|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
01-02-2007, 02:56 | #1 | ||
Yardımcı Admin Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 39
Mesajlar: 23.645
Tecrübe Puanı: 10 |
Haftada birkaç kez meyve ya da sebze suyu içmenin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceği saptandı. ABD’de Vanderbilt Üniversitesinden Profesör Qi Dai başkanlığındaki araştırmacılar, 1991’den itibaren 9 yıl boyunca Seattle bölgesindeki sağlıklı 1836 kişinin yaşam biçimleri, beslenme alışkanları ve anlama yetilerini inceledi. Araştırma sonucunda, haftada 3 defadan fazla meyve ya da sebze suyu içenlerin Alzheimer’a yakalanma riskinin yüzde 76 oranında azaldığı, bu oranın haftada bir kez meyve-sebze suyu içenlerdeyse sadece yüzde 16 olduğu ortaya çıktı. Profesör Dai, C, E vitaminleri ve karoten gibiantioksidanların Alzheimer hastalığından koruduğunun uzun zamandır bilindiğini ancak bu araştırmayla farklı olarak polifenollerin etkisinin ortaya çıktığını söyledi. Dai, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların da bu bulguları doğruladığını, araştırmaların bundan böyle polifenoller üzerinde yoğunlaşacağını söyledi. The American Journal of Medicine dergisinin Eylül sayısında yayımlanan araştırmada hangi meyve-sebze sularının daha faydalı olduğuna ilişkin bilgi verilmedi. ABD’de 4,5, Avrupa’da yaklaşık 5,4 milyon kişi Alzheimer hastası
__________________ | ||
|
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |