Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Eğitim Öğretim > Dersler - Ödevler - Tezler - Konular > Sağlık Tıp

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-02-2007, 04:32   #1
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Burçlar ve İnsan Sağlığı

Astrolojinin sadece kişilerin temel karakteristik özelliklerini yansıtmadığını, burçlar, gezegenler ve evlerin belli organları da temsil ettiğini belirten astrologlar, astroloji ile sağlık arasında yakın ilişki olduğunu savunuyor.

Astrologlara göre; gezegenlerin düştüğü evler, burçlar ve aralarında oluşan açılar, kişinin ne tür hastalıklara eğilimli olduğu konusunda ipucu veriyor. Hastalıkların altında yatan nedenler arasında, kişi henüz anne karnında iken güneş ve ayın etkileri de yer alıyor.

Hastalık konusunda en evhamlı burçlar Yengeç ve Balık, en canı tatlı Terazi, en çabuk iyileşen Akrep ve en dayanaklı ise Oğlak burcu. Burçların, sağlıkla ilgileri şöyle:
"KOÇ BURCU: Özellikle baş bölgesi hassas olan Koç burcunun en sık yakındığı hastalıklar, baş ağrısı, ateş yükselmesi, migren, beyin iltihabı, adale hastalıkları, yüksek tansiyon. Aceleci, ani ve atak oluş yüzünden kazalara açık olan Koç burcu, Terazi burcundan gelen zıt etkilerle böbrek ve bel bölgesinde hassasiyet yaşayabiliyor.

BOĞA BURCU: İnternette SUFİZM ve İNSAN adresinde yer alan bilgilere göre, Boğa burcunun en hassas bölgesi boyun ve ense. Troid bezi, yutak, ses telleri, bademcikler ve kulaklarla ilgili sağlık sorunları da Boğa burcunu etkisini alıyor. Akrep burcundan gelen zıt etki ile cinsel organlar, salgı bezleri, boşaltım sistemi de hassas olabiliyor. Erkeklerde prostat, kadınlarda yumurtalık ve rahim hastalıkları görülebilir.

İKİZLER BURCU: Bu burcun insanın sinir sistemleri pek güçlü değil. Ayrıca omuzlar, kollar ve eller hassas. Köprücük kemiği kırıkları, omuz ve kol ağrıları, parmaklarla ilgili sorunlar, sinirsel rahatsızlıklar görülebiliyor. İkizler burcunda, Yay burcundan gelen zıt etki ile kalça ve bacakla ilgili siyatik ağrıları, romatizma, karaciğer hassasiyeti, alerjiler ortaya çıkabiliyor.

YENGEÇ BURCU: Yengeç burcunun en hassas bölgesi göğüs kafesi, memeler ve mide. Gastrit, ülser, 12 parmak bağırsağı, pankreas, bağırsak iltihapları, hazımsızlık sorunları, bu burcun en sık yakındığı şikayetleri oluşturuyor.Oğlak burcundan gelen zıt etki ile iskelet sistemi, dizler ve deri hassasiyeti olabiliyor. Acı ve ağrıya dayanıksız Yengeç burcu, endişe ve evham yüzünden küçük bir konuyu büyütüp, 'bakımı zor hasta' haline gelebiliyor.

ASLAN BURCU: Kalp ve sırt bölgeleri hassas olan Aslan burcu, kalp rahatsızlıkları, kalp romatizması, çarpıntı gibi hastalıklara daha yatkın. Aslan burcu; sırt, adale ağrıları, omurga ve bel kemiği rahatsızlıklarına eğilimli.

BAŞAK BURCU: Bu burç insanda sindirim ve merkezi sinir sistemi hassas olduğu için psikomatik hastalıklar görülebiliyor. Bağırsak sorunları, kolit, karın zarı iltihabı ve hazımsızlık yaşayabilen Başak'ların Balık burcundan aldıkları zıt etkiler sonucu en hassas bölgelerinden biri de ayakları.

TERAZİ BURCU: Böbrekler ve bel bölgesi hassas olan Terazi burcunda, adale, kemik ve sinir uçları ağrıları en sık görülen rahatsızlıklar. Siyatik ve bel fıtığına da yatkın olan Terazi burcu insanının nefrit, lumbago, soğuk algınlığı, bulaşıcı hastalıklara karşı dirençleri az. Zıt burç olan Koç'tan gelen sert etkilerle baş bölgesi ve gözlerde hassasiyet yaşanabiliyor. Canları çok tatlı olan Teraziler, hastalandıklarında aşırı ilgi ve sevgi görmeyi bekliyor.

AKREP BURCU: Üreme ve genital organları en hassas bölgeleri. Erkekte prostat, kadında rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları görülebiliyor. Boğa burcundan aldıkları zıt etki ile boğaz, koku ve tat alma organları da hassas olan Akrep'ler, burçlar içinde en güçlü bünyeye sahip olanı. İradeleri ile hastalıklarla savaşmaktan çekinmeyen bu burcun insanı, çabuk iyileşme özelliğine sahip.

YAY BURCU: Karaciğer, romatizma, siyatik ve gut gibi rahatsızlıklara eğilimli olan Yay burcunda, diş eti rahatsızlıkları ve kemik erimesi görülebiliyor. İkizler burcundan aldıkları zıt etki ile sinir sistemleri zayıf olan Yay'lar, sinirsel kökenli rahatsızlıklara dikkat etmeli.

OĞLAK BURCU: Vücutlarının en hassas bölgesi kemikler olan Oğlak'larda iskelet sistemi, dişler, eklemler, diz kapağı ve çeşitli ortopedik sorunlar görülebiliyor. Romatizma ağrıları çekebilen Oğlak burcu, Yengeç burcundan gelen zıt etki sonucu mide ve sindirim sistemlerinde de hassasiyet hissedebiliyor. Acılara dayanıklı olan Oğlak burcu, başkalarının hemen şikayet ettikleri ağrılara günlerce dayanabiliyor.

KOVA BURCU: Kova burcunun en hassas noktaları, adaleleri ve dolaşım sistemleri. Zehirlenme, yüksek ateş, kramplar, bacak damarlarında varis, baldır ve bilek ağrıları bu burcun insanın yakındığı hastalıklar arasında. Aslan burcundan aldıkları zıt etki ile kalpleri ve omurgaları hassas olan Kova'lar, genellikle kendilerine iyi bakarlar. Sağlık konularına akıllıca yaklaşır, tıbbi gelişmeleri takip ederler.

BALIK BURCU: Ayakları ve sinir sistemleri hassas olan Balık burcu insanları, psikomatik rahatsızlıklara daha eğilimli. Mikrobik hastalıklara dirençleri az olan Balık'ların lenf sistemleri de zayıf olabiliyor. Başak burcundan gelen zıt etki ile bağırsakları ve sindirim sistemleri hassas olan Balık burcu, hasta olunca güvenini kaybeden, evhamlı bir insana dönüşebiliyor"

GEZENGENLERİN ETKİSİ:

Güneş sisteminde yer alan gezegenlerin de sağlık üzerinde önemli etkileri bulunuyor. Her gezegen belli organları idare ettiği gibi, sert etkileri de bu organlarla ilgili rahatsızlıklara yol açıyor. Ay; mide, rahim, lenf bezleri, memeler, sindirim sistemi ve vücut sıvılarını etkiliyor. Merkür; sinir sistemi, hareket organları, akciğerler, solonum organları, omuz ve köprücük kemiğini etkiliyor. Venüs; böbrekler, boğaz ve üst solunum yolları ile rahatsızlıklara yol açıyor. Güneş; kalp, kan dolaşımı, vücut ısısı, sırt bölgesi, omurilik ve safra kesesini etkisi altına alıyor. Mars'ın etkisi; en çok baş bölgesi, beyin ve gözler üzerinde. Jüpiter'in ise karaciğer, kan , damarlar ve hormonlar üzerinde. Satürn gezegeni; etkisini deri, kemik, dişler, dalak ve kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum üzerinde gösteriyor. Uranüs; ruhsal ve zihinsel rahatsızlıklara neden oluyor. Neptün, salgı bezlerini; Pluton, damarları ve cinsel organları etkiliyor.

Sitede yer alan bilgilere göre, astroloji ve sağlık arasındaki ilişki, burçların ve gezegenlerin etkisi ile bitmiyor. Kişinin hastalıklarının nedenleri, henüz anne karnında iken başlayabiliyor. Bebeğin anne karnındaki 120. gününden sonra meydana gelen güneş ve ay tutulmalarının etkileri de göz ardı edilmemeli. Bu etkiler, Koç burcu insanında sık sık idrara çıkma, bel ağrıları; Boğa burcunda, deride kaşıntı ve alerji; İkizler burcunda eller, kollar, omuzlar, ciğerler ve sinir sistemi rahatsızlıkları; Yengeç burcunda, gastrit, hazımsızlık, mide ekşimesi, gaz gibi sorunlar şeklinde görülebiliyor. Güneş ve ay tutulmalarının etkisi; Aslan burcunda omurga ve omurilik üzerinde, Başak burcunda sindirim sisteminde,Terazi burcunda böbrekler ve üreme organlarında hissedilebiliyor. Akrep burcu ise güneş ve ay tutulmalarının etkisini üreme organlarında; Yay burcu kalça, baldır, karaciğerde; Oğlak burcu ciltte kaşıntılar, egzema ve romatizma ağrıları; Kova burcu kan şekerinde ve dolaşım sisteminde; Balık burcu ise ayaklarda hissedebiliyor
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2007, 04:32   #2
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Burcunuza göre zayıflayın

Uzmanlar, insanların davranışlarında etkili olduğuna inanılan burçların, yemek alışkanlıklarında da belirleyici olduğunu, bu nedenle diyet yaparken burca göre davranmak gerektiğini belirttiler. Uzmanlar, diyet yaparken burçların özelliklerine uygun davranmak gerektiğini belirttiler.İHA muhabirinin 'www.hekimce.com' adlı siteden derlediği bilgiye göre, burçlara göre diyetler:

Koç: (21 Mart-20 Nisan): Abur cubur yemeye meraklısınız. Sizin için tehlike çanları çalıyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su için. Domates, patates, soğan, kuru fasulye, mercimek, karnıbahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinleri haftalık beslenmenize ekleyin.

Boğa: (21 Nisan-21 Mayıs): İleride kilolarınız sıkıntıya neden olabilir. Karbonhidratlardan kaçının. Aksi takdirde tombul bir kişi olursunuz. Düşük nişasta, yağ ve şeker içeren bir diyet beslenme hayatınızın gerekli bir parçası olmalı. Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, böbrek, ıspanak, pancar, taze mevye ve yeşil salatayı tercih edin. Su sizin için hayatın vazgeçilmezi olmalı.

İkizler: (22 Mayıs-21 Haziran): Yemek yerken acele hareket ediyorsunuz. Bu hareket sizin sağlığınızı etkiler hale gelmiş. Yemekleri çiğnemeden yutmayın. Az ama sık yemeyi prensip haline getirin. Kemiklerinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, sağlıklı beslenin. İkizlerde kan pıhtılaşması sık görülür, balık, tereyağı, köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgeçilmez besinler olmalı. Sakinleşmek ve huzurlu olmak için şifalı bitkiler ve kafeinsiz çay size göre.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2007, 04:32   #3
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yengeç: (22 Haziran-23 Temmuz): Duygusal olmanız sizin beslenme alışkanlıklarınızı da etkiliyor. Üzüldükçe böreklere, keklere, dondurma ve şekerlemelere sarılıyorsunuz. Yengeçler, nişastalı yiyeceklerden, şeker tuz ve baharatlardan uzak durmalı. Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt, peynik ve yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul bol miktarda taze sebze ve yağsız protein sizin cilt ve mide sağlığınız açısından iyi olur.

Arslan: (24 Temmuz-23 Ağustos): Yemek sizin için adeta bir zevk haline gelmiş. Kan dolaşımınızın düzenli olması için sığır, kuzu ve kümes hayvanlarının eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem sizin için ideal.

Başak: (24 Ağustos-23 Eylül): Şekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Özellikle çikolata hayatınızın vazgeçilmezi. Bu yiyeceklerden uzak durmalısınız. Çünkü kalbinizde problem oluşturabilir. Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceğiniz. Kavun, elma, armut kısmen cildinizi temizlemek ve saçlarınıza bakım sağlamak için yardımcı olur.

Terazi (24 Eylül-22 Ekim): Terazi burcundakiler, bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalı. Böbrekleriniz için çok fazla asitli içeceklerden uzak durun. İnce ve zarif bir beden için ince dilimler faydalı olur.

Akrep (23 Ekim-22 Kasım): Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Tahıllardan yapılmış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, salata, soğan, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet size göre
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2007, 04:32   #4
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yay (23 Kasım - 20 Aralık): Burcunuz kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut ve taneli tahılları yemeniz tavsiye edilir

Oğlak (21 Aralık-18 Ocak): Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadan öğün atlıyorsunuz. Oysa bu sizin için çok zararlı. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var. Lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Kayısı, badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Sigara ve sigara dumanından uzak durun

Kova (19 Ocak - 20 Şubat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal besinler.

Balık (20 Şubat-21 Mart): Katı ve sıkıcı diyetler size göre değil. Yüksek proteinli proteinli, düşük yağ ve şeker içeren diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer, yağsız sığır eti, kuzu eti, yumurta sarısı, beyin, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal,şeftali, hurma kuru erik ve üzüm ile maydanoz tavsiye ediliyor.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2007, 10:32   #5
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bilgi için tşkler abi..
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 15:47 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580