Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Röportajlar

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-06-2009, 04:04   #1
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Röportaj ; SahEmre (Super Moderatör)

Siradaki Röportaj Konuğumuz Forumumuzun Süper Moderatörlerinden ; Sahemre iyi seyirler

Click the image to open in full size.


* Röportaj Teklifimi Kabul Ettiğin için Teşekkür Ederim Emre abi.

rica ederim canım

* Öncelikle Klasik Röportaj Sorularından Başlıyalım ; SahEmre Kimdir Kisaca Tanıyabilirmiyiz Seni ?

1981 yılında İstanbulda doğdum, doğduğum gün gece12den sabahları 8e kadar sokağa çıkma yasağı varmış onun için biraz gecikmeli olarak doğmuşum, bunun için hayatta hep sabırsız oldum. İstanbulda oturuyorum, 2002 yılında KKTC Doğu Akdeniz Üniv. Hukuk Fak. bitirdim. Akabinde 1 yıllık avukatlık stajımı takiben Şırnakta askerliğimi yaptım. 2 yıldır avukatlık yapıyorum, hayat zor işte herkes gibi yaşamaya çalışıyorum.

* Özel Hayatında ve İşinde Başarılar diLerim abi. Boş zamanlarında Neler yaparsın ?

Saol Mehmetçim. Güzel soru Bu yaz ve kış olarak değişiyor esasında. Ben tam bir deniz tutukunuyum Mehmet. Deniz ile yapılabilecek her türlü şeyi yapıyorum diyebilirim. Hatta forumdaki albümüme bakan arkadaşlar bunu daha rahat görebilirler. Bol bol balık avlıyorum, yüzüyorum, ve nefesli dalış yapıyorum, zıpkın ile de balık vuruyorum. Hem denizin üstünde hem de altında vakit geçirmeyi seviyorum. Deniz altı inanılmaz bir dünya,keşke sonsuz nefsim olabilse de sadece
deniz altında yaşayabilseydim. Balık tutmak benim için çok büyük bir tutku, büyük balık peşinde koşmak. Tabiki doğaya ve denize saygıda kusur etmeyerek, küçük balıkları geri salarak, denizi kirletmeyerek vs. vs. Bu konuda paylaşımda bulunduğumuz forumlar ve dernekler de var.Bunların dışında yürüyüş yapmak, spor yapmak, futbol, kültür gezileri yapmayı sık sık sevdiğim faaliyetler.
Ha unutmadan,Bir de müzik tutkum var, birçoğunuzun bildiği üzere Türk Halk Müziği ile ilgileniyorum ve bağlama çalıyorum, bu da hayatımın sonuna kadar bırakamayacağım bir tutku benim için, türkü söylemek yaşama tutunmak gibi bir şey ...

* Gercekten Mükemmel bir Sosyal Aktivite Tutkunusun Abi

Evet gerçekten bu sayede bazen çevremdeki insanları bile unutabiliyorum zaman zaman bundan yakınan çok oluyor, ayrıca bu tutkularım sayesinde işime bile gerekli özeni göstremediğim zamanlar oluyor.

*Balık Tutkunuyum dedin , Bunu Forum'da Bilmeyen yoktur Sanırım , Neden Su Altında Yaşamak İstiyorsun Abi , Huzurlu Oldugu İçin mi Yoksa Farklı bir Duygu mu veriyor sana ?

MEhmet su altı çok farklı bir dünya. Şu milyonlarca kişinin yaşadığı şehirde 10 Milyon insanın belki 9 Milyon 998 bin tanesi suyun üstünde birbirini yiyor, herkes suyun üstünden haberdar, ama suyun altında geriye kalan milyonlarca insanın bilmediği çok gizemi ve bir o kadarda ne olduğu bilinmeyen bakir bir dünya var. Suyun altında dolandırıcılık yok, tecavüz yok, sahtekarlık yok alavera dalavera yok, kavga gürültü yok, suyun altında bambaşka bir dünya var, bambaşka canlılar, çok farklı bir yaşam var, işin ilginci suyun altındaki dostlarımızın bizden hiç haberi yok çünkü onların bizim yanımıza gelme imkanları yokama biz onların yanına gidebiliyoruz. Bende çoğu aman yaşadığımız ortamın yabancılığından, yalancılığından, sahteliğinden kurtulup, yalancılık ve sahtelik olmayan bir dünyaya iltica ediyorum ve bir anlamda buralardan kaçıyorum. İşte hepsi bu, keşke hiç çıkmasam sudan...

*Bazı Sözlerinden Şu Anlamı Çıkardım Abi , Hayattan Sıkılmış Gibisin Doğrumudur ?

Hayattan sıkılmışlık değil de, insanların çıkarcılıklarından ve sahteliklerinden sıkılmış olduğum söylenebilir. Ama sanıyorum bu sırf benim hissettiğim bir duygu değil benimle bu duyguyu paylaşan birçok insan var çevremde tabiki onlarla da vakit geçirmek paylaşımda bulunmak keyif veriyor.

* Anladım Abi , Bazı Sözlerinde Sana %100 Katılmamak Elde değil , Gercekten de Insan Hayatı'nı Cok güzel Örnekliyorsun. Peki Seni Uzaklara Götüren , Duyguları Yaşatan En Önemli Şey nedir ?

Çok dokunaklı bir soru. Sanırım beni alıp götüren, ve içinde bulunduğum ortamdan alıp başka şeyler hissettiren şey türkülerdir, çok etkilendiğim bir türkü duyduğumda veya açıp dinlediğimde ruh halim tamamen değişebiliyor, bir anda aşırı derece duygu yüklemesine maruz kalabiliyorum.
Bir de Beşiktaş ile ilgili sağda solda rasladığım klipler beni benden alıp götürüyor, mesela şampiyonluk klipleri, çok etkileyici müzikler ile desteklenmiş çok güzel klipler var bazıları beni ağlatabiliyor bile. Özellikle bir kaç tane Nouma klibi var internette artık onları izlemek bile istemiyorum.

* Biraz Önce Bağlama Çalıyorum Dedin Abi , Genellikle Bağlama Calanların Aşk Adamı Oldugu , o Ruhu Hissettirdiği Söylenir , Peki Sen Aşk Adamımısın ? veya Başka bir deyişle O Ruhu Hissettiriyormusun ?

Çevremdekilere bunu Hissettirdiğimi düşünüyorum. Genelde eğlenceli şeyler değilde daha çok duygu yüklü şeyler çalmayı ve söylemeyi seviyorum, gerçek anlamda bu şekilde müziği içimde hissettiğimi düşünüyorum. Aşk adamı olmak veya olmamak nedir pek bilemiyorum ama aşkın varolduğunu iyi biliyorum.

*Peki Soruyu Birde Şu Şekilde Sorsam , Aşk Senin için Neyi İfade Ediyor ?

Aşk bence karşılıksız bağlanmayı ifade ediyor. Ayrıca aşık olmak demek illaki karşı cinsten birine başlanmak demek değildir. MEsela denize aşık olmak, türkülere aşık olmak veya Beşiktaşa aşık olmak benim için tam olarak aşkı tarif ediyor. Ayrıca aşık olduktan sonra bir daha geri dönüşünüz yoktur bana göre. Aşk geri dönülmezdir. Eğer geri dönülebiliyorsa o aşk değildir.
MEsela biz artık Beşiktaştan geri dönebilir miyiz, veya ben türkülerden vazgeçebilir miyim ? Tabiki hayır demekki biz aşık olmuşuz. Ömür boyu bitmez devam eder. Zamana ve mekana bağlı değildir. Dünya ve ben varoldukça aşklarımda benimle birlikte olacaktır. Ama daha önemlisi onlar beni bıraksa bile benim onları bırakmayacak olmam.

* Aşk'ı Özetledin Abi Teşekkürler Duyguların için. Forum'a Dönersek , BeşiktaşForum ile Tanışman Nasıl Oldu ?

BeşiktaşForum ile tanışmam 2006 yılına dayanıyor. Sanıyorum bir yerde linkini görmüştüm ve üye olmak istedim. foruma gelince de gerçekten ciddi anlamda futbolu bilen ve tartışan insanlar olduğunu gördüm ve bir daha kopamadım.

*Peki Forum'un Genel Konusu ve Üyeleri Hakkında Söylemek İstediğin Birsey varmidir ?

Forumun güzel ve farklı olan yanı Beşiktaş JK ile birlikte forum üylerinin paylaşmak istediği diğer konu başlıklarını da barındırması. Yani forumumuzda futbol dışında bir çok konu başlığı var, magazinden, spora, eğlenceden sanata kadar birçok konuda paylaşımda bulunabiliyoruz. Ve hayata dair fikrimiz olan tüm konularda beşiktaşlılar olarak beşiktaşlı bakış açısıyla düşüncelerimiz paylaşabiliyoruz.
Forumun bu gün itibarı ile 50.500 civarı kayıtlı üyesi var ve bunun çok daha üstünde kayıt olmadan forumu takip eden insanlar var. Tabiki foruma 7\24 katkı sağlayan üyeler var. Genelde seviyeli ve keliteli bir paylaşım ortamı var. Bir çok forumda olmayan kadın erkek eşitliğide forumumuzda sağlanmış durumda. Kız arkadaşlarımız da en az erkek arkadaşlarımız kadar futbol ve diğer konularda çok olgun
ve kaliteli paylaşımlarda bulunuyorlar. Bu dengeyi korumak kolay değil bu konuda biz yöneticilere asayişi sağlamak konusunda ciddi görev düşüyor, bu konuda zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz, ama üyelerden aldığımız destek ile tüm sıkıntıları aşıyoruz. Üye yönetici ilişkisinin çok iyi durumda olduğu yegane forumlardan biri olarak görüyorum kendimizi. Bu konuda karşılıklı tevazu gösteren üyelerimize de çok teşekkür ediyorum, unutmayalım ki, üylerimiz olmadan forumun hiçbir anlamı yoktur. Taraftarsız kulübün bir anlamı ve gerçekliği olmadığı gibi...

* Tam bir Aile Ortamı var Gerçektende Forumda , Konuyu Forum Buluşmalarına Getirmek istiyorum.
Gerek Maçlarda Olsun , Gerek Farklı Ortamlarda Değişik Aktivitelerde Forum Kullanıcılarıyla Buluşmalar Sağlanıyor ve Katılanların Başındada Sen buLunuyorsun , Buluşmalarla ilgili Söylemek istediğin Seyler varmidir abi ?

Geçen sene başlattık buluşmaları esasında, ilk başlarda tedirgindik ama herşey beklediğimizin üstünde gelişti. Maç dışı sosyal temada yaptığımız buluşmalara yeteri sayıda katılım sağladık. Tabi imkanlar dahilinde bu tür buluşmaları sadece İstanbul için organize edebiliyoruz. Bu buluşmalar sonucunda ciddi anlamda bir kemik kadro oluştu ve hemen hemen hadi diyerek yola çıktığımızher buluşmada bizlerle olan arkadaşlarımız var. Ama biz kesinlikle bununla yetinmek istemiyoruz, aramıza yeni arkadaşlarımızın katılmasını istiyoruz. Sonuçta biz besiktasforum.net çatısı altında bir araya geldik ve içimize kapanmak gibi bir lüksümüz yok bu çatı altında olan herkese kapımız açık. Yakın zamanda yeni buluşmalar planlıyoruz. Bu konuda bir yakınmam olucak. Çoğu arkadaşımız buluştuğumuz öğrendikten ve keyifli resimlerimizi gördükten sonra bu buluşmalardan haberlerinin olmadığını söyleyip yakınıyorlar, bazı arkadaşlarımız ise buluşmaya geleceğini ve çok hevesli olduğunu belirtiyor ancak bir şekilde aramıza katılamıyor. Biz forum üyelerimizden biraz daha girişken olmalarını istiyoruz, unutmayınki güç büyüdükçe anlam ifade eder. biz besiktasforum.net ailesi olarak büyümek ve sesimizi duyurmak zorundayız, lütfen bu konuda biraz daha hassas olalım, geçerk maç organizasyonları olsun gerekse maç dışı organizasyonlarımız olsun katılımı arttırmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Bu sene forumdan en az 3-4 arkadaş olarak Kapalı alt Kombine kartı alıyoruz ve takımımızı desteklemek için her maçta tirbündeki yerimizi alıcaz, imkanı olan forum üyelerini de kombine almaya davet ediyorum. Yeteri sayıda katılım sağlayabilirsek belki de cidi bir pankartla her maç forumumuzu kapalıda temsil edebiliriz.

* Forum Buluşmalarında , Topic'ler 1-2 Hafta Öncesinden Açılırsa , KatıLmak isteyen Arkadaşlarda Konuyu Görüp Katılım Sağlayacaktır ki Zaten Topicler 1-2 Hafta Öncesinden Açılıyor. Forumda Yorumlarını Beğendiğin Kullanıcılar Varmıdır Abi ?

Öncelikle şunu belirteyim ki maç organizasyonlarında her maç için ayrı konu açmadık çünkü zaten istanbulda olupta maça gelebilen kitle belli, bazı maçlarda 4-5 bazı maçlarda ise 14-15 kişi olduk bu sene. Ve zaten her maça gittiğimizi tüm forum biliyor gelmek isteyen ve bizimle birlikte olmayan isteyen üyeler bize birşekilde ulaşıyorlar. Bunun dışında sosyal organizasyonlarda önceden konu açıp üyelere duyuruyoruz ve duyurularımız devam edicek.Yorumları çok olgun olan bir çok kullanıcımız var bu konuda tek tek isim vermek pek doğru olmaz. Özellikle yağtığı yorumların ciddi bir şekilde arkasında duran üyelerimiz var. bu bakımdan forumun camiaya ciddi şekilde katkı sağladığını düşünüyorum. Zira zaman zaman forumda yer alan yorumlar ve anketler farklı gazete, kitap, dergi ve İnternet sitelerinde yer alıyor bu da forumun ciddiyet ve kalitesinin bir göstergesi, bu kaliteyi korumak için de elimizden geleni yapıyoruz.

* Peki Sona yakLasırken , Eklemek istediğin Şeyler varmıdır abi ? Benim Sana Sormadığım , özeL olarak Eklemek İstediğin şeyler ?

Camia olarak çifte kupa ile taçlandırdığımız heyecanı bol ve hakettiğimiz başarıyı yakaladığımız bir sezonu geride bıraktık. Bugün gelinen noktada kulübün idari olarak bazı sıkıntılı durumlar ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Özellikle yönetimin mutlaka ve mutlaka geçmişte yaptığı gibi ucuz ve kalitesiz transfer yapıp ta bunu bedelsiz dahi olsa elindne çıkarmakta çok büyük sorun yaşadığı dönemler geçirdik.
Ancak sezon ortasında Yusuf ve Ernst transferlerinde gördükki yönetim işe yarayacak ucuza kaçmayacan kaliteli transferler yapmayı ciddi şekilde öğrendi. Ve bunun sonucunu da kupalar ile aldı. Bundan sonra mevcut yönetimin eski hataları tekrarlayacağını sanmıyorum.
Yerli transfer konusunda da kısa sürede haketmediğimiz haksızlıklar yaşadık malesef.
Ama hiçbiri kulübümüzün büyüklüğünün ötesine geçemez unutmayalım ki hiçkimse Beşiktaşın üzerinde değildir.Bu sebeple üyelerimizde n ve tüm taraftarımızdan ricam Yönetimimize karşı biraz daha sabırlı davranmalarıdır.
Gerek yerli gerekse yabancı transferi konusunda biraz daha sabırlı davranırsak göreceksiniz ki yönetimimiz takımımız için en doğru olan tercihleri yapacaktır. Bunun için tabiki gerekli eleştirileri yaparak biraz daha sabretmemez gerekiyor. Unutmayın ki bu sene içerisinde sabrımızı taşırıp herşeyi yok etseydik belkide şu an çifte değil tek bir kupanın bile sahibi olamazdık.
Sadece biraz daha sabır...

*Emre Abi Tekrar'dan Bu Söyleyişi Benimle Paylaştığın , Duygu ve Düşüncelerini Açık bir diLLe Bizlerle Paylaştığın için Tekrar Tekrar Teşekkürler.
Hayatında Başarılar ve Mutluluklar.


Rica ederim Mehmet duygu ve düşüncelerime değer verilip sorgulandığı için ben teşekkür ediyorum. Tüm iyi dileklerin için teşekkür ederim.


Besiktasforum~
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 08:56   #2
 
varada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

eee hiç yeni bişey yok bunları biliyoduk zaten emre daha yakından seni tanıdığımız için gerçekten bende mutlu oldum balık tutma konusuna gelince bende cok severim ve ara versem de yinede giderim bir gün yolumuz deniz kenarında da kesişe bilir emre
__________________
.
varada Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 09:09   #3
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Çok sağlam olmuş bu da..Tanımış olduk biraz super Moderatörümüzü.. Mehmet de her çalışmada üzerine bişeyler koyuyor.. Teşekkürler..

Benm Emre Abi'ye bi sorum olacak..

Çok önemli bir mesleğin var..Bugün bir çok gencin hayalindeki meslek..Senin de hayalin miydi? Ve şimdi rahatmısın avukatlık mesleğnde? Gerek maddi gerek manevi olarak değerlendirirsek, üniversitesini, stajını düşünürsek; önerirmisin bu mesleği bizlere?
__________________
B
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 09:16   #4
çarşı ulann
 
forza_bjk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

çok güzel olmuş röportaj
Emre ne zaman aklıma sen gelsen, istiklal marşında ki o meşhuuur kartal pençesi aklıma geliyor
iyi ki tanımışım seni
__________________
Click the image to open in full size.



AŞK DENEN MERET
SİYAH BEYAZ'DAN İBARET..
forza_bjk34 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 09:52   #5
forumun heavy metalcisi
 
the_pentagram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

güzel röportaj..emeğinize sağlık..
__________________
Mağrur ve Zamansız Gidişlere Mütevazi Suskunluğum Var..!
the_pentagram Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 11:27   #6
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Seni yakından tanımış olduk sözü çok klişe geliyordu bana ama gerçekten de seni tanımış olduğumu düşünüyorum bu röportajdan sonra Emre...Bir çok arkadaşın bilebilir ama ben avukat olduğunu bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu.Danışmak istediğim konular olursa yardımcı olur musun?
Sanal alemde ne kadar birbirimizi tanıyabiliriz o tartışılır ama senin gayet beyefendi,arkadaşları tarafından çok sevilen,samimi,espirili,saygılı biri olduğunu söyleyebilirim.Her şey gönlünce olsun inşallah...
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 11:48   #7
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Suyun altında dolandırıcılık yok, tecavüz yok, sahtekarlık yok alavera dalavera yok, kavga gürültü yok, suyun altında bambaşka bir dünya var, bambaşka canlılar, çok farklı bir yaşam var

Gerçektende doğru.Su da yaşamı çok iyi özetlemişsin emre abi

Enstürman çalman çok güzel birşey.Tebrik ederim

Forum buluşmaları konusunda ise keşke elimizde imkan olsa da hep beraber olabilsek.Maalesef mesafeler çok!

Çok güzel bir ropörtaj olmuş emre abi.

Yapımda emeği geçen mehmete ve sana teşekkürler
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 11:55   #8
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu Forum sayesinde Yakından Tanıma fırsatım oldu . Emre Abim Çok iyi bir insan ve temiz kalpli bir insan hayatta hersey gönlünce olsun Abim .
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 11:57   #9
GÖKHAN
 
ofsayt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sorular güzeldi ve dolayısıyla cevaplarda güzeldi sağolun
__________________
Korkunç bir kurban bayramı olan kıyamet günü, inananlara bayram günüdür, öküzlere ölüm günü.

Mevlana


ofsayt Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-06-2009, 12:11   #10
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yorum Yapan Arkadaşlara Tek Tek Teşekkürler
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 11:32 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580