Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Tüm Bölümleri Listele > Avrupa > Pekin 2008 Olimpiyatları

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-08-2008, 14:24   #1
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Olimpiyatlar bize göre değil!

Pekin'de geçtiğimiz Cuma 2008 Yaz Olimpiyatları başladı. Hergün birbirinden farklı ülkelerdeki başarılı sporcular altın madalya için yarşıyor, ancak bizim sporcularımızın katıldığı dalların azlığı ve katıldığımız dallardaki başarısızlık Olimpiyatlar'ın bize göre olmadığını gösteriyor.
Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyatlar 8 Ağustos Cuma günü Çin'in Pekin kentinde muhteşem bir açılış ile başladı. Bu açılışı çoğu otorite beğenmese de, ben beğendim açıkçası. Oradaki 2008 davulcunun uyumu, meşalenin yakılış şekli ve Çinli sanatçıların yaptıkları beni etkileyen şeyler oldu.
Olimpiyatlar yıllarca bizim için sadece Halter ve Güreşten ibaretti. Ancak artık onlarda bile başarılı olmamız zor gözüküyor. Bu sporlarda her sene yaşanılan skandallar, başarısız sporcuların sakatım diyerek başarısızlıkları örtmek istemeleri zaten az olan ilgiyi iyice bitirmiş durumda.
Benim bu izlediğim ve hatırladığım 5. Olimpiyat oyunları, ancak belkide izlemekten en zevk aldıklarımdan birisi. Özellikle yüzme yarışlarını izlemek, Michael Phelps'in müthiş performansına tanık olmak bana büyük bir mutluluk katıyor.
Phelps gerçekten ayrıca incelenmesi gereken bir sporcu. Yüzüş şekli, fiziksel yapısı ve hedefleriyle son yüzyılda yetişmiş en önemli sporculardan biri bence. Onun pazar gününe kadar her gün havuzda olcağını bilmek gerçekten mutluluk verici.
Yine bize geri dönmek gerekirse, ben açıkçası bu kadar denizle ve suyla iç içe yaşayan ve olimpiyatlarda yüzmede başarı kazanan bazı ülkeler göre daha iyi şartlara sahip olan ülkenin final bile yarışacak bir yüzücü çıkartamaması çok üzüyor.
Şu ana kadar sporcularımızın hem yüzmede hem de diğer sporlarda gösterdiği performans gerçekten düş kırıcı. Tamam belki altın madalya alacak sporcular yetiştiremiyoruz ancak hiç değilse bu ülkede olimpiyatlarla ilgilenen izleyicinin bir sporcusunu bile finalde görememesi anormal değil mi?
Şunu artık anlamak gerekiyor, biz de futboldan ve biraz basketboldan başka hiçbir spor yok, kaldı ki başarılıyız dediğimiz bu iki dalda da Pekin'de mücadele edemiyoruz. Demek ki Olimpiyatlar bize göre değil..
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2008, 18:58   #2
Dişi Kartal
 
bjk48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

haklısın futbolun oda skora göre tartışıldığı birazda basketbolun konuşulduğu bir ülkeden ne beklenir..
spor sadece futbolsa
sporcularımız başarılı iken spor haberlerinde şu altın madalya aldı diye 2 sn geçiştirilen haberle bize duyuruluyorsa
hata bazen haberlere bile konu olmuyorsa
sporcuların başarıları değil başarısızlıkları daha çok konuşuluyorsa
hatta yaşanan skandallar dahada fazla konuşuluyorsa
zaten fakirlikten gelen sporculara maddi destek verilmezse
17 yaşında gencecik bir sporcunu antrönörü sinirlerine sahip olamayıp havlu atarsa
başarılı oyuncuya burs verilmezse okuması teşvik edilmezse
spor politikan yoksa
bu ülkede pek çok spor dalının varlığı bile bilinmezse
takım sporlarında varlık gösteremezsen
fb gibi takımlar sadece kendi egoları için oyuncu devşirip olimpiyatlarda yarı final yüzecekler değip federasyonu kandırıyorsa
..............
.
.
.
başarılı olamazsın
olimpiyatların ne olduğunu bilen kaç kişi vardır bu ülkede
futbol hariç oda çoğu maçta yarı dolu trübünleri doldurabilen kaç spor var bu ülkede
biz bile taraftar olarak futbol hariç diğer maçlarda doldurabiliyormuyuzki trübünleri
yazacak çok şey var
yıllardır olimpiyatlara bakarım
hatta kış olimpiyatlarına bile
pek çok spor dalında iyi kötü bilgim vardır
ama yıllca yüzmede atletizimde başarı bekledim hep umut ettim ama hepsi boşuna oldu
o yüzden bu olimpiyatlardan bişi beklemiyorum
bu durumda beklemeyede hakkım yok
__________________
gidin ya d&d
bjk48 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-08-2008, 01:16   #3
 
cacaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

biz bide olimpiyatları düzenlemeye aday olmuyomuyuz acayip gülüyorum yau.hadi olimpiyat yetkilileri kafayı yerde türkiyeye olimpiyatları düzeleme hakkı verse 2 madalya alırız zaten.
bu sene 80 sporcu gönder (iyimser bakarsak) 2 madalya kazan!!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
cacaner Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-08-2008, 01:33   #4
 
NeoRock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Halter, güreş, boks gibi branşlarda bariz üstünlüğümüz vardı ama son yıllarda o başarılarada hasret kaldık. Gerek kötü yönetimler, gerek teknik yetersizlik, iyice başarılardan uzaklaştırıyor ülkemizi...
__________________
http://www.besiktasforum.net/forum/signaturepics/sigpic30189_2.gif
NeoRock Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-08-2008, 19:12   #5
Dişi Kartal
 
bjk48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

geçen olimpiyatlarada Atagün Yalçınkaya diye bir sporcumuz vardı ne oldu diye merak ettim internette araştırdım okuduklarım neden başarısız olduğumuzun kanıtı önce Atagün Yalçınkaya yı tanıtayım
Atagün Yalçınkaya (d. 14 Aralık 1986) Olimpiyatlarda final oynamış olan Fenerbahçe Spor Kulübü de spor yapmiştır . 2004 Atina Olimpiyatlar'ına 48 kiloda katılmaya hak kazanan Atagün Yalçınkaya, güçlü rakiplerini yenerek finale çıkmıştır. Finalde Kübalı rakibine yenilerek gümüş madalya kazanmıştır. 29 Ağustos 2004'de kazandığı ikincilik derecesi ile Türkiye'nin Olimpiyatlar tarihinde en genç yaşta madalya kazanan sporcusu oldu. 17 yaşında final oynayan sporcu, Muhammed Ali'den sonra olimpiyatlarda final oynayan en genç boksör unvanını da aldı.

şimdi bu sporcu nerde şimdi 21 yaşında bu genç ne olduda yok
sabah gazetesinden bir haber
Atagün Yalçınkaya Almanya yolcusu

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli boksör Atagün Yalçınkaya, spor yaşamına Almanya'da devam edeceğini açıkladı. Yalçınkaya, ''Ölmediğimi, hala ayakta olduğumu göstermek için gidiyorum'' dedi.

Kimsenin kendisini arayıp sormamasından ve ilgisizlikten şikayet eden Atagün Yalçınkaya, daha önce açıkladığı, bundan sonra milli takımda yer almama ve Pekin Olimpiyatları'na da katılmama konusundaki kararının kesin olduğunu ifade etti.

Spor yaşamına yurt dışında, profesyonel olarak devam etmekten başka alternatifinin kalmadığını da belirten Yalçınkaya, Almanya'daki boks kulüplerinin tekliflerini değerlendirdiğini söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Yalçınkaya, ''Ülkemi bundan sonra profesyonel boksta en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Dünya şampiyonluğunu mutlaka kazanacağım. Kendime bu konuda son derece güveniyorum'' dedi.

Kendisinin de genç yaşta kazandığı başarılardan sonra hatalar yapmış olabileceğini vurgulayan Yalçınkaya, şunları söyledi:

''Büyüklerimizin bana yol göstermesi, yardımcı olması gerekirdi. Fakat bunu yapan olmadı. Büyük bir boşluğa düştüm, depresyona girdim.Artık geçmişte yaşananları konuşmanın anlamı yok. Almanya'ya kesinlikle para için gitmiyorum. Ölmediğimi, hala ayakta olduğumu göstermek için gidiyorum.''

Atagün Yalçınkaya, henüz 16 yaşındayken gençler Avrupa şampiyonluğunu, 17 yaşında da olimpiyat ikinciliği ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu kazanmıştı. Yalçınkaya, Atina Olimpiyatları'nda kazandığı gümüş madalya ile efsanevi boksör Muhammed Ali'den sonra olimpiyatlarda madalya kazanan en genç ikinci boksör unvanını kazanmıştı



gelelim sadede bu sporcu fb boks takımındaydı takımı önemli değildir bu gibi sporcularda takım tanımam türkiye temsil ettiği müdedetce
ama o fb nedense bu sporcuyu elinde tutamamış nedense ilgisiz kalmışltır sizce neden olabilir?
o ayrı mesele bu fb olimpiyat kafilesinde gönderdiği 8 oyuncu devşirmedir masa tenisi atletizm daha sahneye çıkmadı ama para verip devşirdiği yüzücülerden 1 başarı bile gelmedi gs ile çekişecem diye devşirdiği 100 yıl şampiyonluğu için sporculara vereceği parayı açep bu sporcumuza veremezmiydi yazılar olsun demekten kendimi alamıyorum
fb türk sporuna ne katkı vermişki zaten

gelelim milli takım sorumlularına ntv sporda bir haber
neden başarısız anlayınız
Atagün Yalçınkaya'dan milli veda
Olimpiyat ikincisi ve Avrupa şampiyonu milli boksör, son dönemde yaşadığı haksızlıkları gerekçe göstererek milli takımı bıraktığını açıkladı.


NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı



2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli boksör Atagün Yalçınkaya, son dönemde yaşadığı haksızlıkları gerekçe göstererek, milli takımı bıraktığını, bu yıl Pekin'de yapılacak olimpiyat oyunlarına da katılmayacağını ve profesyonelliğe geçeceğini açıkladı.



Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay tarafından adı daha önce 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılacak isimler arasında açıklanan 21 yaşındaki Atagün Yalçınkaya, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, son dönemde üst üste yaşadığı bazı olayların kendisini çok derinden yıprattığını belirterek, ''Bir daha milli takıma dönmek istemiyorum'' dedi.



Henüz 16 yaşında Avrupa şampiyonalarında gençler ve büyüklerde şampiyonluklar yaşayıp, 17 yaşında olimpiyat ikinciliği elde eden, ardından da Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya getiren Atagün Yalçınkaya, ilgisizlikten yakınarak, ''Kimse 'Ne problemin var?' diye sormuyor. Ben problemlerimi anlatamıyorum, iletemiyorum kimseye. 17 yaşında olimpiyat ikincisi oldum. Dünya medyasında yer aldım. Muhammed Ali'den sonra olimpiyatlarda madalya alan en genç boksör oldum. Türkiye'nin olimpiyatlarda madalya kazanan en genç ismi oldum. Anlamıyorum, neden bu kadar üzerime geliniyor? Sadece ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Tabiri caizse ter değil, kan dökerek bunu yaptım'' şeklinde konuştu.



Son Dünya Şampiyonası'na 1 ay kala Erzurum'daki kampta dizanteri hastalığına yakalandığını belirten Yalçınkaya, Bir devlet hastanesinde sağlık karnesi aradığını, bir başka arkadaşının sağlık karnesini kullanarak tedavi olabildiğini belirterek, ''10 gün serumlarla tedavi oldum. Dünya Şampiyonası'nda çok halsiz bir durumda maçlara çıktım ve ikinci maçımda da yenildim. Bizim gibi sporcuların zaten yılda bir tane çok önemli turnuvası oluyor. Yenilince de her şey bitiyor. Kayseri'de yapılan Milli Takım kampına ise 45 dakika geciktiğimiz için 4 arkadaş kadrodan çıkartıldık. Ben Kayseriliyim ve ailemi ziyaret etmiştim. Geç kalacağımı da zannetmiyordum ve izin alarak gitmiştim. Verilen ceza bu olmamalıydı. Bunu anlayamıyorum. Çok hırslı bir dönemimdeydim. Dünya şampiyonu olacağım, olimpiyatlara hazırlanıyorum diye üzerimde çok büyük bir hırs oluşmuştu. Gece gündüz çalışıyordum. Ancak o kamptan bu nedenle çıkartıldık. Yapılanları anlayamıyorum'' diye konuştu.



''OLİMPİYATLARDA YOKUM''

Kendisinin, ülkesi için sadece savaştığını ve Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Atagün Yalçınkaya, ''Milli takımı bırakma kararı aldım ama yine ülkem için savaşacağım. Spor hayatıma yurt dışında devam etmek istiyorum. Olimpiyatlarda da yokum. Çok yıprandım'' ifadesini kullandı.



''Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim, hatalarım olmuş olabilir'' diyen Yalçınkaya, ''Ben çocuk yaşta olimpiyat ikincisi oldum. Kimse bana akıl vermedi. Bir boşluğa düştüm, kimse sahip çıkmadı ve depresyona girdim. Psikolojik olarak çok yıprandım. Bunun için de yurt dışına çıkma kararı aldım'' diye konuştu.



Son olarak, Kadıköy Belediyesi'nin kendisine ödediği maaşın da kesildiğini aktaran Atagün Yalçınkaya, ''Beni çok derinden yaralayan bir olay daha oldu. Kadıköy Belediyesi destek vermek için beni işe almıştı. Sorgusuz sualsiz beni işten çıkarttılar. Hiçbir açıklama da yapmadılar. Bunu hazmedemiyorum. Eskiden beni çağırırlardı ve kameralarla karşılarlardı. Şimdi ise benimle görüşmüyorlar bile'' sözleriyle, tepkisini dile getirdi.


''DÜNYA ŞAMPİYONU OLMADAN GELMEYECEĞİM''

Planladığı profesyonel boks hayatı için son derece hırsı olduğunu kaydeden genç sporcu, ''Bana yapılan haksızlıklar beni daha da güçlendirecek. İnşallah yeniden doğacağım'' dedi.



Yalçınkaya, ''Profesyonellik dönemim için son derece hırslıyım. Dünya şampiyonu olmadan da gelmeyeceğim. Ringde öleceğim ama dünya şampiyonu olmadan gelmeyeceğim. Önümüzdeki aylarda, en kısa zamanda Türkiye'den gideceğim. Büyük ihtimalle Almanya olacak. Şu an her şey olumlu gidiyor. Şubat veya mart ayında beni bekliyorlar, gideceğim'' şeklinde konuştu.



Atagün Yalçınkaya, 17 yaşında olimpiyat ikincisi olmuş genç bir sporcunun bu kadar kolay kaybedilmemesi gerektiğini de özellikle vurgulayarak, ''Lütfen spora ve sporculara saygı duyulsun. Her şey futbol demek değil. Futbolda bizim kadar başarılı olunamıyor. Dünyanın en büyük organizasyonu olan olimpiyatlardan madalya getiriyoruz. Anlamakta zorlanıyorum. Şampiyon olduğun zaman herkes yanında, herkes sahipleniyor. Ama en küçük kötü sonuçta tüm suçlu sporcu oluyor. Kamplarda bir masörümüz, doktorumuz, psikoloğumuz dahi yok. Birlikte kamp yaparken Küba Milli Takımı masörüne yalvarmadığım kaldı, sadece bir masaj yaptırabilmek için. Ben çarpıklıkları dile getirmek istedim. Artık düzelsin. Benim elimden bir şey geliyorsa yapmaya hazırım. En azından benden sonrakiler için, yetenekli sporcular için böyle olmamasını istiyorum. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, spora ve sporcuya sahip çıksınlar'' sözlerini tamamladı.

amerikalılar yüzücüsünü Michael Phelpsı parlatıp tüm dünyaya seyrettiririrken biz elimizdeki değerleri böyle kaybediyyoruz

Atagün Yalçınkaya, bizde değil amerkanın elinde olsaydı ne olurdu sizce
adamı dahada geliştirip yeni muhammet ali diye dünyaya tanıtıp bütün maçlarının tvden tüm dünyaya naklen yayınlatırıp herkezse göserirlerdi
__________________
gidin ya d&d

Konu bjk48 tarafından (13-08-2008 Saat 19:30 ) değiştirilmiştir..
bjk48 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-08-2008, 23:18   #6
 
varada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ne bekliyoruz ki olimpiyat yapacak alt yapımızmı var destek çıkan bir yönetimmi var da başarılı olalım bakın rusya ya daha 7 yaşında iken çocukları evden topluyolar ve hangi branşa eğilimi varsa ücretsiz ve her imkanı sağlıyarak eğitim veriyolar kaldı ki ülkemizde kendi paranla bile eğitim alamıyosun eee daha ne başarısı bekliyoruz ki aldığımız başarılara bakın kimlerden geliyor masa tenisi çin uyruklu turk vatandaşı halter naim süleyman oğlu sonradan türk yapılan bir halterci elvan abyeges afrikalı türk vatandaşı hiç öz ve öz türk yok gülerim halimize 73 milyon nifustan birtanemi yetenekli çocuk yok olmaz mı bir sürü ama nerde imkan yok......!
__________________
.
varada Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:11 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580