır bulundu.. Joran belki de o güne kadar düzenlediği en net ve açık basın toplantısında sözü fazla uzatmadı "I’m back, Geri döndüm" !..

GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN !.. “I’M BACK, GERİ DÖNDÜM”

Click the image to open in full size.Alışılmışın dışında oynayan ve Barons’daki numarası olan 45 numaralı formasıyla salonlara dönen Jordan, yeni zaferler için yeni formasını terletmeye başladı..

26.9 sayı ortalaması ile 17 maç çıkartan Jordan, Bulls'un 13 galibiyet 4 mağlubiyetlik bir seri ile sezonu kapatmasını sağladı.. Ama Jordan'ın ilerlemiş yaşına rağmen döndüğünü gösteren karşılaşma 6. maçı oldu..

Madison Square Garden'da Knicks potasına tam 55 sayı bıraktı..

32 yaşındaki bu "genç" geri zıplayarak yaptığı yeni nesil şutları ve olgun hareketleriyle neden "Air Jordan" ya da "His Airness" olduğunu bir kere daha kanıtladı.. 23 numaralı formaya geri dönen Jordan, NBA Komisyonuna forma değiştirdiği için seve seve ceza ödemek zorunda kaldı..

Play-Off larda Jordan 31.5 sayı ortalaması tutturmayı başardı ama Shaquille O'neal'lı Orlando Magic, Jordan'ın ilk yılında yüzüğü almasına izin vermedi.. 6 maçlık serinin sonunda şampiyon Florida takımı oldu..

Yeni bir sezon yep yeni bir başlangıç ve yeniden 23 numara olacakların da adeta sinyali niteliğinde oldu.. Ama eski takımdan geriye bir tek Pippen kalmıştı, bu da Jordan'ı düşündürdü ama Dennis Rodman gibi bir ribaund ve defans canavarı Jordan'ın keyiflenmesine yeterli oldu ve kazanmak için keyifli bir Jordan her şeye bedeldi..

Yeni Jordan'lı Chicago Bulls o yıl sergiledikleri performansla daha önce başardıklarını geride bırakırcasına her şeyi yeniden yazmak istermişçesine oynadı ve Jordan'ın 30.4 sayı ortalamasıyla tamamladığı sezonda 82 maçta 72 galibiyet elde ederek kırılmadık rekor bırakmadılar..




Click the image to open in full size.



Play-Off'ta da Sonics karşısında 6 maç sonunda gelen zafer ve şampiyonluk ne kadar büyük bir ironidir ki Babalar Günü'ne denk geldi..

Maçın bitmesiyle United Center’da topla birlikte yere yığılan ve topu bırakmayan Jordan'ın o hali hafızalardan hiçbir zaman silinmedi.. Sevinç ve üzüntü göz yaşlarını aynı anda döken Jordan şampiyonluk yüzüğünü artık yanında olmayan babasına hediye etti..

Bu arada Jordan normal sezonda ve finallerde ve All-Star’da en değerli oyuncu ödülünü alarak aynı sezonda 3 ödülü birden topladı ve Willis Reed'in 1970'te elde ettiği rekoru egale etmeyi başardı.. Bu sayede bir başka gerçek daha anlaşıldı; "Jordan'ın başarmak için istemesi fazlasıyla yeterli"..

1996-1997'de de tablo pek farklı olmadı Jordan, Bulls'u finallere taşıdı ve 6 maçın sonunda Karl Malone'lu Utah Jazz'ı geçerek şampiyonluğa bir kez daha ulaştılar ama 5. maçta midesinde hasta olmasına rağmen takımını yanlız bırakmayan Jordan 38 sayı atarak kazandıkları zaferle şampiyonluk turunu Chicago Stadı'na taşıdı..

Ancak Jazz’ın Jordan ve Bulls’a daha fazla tahammülü kalmamıştı ve Jazz'ın zaferi Bulls’u deplasmanda maç kazanmak zorunda bıraktı ya da yeni şampiyon bunu çok isteyen Jazz olacaktı..

Click the image to open in full size.Jazz’ın 86-83 liderliğinde devam eden 6. maç; Bulls ve Jordan çıkış yolu arıyor.. Maçın tamamlanmasına 1 dakikadan az bir süre var.. Chicago mola aldı.. Jordan ne yapacak.. Bir mucize gerçekleşebilir mi ?.. Yoksa Jazz buraya kadar getirdiği işi bitirebilecek mi ?.. Jazz hücumunu kesen Jordan yapması gerekeni yapıyor ve basketi buluyor.. Bulls aradaki farkı 1 sayıya indirmeyi başardı, skor şimdi 86-85.. Hücum sırası Jazz’da.. İbre Jazz’dan yana.. Jazz topu orta sahaya taşıdı, Bulls potasına yaklaşıyorlar, top şimdi Karl Malone ile buluştu.. Malona pozisyona girmeye hazırlanıyor.. Jordan, nasıl bir kaplan avına yaklaşırsa aynen öyle Malona’a yaklaştı.. İkisinin de ayakları yere yapışmış durumda, Jordan çok atletik ve Malone’un önüne bir anda geçmeyi ve faul yapmadan topunu çalmayı başarıyor.. Salonda bir anda ölüm sessizliği oldu.. Jordan şimdi yavaş yavaş topla ilerliyor.. Jordan’ın gözü bir süre de bir de onu savunmak için görevlendirilmiş olan Bryon Russell’da.. Russell sert ve kararlı savunmasıyla ünlü, Jordan’ı durdurmak için ne gerekiyorsa yapacak.. Ama Jordan’ın durmaya pek niyeti yok.. Jordan şimdi sağ tarafa penetre etmeye başladı, şimdi sola kıvrıldı Jordan yükseldi ve şutunu çekti.. Herkesin gözü havada süzülen topta.. Russell’ın hiç şansı yok.. Top hedefe doğru ilerliyor.. Sadece 5.2 saniye var bu basket olursa Jordan bir kez daha görevini yerine getirmiş olacak.. Arenada binlerce flaş patlıyor.. Ve basket.. Jordan yaptı.. Jordan 2 sayılık şutu baskete çevirdi.. Şimdi öne geçen taraf 87-86 ile Bulls.. İbre bir anda Air Jordan’a döndü.. Jazz’ın çaresizce yaptığı 3’lük denemesi başarısız ve şampiyon Chicago Bulls, şampiyon Michael Jordan..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 22:57   #5
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Jordan ve Bulls’un 6. şampiyonluğa ulaşması için bundan güzel bir oyun olamazdı.. His Airness kendine yakışır bir şekilde unutulmaz anlardan birini yaşatarak basketbola bir kez daha imzasını atmayı başardı..

1999'yılında ise kaçınılmaz gerçekleşti ve uzun süre devam eden pazarlıklar ve başkan Bill Clinton'un dahi ikna çalışmaları yeterli olmadı..

"Artık kafamda yenmem gereken ve aşmam gereken bir şey bulamıyorum diyen" Jordan basketbola bir kez daha veda etti..

Başta yakın arkadaşları taçsız kral Charles Barkley ve Pippen olmak üzere diğerleriyle birlikte golf turnuvaları düzenleyen ve hayır kurumlarına bağış kampanyaları düzenleyen Jordan kısa süre sonra Washington Wizards’da başkanlık koltuğuna oturarak biraz da ofiste çalışmaya karar verdi..

Jordan bir kez daha gazetecileri atlatarak antrenman yapabileceğini ve basketbol kampları düzenleyebileceğini düşündü ama yanılmıştı.. Haber kısa sürede bütün Dünya’ya yayıldı.. Kimisi "dedikodu" dedi kimisi "yok artık" ama Jordan ne zaman dalga geçti ki ?..

WASHİNGTON WIZARDS YILLARI

Click the image to open in full size.2001’de Wizards başlanlığını yürüten Michael Jordan ofisten ve emeklilikten vazgeçti.. Oyun tarzında yaşının getirdiği gözle görülür bir değişiklik olan Jordan, 2001 – 2002’de sırtından ve dizinden sakatlanmış olmanın verdiği acıya rağmen sezonu takım lideri olarak 22.9 sayı, 5.2 asist ve 1.42 top çalma ortalamasıyla tamamladı..

Jordan’ın Wizards forması ile salonlara geri dönmesi NBA’e bir anda canlılık getirirken Wizards bir anda sezonluk biletlerinin tamamını sattı.. Wizards’daki ilk yılında takımın evi MCI Center’da oynadığı tüm maçlar tamamen dolarken rakip takımlarda Jordan’dan hatırı sayılır bir gelir elde etti.. Wizards’ın sadece 3 deplasman maçında tek tük boş kotluk vardı..

Click the image to open in full size.Wizards’a 6 – 26 Aralık arasında peş peşe 9 galibiyet kazandırarak takım tarihinin de yenilenmesini sağlayan Jordan, tecrübesi ve espri anlayışı ile taraftarını mutlu etti ve kendisi ile daha önce karşı karşıya gelme şansı olmayan ancak bunun hayali ile büyüyen bir çok NBA yıldızına da eşi benzeri olmayan bir hediye vermiş oldu..

2002 – 2003 sezonunda daha da başarılı bir giriş yapan Jordan maç başında 20 sayı ortalaması ile oynadı.. Dizindeki sakatlığa rağmen smaçlarına devam eden Jordan 2002 – 2003 sezonda 13. ve son All-Star maçına çıktı..

Sezon sonunda salonlara 3. ve son kez veda edeceğini açıklayan Jordan, kendi yaşının yarısında olan bir çok isme fark atmayı başardı ve o sezon Wizards’ın 82 maçının da tamamında oynayan tek isim oldu.. Ve 82’de 67 kez ilk 5’te maça başladı.. 20 sayı, 6.1 ribaund, 3.8 asist ve 1.5 top çalma ortalaması ile başarılı bir sezonu tamamlayan Jodan sahada % 45 ve faul çizgisinde % 82 isabet oranı tutturdu.. Jordan o sezon 20 ya da daha fazla sayıyı tam 42 maçta kaydetti.. 9 maçta 30 ya da daha çok sayı üretti.. 40 yaşında olan Jordan 40 sayı ve fazlasını ise 3 kez rakip potaya bıraktı..

Jordan son yılında bir rekor kırma alışkanlığına devam etti.. 21 Şubat 2003’te New Jersey Nets’i deplasmanda 89-86 yendikleri maçta 43 sayı kaydederek 40 yaşında, 40 ve üzerinde sayı üreten ilk isim oldu..

Click the image to open in full size.Jordan’ın bir maçta az ya da fazla atması basketbol taraftarının efsaneyi son bir kez oynarken görme isteğinde bir değişiklik yapmadı.. Jordan’ın son senesinde Wizards’ın evi MCI Center maç başına 20.173 taraftar kapasitesiyle tam doluluk oranıyla doldu taştı.. Son sene de Wizards’ın konuk olduğu arenalarda da farklı bir resim çıkmadı.. Wizards deplasman maçlarını ortalama 19.311 taraftara oynadı..

2001 – 2002 sezonunun başında Jordan, 11 Eylül kurbanlarına 1 milyon dolarlık bağış yaptı..

Miami Heat, Jordan’a duyduğu saygıyı gösterebilmek için 11 Nisan 2003’te 23 numaralı formasını emekliye ayırdı ve Miami’nin salonuna asılan 23 numaralı formanın yarısı Bulls Kırmızısı ve diğer yarısı da Wizards Mavisi olarak tasarlandı.. Heat 15 yıl aradan sonra hem de kendi adına hiç bir zaman ter dökmemiş bir isime duyduğu saygıyı göstermek için bir formayı emekliye ayırdı..

Click the image to open in full size.16 Nisan 2003’de Jordan’ın son maçı Philadelphia’nın şansına 76ers’ın evine denk geldi.. Çok az süre almasına rağmen 15 sayı kaydetmeyi başardı.. Maçın tamamlanmasına 1:44 kala taraftara son bir imza atan Jordan kazandığı faul atışlarını peş peşe sayıya çevirdi ve salonu tıka basa dolduran taraftarlar efsaneyi 4 dakikanın üzerinde ayakta alkışladı..

Jordan her ne kadar yeniden Wizards ofisine geri döneceğini açıklamış olsa da Wizards’ın sahibi Abe Pollin ile fikir ayrılığına düştü ve 7 Mayıs 2003’te mavilerle yolunu ayırdı..

OLİMPİYATLAR VE JORDAN
Jordan, iki kez altın madalyanın sahibi olan Amerika Birleşik Devletleri takımında forma giydi.. 1984’de Bulls’a imza atmadan önce kolej öğrencisi olarak ve 1992 Yaz Olimpiyatları’nda Magic Johnson ve Larry Bird’ün de aralarında bulunduğu unutulmaz kadroda orijinal “Drem Team”in bir parçası olarak..
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 22:58   #6
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

JORDAN’IN MİRASI

Click the image to open in full size.Jordan’ın basketbol yeteneği henüz çaylak sezonundayken kendisini göstermeye başlamıştı.. Nefes kesen smaçları, bıktıran defansı ve karar verdiği şeyi uygulama yeteneği.. Hala play-off rekoru olan 1986’da Celtics’e kaydettiği 63 sayının ardından Larry Bird unutulmaz konuşmasında "Jordan hakkında ne düşünüyorsunuz ?" sorusuna verdiği cevapta bu genç adama duyduğu saygıyı anlatmış ve "Tanrının aramızda olduğuna inanıyorum tanrı, Jordan'a bürünmüş durumda aramızda dolaşıyor" demişti..

Jordan’ın en başarılı yaptığı şeylerden biri kendisine yöneltilen eleştirileri sıkılmadan, usanmadan yanlış çıkartmak oldu..

Bir Utah Jazz maçında Jordan 1.86’lık oyun kurucu John Stockton’ın üzerinden acımasız bir smaç yaptı.. Bu duruma oldukça sinirlenen bir Jazz taraftarı kendini tutamadı ve herkesin duyacağı şekilde bağırdı, "Kolaysa kendi boyutlarında bir adamın üzerinden smaç yapsana".. Aradan fazla geçmesine fırsat vermeyen Jordan hemen sonraki atakta 1.89 boyunda 131 kiloluk pivot Melvin Turpin’in üzerinden daha da acımasız bir smaç yaptı ve aynı taraftara dönerek seslendi, "Bu senin için yeteri kadar büyük mü ?"..

Click the image to open in full size.Jordan hem savunma hem de hücum yönüyle herkese örnek oldu.. Basketbolcunun iyi olabilmesi için her alanda faydalı olması gerektiğini fazlasıyla gösteren Jordan, 10 yıl boyunca NBA’in en skorer ismi oldu.. Wilt Chamberlain’in 4 yıl peş peşe en skorer oyuncu olarak kırdığı rekoru peş peşe 7 ile geliştirdi.. Bu kadara sayı üretirken boş durmayan Jordan NBA Defans takımına da 9 kez girmeyi başardı.. Özellikle 1998’de Jazz ile oynadıkları maçta final kazandıran basketi ile NBA’in en bitirici oyuncularından biri olarak saldığı korku ve ünü pekiştirdi.. Normal sezonda her zaman maçın sonunda son sözü söyleyen oyuncu oldu ama finallerde durum daha da beterdi takımdaki herkes, her zaman, topun bir tek Jordan’da olmasını istedi..

Bir çok yorumcu "Yeni Jordan" olarak adaylarını gösterdi.. LeBron James, Kobe Bryant, Vince Carter, Penny Hardaway ve Grant Hill bu isimlerden bir kaçı oldu.. Ama bu hep sözde kaldı..

Bulls’un başkanı Jerry Reinsdorf bir keresinde Jordan’ın 23 numaralı formasına gönderme yaparak "Michael’ın NBA için yaptıklarından sonra, bu numara ligin tamamında bütün arenalarda emekliye ayrılmalıdır ve kim "Sonraki Jordan" olacak diye gereksiz diyaloglar açılmamalıdır" dedi..

Bir çok dergi ve basın kuruluşunun yaptığı gibi Amerika’nın önde gelen Basketbol dergilerinden SLAM Magazin’de NBA’de tüm zamanların en iyi 75 oyuncusu arasında 1 numaraya "Air Jordan"ı oturttu..



ÖZEL HAYATINDA JORDAN

Click the image to open in full size.Jordan, 5 çocuktan 4 numaralı olanı.. İki büyük abisi Larry ve James, bir ablası Delores ve bir de kız kardeşi Roslyn var..

1989 Eylül’de Juanita ile evlendi.. İki erkek çocukları Jeffrey ve Marcus, ile en küçükleri olan kızları Jasmine var.. 4 Ocak 2002’de fikir ayrılıklarını örnek göstererek boşanma davası açtılar..

Click the image to open in full size.Jordan'ın babası James Jordan 23 Temmuz 1993’te Carolina otoyolunda bir dinlenme alnında Daniel Green ve Larry Martin Demery tarafından öldürüldü.. Jordan'ın abisi James R. Jordan Amerika Birleşik Devletleri ordusunda çavuş.. James 47 yaşındayken, tamamlanan Irak operasyonunun ardından Irak’ta kalmayı teklif etmişti..

Michael Jordan, üniversite "fraternity" gruplarından Omega Psi Phi’nın yaşam boyu üsyesi..

JORDAN VE İŞ HAYATI

Click the image to open in full size.Jordan, pazarlama amacıyla tarihte en çok kullanılan spor adamlarının başında geliyor.. Nike, Gatorade, Hanes, McDonald's, Ball Park Franks, Ray-O-Vac ve MCI gibi büyük firmalarının sponsorluğu altında.. 1988’de ilk kez Wheaties kutusunda görülen Jordan’ın onlarla da sponsorluk anlaşması devam ediyor..

Nike "Air Jordan" adı altında ilk kez onun için bir ayakkabı üretti.. Ayakkabının yaratıcısı Tinker Hatfield’ın spor ayakkabısı dünyasında bir dahi olarak kendine isim yapmayı başardı.. Jordan Nike ile ilerleyen yıllarda yaptığı anlaşma altında ayakkabıyı kendi markası olan "Jordan Brand"e taşıdı ancak Nike ile anlaşması halen devam ediyor..

Click the image to open in full size.Jordan Brand’in sponsor olduğu sporcular arasında NBA’den Ray Allen, Michael Finley, Derek Anderson, Eddie Jones, Mike Bibby, Gary Payton, Jason Kidd, Quentin Richardson, Richard Hamilton ve Carmelo Anthony bulunuyor.. Basketbol salonunun dışına da taşmış olan Jordan Brand beysbol oyuncularından Derek Jeter ve Andruw Jones’a Amerikan Futbol oyuncularından Marvin Harrison, Terrell Owens, Ahman Green, Eddie George, Jason Taylor ve Warren Sapp’a boksörlerden Roy Jones Jr.’a, motor sporları dünyasından AMA Superstock & Supersport takımının pilotu Montez Stewart’a, caz müzisyeni Mike Phillips’e sponsorluk yapıyor..

Jordan markası ayrıca üniversite takımlarından North Carolina, Cincinnati, California, St. John's, Georgetown, ve North Carolina A & T’nin de sponsoru..

Click the image to open in full size.1985’de giydiği Air Jordan’ın bugünkü değeri açık arttırmada 100.000 dolardan başlıyor.. Jordan, Nestle ve Crunch firmalarının da yaşam boyu maskotu ve Hollywood’a da adım atmışlığı var.. Oscar kazanacak kadar olmasa da 1996’da çekilen ve başrollerini Looney Tunes kahramanları ve Bugs Bunny ile paylaştığı ve Marslılarla savaştıkları filmde sergilediği performans kritikler tarafından "gelecek vaat ediyor" şeklinde yorumlandı !..

Click the image to open in full size.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 23:23   #7
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

emeğine sağlık abi süper olmuş basketbol denilince akla gelen ilk isimdir majesteleri
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-11-2006, 23:28   #8
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ellerine sağlık
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 00:02   #9
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

teşekkürler arkadaşlar ne demek beğendiyseniz gerisinin bi önemi yok
  Alıntı ile Cevapla
Alt 29-11-2006, 00:08   #10
 
eagles_03_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

emeğine sağlık. tşkk..ler paylaşımın için
eagles_03_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:31 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580