|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
16-11-2008, 20:17 | #1 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 34
Mesajlar: 11.535
Tecrübe Puanı: 62 |
Adana (AA)- Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özütemiz, mide kanserine yol açan bazı gıda maddelerinin tüketilmesinin Türkiye'nin en ciddi sağlık sorunlarından biri olduğunu belirterek, ''mangal üzerinde pişirilen et, biber, domates ve soğan gibi yiyeceklerin tüketilmesinin, günde 3 paket sigaraya bedel kanser etkisi yaptığını'' söyledi. Özütemiz, sağlıklı beslenmenin, yaşam kalitesini artıran ve ömrü uzatan en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının mide rahatsızlıklarını artırmasının yanı sıra, daha da önemlisi kanser vakalarında önemli etkisi bulunduğuna dikkati çeken Özütemiz, şunları kaydetti: ''Bazı gıdalar da mide kanserine yol açıyor. Ülkemizin en ciddi sorunu bu. Halka bu mesaj gitmelidir. Adana ve Güneydoğu mutfağına ben de bayılırım, ama ateşi doğrudan gören et, ocak başı muhabbeti dediğimiz mutfak, mide kanserinin bir numaralı dostu. Kebabın, domatesin, biberin ve soğanın doğrudan ateşle yandıktan sonra yenmesi kanser açısından son derece riskli. Kebapçılar bana kızacak, ama mangal keyfinin günde 3 paket sigara içmeye bedel bir kanser etkisi var.'' Günlük öğünlerde gıdaların hızlı tüketilmemesi, az yenilmesi ve iyi çiğnenmesi gerektiğini anlatan Özütemiz, ''bunun kalp ve hormonal etkileri var. Daha da önemlisi kebap gibi pişirdiğiniz yiyeceğin doğrudan ateş görmemesi lazım. Vaka sayısında artış olan mide kanserinden korunmak için en sağlıklısı haşlama ve buğulama tarzı yemekler. Mangal türleri ayda bir kere yenebilir. Sakıncalı olmasına karşın meslektaşlarımızından bile sık aralıklarla kebap yiyen var'' diye konuştu. | ||
|
16-11-2008, 21:23 | #2 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 34
Mesajlar: 11.535
Tecrübe Puanı: 62 | way bea.İlginç ve çok güzel bir bilgi | ||
16-11-2008, 21:29 | #3 | ||
Adanalı Melike Üyelik tarihi: Oct 2007 Yaş: 33
Mesajlar: 4.486
Tecrübe Puanı: 25 | " Mangal türleri ayda bir kere yenebilir" .çok yanlışş insan özler kebabı yaww
__________________ | ||
16-11-2008, 21:31 | #4 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 34
Mesajlar: 11.535
Tecrübe Puanı: 62 | wallahi yaw.Kebapsız bi hayat düşünülemez.Özellikle adananın et kültürü bizimkine çok benzio.Kebabımıza sınır getirilemez! | ||
16-11-2008, 21:34 | #5 | ||
Adanalı Melike Üyelik tarihi: Oct 2007 Yaş: 33
Mesajlar: 4.486
Tecrübe Puanı: 25 | aynen öyle mzlm. daha bugün yedm ama cnm bi daha istedi :P:P
__________________ | ||
16-11-2008, 21:49 | #6 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 34
Mesajlar: 11.535
Tecrübe Puanı: 62 | Benmde canm kebap çekti yaw şimdi :P:P | ||
16-11-2008, 21:51 | #7 | ||
Adanalı Melike Üyelik tarihi: Oct 2007 Yaş: 33
Mesajlar: 4.486
Tecrübe Puanı: 25 | dışardasın sen şimdi git köşe de falan varddırr kebabçı:P:P git ye çok canın çektiğsee
__________________ | ||
16-11-2008, 22:57 | #8 | ||
Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 34
Mesajlar: 17.190
Tecrübe Puanı: 56 | aartık mangal yapmıyacakmıyız olmazki ama | ||
17-11-2008, 01:07 | #9 | ||
Eye For An Eye Üyelik tarihi: Apr 2006
Mesajlar: 7.914
Tecrübe Puanı: 40 | bir de biz içiyoruz ettimi sana 4 paket ... | ||
18-11-2008, 12:11 | #10 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: May 2008 Yaş: 41
Mesajlar: 1.885
Tecrübe Puanı: 22 | ölümümüz mangal keyfiyle olsun | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |