Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Transfer Borsası

Transfer Borsası Dünya Futbolundaki Transferler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-09-2009, 15:32   #1
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Para,Para,Para

Napolyon, İspanya'yı aldıktan sonra İspanya kralı ona "Sen para için savaşıyorsun" diye haykırır."Biz ise şerefimiz için." Napolyon cevap verir "Herkes kendisinde olmayan şey için savaşır." Tam bir savaş teorisyeni olan Napolyon, meşhur sözü "Para, Para, Para"yı da kendisine sorulan "Bir savaş yapıp kazanmak için ne gerekir" sorusu üzerine söylemiştir.

Napolyon Bonapart'ın ölümünün ardından 188 yıl geçti ve şu anda hala onun o meşhur sözü üzerinde dönüp duruyoruz. Varolma çabası içerisinde geçip geçen yılların ardından siyasi bağımsızlıklarını kazanan ülkeler, ekonomik dengelerini kurmak için üretmeye, ürettiğinden az tüketmeye ve kontrollü bir yaşam için korunma güdüsüne sahip olmak istediler.
Çıkan savaşların ve verilen tüm menfaat kavgalarının çıkış noktasını da paranın icadına dayanır. Para var olduğu sürece, savaş oldu, hakimiyet mücadelesi yapıldı ve güç gösterisi için kollar sıvandı.
Ekonomik ve siyasi mücadelelerin psikolojik etkisinden kurtulmak için sadece bir temaşa ve eğlence için sosyal hayatın içerisine sokulan futbol, endüstiriyel döngünün hızla yayılmasıyla bambaşka ve içerisinden çıkılamaz bir hale geldi.
Paranın tüm sınırları zorladığı, güçlü olanın kazandığı ve 'güzel oyun' futbolun gün geçtikçe ekonomik platformla içiçe geçtiği günümüzde özellikle transfer dönemlerinde harcanan paralar dudak uçuklatıyor. 2009 yazında beş büyük futbol ülkesinin (İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa) toplam 1.868 milyar avro para harcadığı transfer döneminin en pahalı futbolcularını Sporx.com editör ve yazarlarından Fatih ŞAMLIOĞLU sizler için kaleme aldı.
BIÇAK SIRTI
CRISTIANO RONALDO
94 MİLYON AVRO
An itibarıyla dünyanın en pahalı futbolcusu unvanına sahip olan Cristiano Ronaldo, 94 milyon avro karşılığında Britanya ile Akdeniz arasında bir geçiş yaparak Real Madrid'e transfer oldu. Real Madrid'e transferi tüm dünyada tsunami etkisi yaratan Ronaldo'nun, gerek sergilediği olaganüstü performans gerekse yaşam tarzı ve hayata bakış açısı uzunca bir süre daha konuşulacak gibi gözüküyor.
Click the image to open in full size.
Dünyanın en iyi iki futbolcusundan biri olarak gösterilen Portekizli süperstarın, Madrid temsilcisinde bir efsane mi, yoksa Barnebau'da eriyen bir demir mi olacağını önümüzdeki yıllar tüm futbolseverlere gösterecek. Bir dizi vardı; Türk tiyatrosu ve sinemasının üç jönünü bir araya getiren; "Bıçak Sırtı". Başrollerini Mehmet Gunsur, Nejat İşler ve Fikret Kuşkan'ın oynadığı dizide Erkan Can gibi bir ekol, Vildan Atasever gibi geleceği oldukça aydınlık isimler de vardı. Ama olmadı, tutmadı dizi...
BİR EFSANE OLMAK VARKEN...
KAKA LEITE
67.5 MİLYON AVRO
Kaka, AC Milan'da Franco Baresi, Paola Maldini ya da bir Van Basten olmak varken, Real Madrid'i seçmek zorunda bırakıldı. Endüstriyel futbol bu denli içimize işlemeseydi Kaka belki de ait olduğu yerde, AC Milan'da kalacaktı. Belki de 'para' Baresi, Maldini ya da Van Basten döneminde de bu denli sokulsaydı hayatımıza, ne bu futbolcular birer efsane olacaktı ne de şu anda bu satırlar o isimler üzerine kurulacaktı.
Click the image to open in full size.
Her fırsatta AC Milan'da kalmak istediğini ve Milano temsilcisinin sembollerinden biri olarak anılmak istediğinin altını çizen Brezilyalı yıldız, Adriano Galliani'nin Florentino Perez'e direnememesi sonucu 67.5 milyon avro 'satın alma bedeliyle' Real Madrid'in yolunu tuttu. 67.5 milyon avro Kaka gibi 'komple bir futbolcu' için yeterli mi? "Rakamların bu denli uçtuğu bir piyasada sınırlar biraz daha zorlanabilirdi" demeden edemiyorum...
ETO'O'YU UNUTMAK!
ZLATAN IBRAHIMOVIC
45 MİLYON AVRO + SAMUEL ETO'O

Şu ana kadar oynadığı Ajax, Juventus ve Inter'i şampiyon yapan Zlatan Ibrahimovic, Samuel Eto'o artı 45 milyon avro transfer bedeli ile Barcelona'ya transfer oldu. Oynadığı her takımda oyun sistemini kendi üzerine kurulmasını 'istem dışı da' olsa zorunlu kılan İsveçli yıldız, kesinlikle bir takımı şampiyon yapabilecek bir kapasiteye sahip.
Click the image to open in full size.
Ajax, Juventus ve Inter'in oyun yapıları ve oynadıkları sistem ile birer bir örtüşen Ibrahimovic'in stili total futbolu her yönüyle sahaya yansıtan, futbolcuya dayalı sistemden uzak bir yapıya kavuşturulmaya çalışılan (Bkz. Ronaldinho, Deco ve Eto'o'un gönderilmesi) Barcelona açısından sıkıntı yaratabilir. Zlatan'ın Barcelona'nın oyun karakteri ile kendi stilini aynı potada eritmesi için uyum sorununu en kısa sürede atlatması lazım... Tabii bir de İspanya basınının Samuel Eto'o gerçeğini unutması...
STRATEJİK ZAMAN, STRATEJİK HAMLE
XABI ALONSO
35.4 MİLYON AVRO
Real Sociedad'da başlayan futbol kariyerine Liverpool'da devam eden Xabi Alonso, büyük uğraşlar sonucunda 35.4 milyon avro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. Liverpool'un İspanyol oyuncuyu satma zamanı ise tam bir strateji harikasıydı aslında... Liverpool, Real Sociedad ile yaptığı anlaşma gereği Alonso'nun satışından elde edilecek kazancın önemli bir kısmını İspanyol kulübüne vermek zorundaydı.
Click the image to open in full size.
Sociedad'a verilmesi gereken payı ortadan kaldırmak için 5 yılın dolmasını bekleyen Liverpool, yapılan anlaşmanın sona erdiği tarihten bir gün sonra Alonso'yu Real Madrid'e sattı. Hem Real Sociedad'a ödenmesi gereken payı ortadan kaldıran hem de Real Madrid'in fıyat artışını zorunlu kılan Liverpool, bilim-kurgu filmlerini aratmayan bir strateji ile kasasını doldurdu. Xabi Alonso ve Lassana Diarra'dan Makelele ve Geremi yaratma çabası içerisinde olan Real Madrid, bakalım İspanyol oyuncu için akıttığı paranın karşılığını alabilecek mi?
REAL MADRID BİR RİSK Mİ?
KARIM BENZEMA
35 MİLYON AVRO
"Olympique Lyonnais Academy"in Avrupa futboluna bir hediyesi, Karim Benzema... Henüz 18 yaşında Paul Le Guen tarafınfan Lyon A Takımı'na alınan, birbirinden değerli hücum oyuncuları ile rekabet içerisine sokulan ve formayı aslanın ağzından alan Benzema, henüz 22 yaşında olmasına rağmen 35 milyon avro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu.
Click the image to open in full size.
Lyon forması altında -tam zamanlı olarak değil- 112 maçta forma giyen Fransız yıldız rakip filelere 43 gol bırakma başarısı gösterdi. Fizik gücünün yanı sıra, süratli futbolu ve akıl dolu oyunu ile de dikkat çeken Benzema'nın, başarısızlığa tahammülü olmayan ve olası bir başarısızlık halinde de faturayı ya teknik adama ya da hücum oyuncularına kesen bir Real Madrid'de oynayacak olması şansı mı, şansızlık mı ya da risk mi orasına siz karar verin...
SÜPER GEREKSİZ Mİ?
MARIO GOMEZ
30 MİLYON AVRO
Transfer döneminde para saçmasına alışık olmadığımız Bayern Münih tabularını yıktı ve Mario Gomez için Stuttgart'a 30 milyon avro ödedi. Kadrosunda stil olarak Gomez'e benzeyen Miroslav Klose ve Luca Toni olmasına rağmen, gözünü kırpmadan transfer çalışmalarına başlayan Bayern Münih Franz Beckenbauer'in de baskısı sonucu kasasından 30 milyon avro çıkarmak zorunda kaldı.
Click the image to open in full size.
Mario Gomez'in kalitesi ve kendisi için ödenen para tartışıla dursun, Alman oyuncunun istatistikleri göz kamaştırıyor. Henüz 24 yaşında olmasına rağmen 26 kez Almanya Milli Takımı'nın formasını giyen ve her iki maçta bir gol ortalamasıyla oynayan, aynı şekilde Bundesliga kariyerinde 125 maça çıkan ve 65 gol atma başarısı gösteren bir oyuncunun körü körüne bu denli eleştiri alması asıl tartışma konusunu oluşturması gerekirken, ekonomistlerin bile olaya dahil olması anlaşılır gibi değil. Hemen belirtelim; Bayern Münih forması altında şu anda 4 maça çıkan ve istatistiklerini bozmayan Mario Gomez yine 2 gole imza attı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-09-2009, 15:32   #2
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BU TARİHİ YAZIN; 19 EYLÜL
CARLOS TEVEZ
29 MİLYON AVRO
Bir nevi hülle yoluyla Manchester United'a transfer olan Carlos Tevez, iki sezon kaldığı Old Trafford'dan ayrılarak 29 milyon avro karşılığında City Of Manchester'ın yolunu tuttu. 2001-2005 yılları arasında Boca Juniors'ta harikalar yaratan Tevez, kolay kolay hiçbir Arjantinli'nin yapmadığını, yapamayacağını yaparak Brezilya'nın Corintihans takımınaa transfer oldu.
O yıllarda Roman Abramovic'in bermuda şeytan üçgeninin (Chelsea, CSKA Moskova, Corintihans) bir saçayağı olan Corintihans'a astronomik bir rakam karşılığında transfer olan Carlos Tevez, takımını şampiyon yaptı ve Brezilya'dan ayrıldı.
Click the image to open in full size.
Carlos Tevez'in katkı sağladığı şampiyonluk her ne kadar büyük şaibelere yol açsa da, Arjantinli yıldız bavulunu topladığı gibi İngiltere'nin West Ham United takımının kapısına dayandı. West Ham United'da geçen bir sezonun ardından 2007 yılında Manchester United'a transfer olan ve Sir Alex Ferguson ile yaşadığı sorunlar ayyuka çıkan Arjantinli yıldız, "Kırmızı Şeytanların" ezeli rakibi Manchester City'e transfer olarak Old Trafford sakinlerine unutulmaz bir yara verdi...
Şimdi herkes Manchester United ile Manchester City arasında oynanacak derbi maçı bekliyor... Tabii bir de Ferguson - Tevez kapışması varki sormayın gitsin... Merak edenlere duyrulur, ilk kapışma Old Trafford'da ve 19 Eylül'de...
YAKTIN BİZİ NAPOLYON!
EMANUEL ADEBAYOR
29 MİLYON AVRO
Profesyonel futbol kariyerine Metz'de başlayan Emanuel Adebayor, üç yıl süren Monaco macerasının ardından 2006 yılında Arsenal'e transfer oldu. Beklenenden daha yüksek bir bonservis bedeli ile Gunners'a gelen Togolu yıldız, 104 maçta 46 gole imza attı. Mario Gomez gibi fiyatı da verimi de yüksek olan Adebayor 2009 yılında 29 milyon avro bonservis bedeli ile Manchester City'e transfer oldu.
Click the image to open in full size.
Transfer döneminde adı sıkça AC Milan ve FC Barcelona ile anılan yıldız futbolcunun City tercihi tabii ki maddi olanaklara dayanıyor. Londra'da yıllık 1.750 milyon avro kazanan Adebayor, Manchester City'de yıllık 7.8 milyon avro alacak. City ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Togolu yıldızın 5 yıl sonunda cebine girecek para ise 39 milyon avro! Bize yazmak Adebayor'a harcamak kalsın. Dilini seveyim Napolyon...
BU BİR RÜYA OLMALI
JOLEON LESCOTT
27.5 MİLYON AVRO
Wolverhampton Wanderers'ta geçen 6 sezonun ardından Everton'a transfer olan Joleon Lescott, bu transferden üç sezon sonra da 27.5 milyon avro gibi sansasyonel bir rakam karşılığında Manchester City kadrosuna katıldı. Transfer dönemi boyunca John Terry'i Chelsea'den koparmak için gerek psiklojik gerekse ekonomik her türlü baskıyı yapan Manchester City, bu planında başarılı olamadı.
Click the image to open in full size.
John Terry'in yapılan teklifleri kabul etmemesinin ardından alternatif bir isme, Jeloen Lescott'a yönelen City'li yöneticiler, ikinci bir hayal kırıklığı yaşamamak için yüksek bir bonservis bedeli ve yüksek yıllık ücret karşılığında Everton ve Lescott'un kapısını çaldı. Everton'un yapılan teklifi kabul etmesinin ardından 9 yıllık profesyonel kariyerinde kazandığı parayı Mancehster City'de sadece iki yılda kazanacak olan Lescott için bu transfer ve ödenen rakamlar bir rüya olsa gerek...
BU PARA BİRAZ ÇOK SANKİ
DIEGO MILITO
25 MİLYON AVRO
Racing Club'ta başlayan futbol kariyerinde Real Zaragoza ve Genoa takımlarında sergilediği performansla tavan yapan Diego Milito, 25 milyon avro karşılığında Inter'e transfer oldu. 2008-2009 sezonunda Genoa'nın İtalya Serie A'da elde ettiği başarıya attığı 24 golle büyük katkı sağlayan Milito, oynadığı futbol ve oyun stili ile Ibrahimovic'in iki sınıf altı, Julio Ricardo Cruz'un iki sınıf üstü konumunda gösteriliyor.
Click the image to open in full size.
İdeal bir forvet oyuncusunun özellikleri göz önüne alındığında hiçbir özelliği mükkemmel olmayan ancak özellikleri arasında her şeyden biraz barındıran Milito'nun Samuel Eto'o ile birlikte Inter'de önemli işlerin imza atacağı su götürmez bir gerçek... Ancak 30 yaşındaki bir futbolcu için 25 milyon avro bedel ödemek ne kadar mantıklı, işte orası büyük bir tartışma konusu. Gerçi konu Inter ve Moratti olunca bu transferi ve ödenen rakamı bir kez daha gözden geçirmek gerekir.
FLORANSA'DA AKIL OYUNLARI
FELIPE MELO
25 MİLYON AVRO
Fiorentina'nın 8 milyon avro karşılığında Almeria'dan transfer ettiği Felipe Melo için, 2008-09 sezonu önemli bir test yılı oldu. Sezonu neredeyse hatasız bitiren ve takımının zirve mücadelesinde önemli rol üstlenen Melo, sınavı başarıyla geçmesini bildi. Özellike Brezilya Milli Takımı forması altında Konfedarayon Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Melo,Real Madrid ve Inter gibi dev kulüplerin kıskacından kurtularak oynamak istediği bir başka dev Juventus ile sözleşme imzaladı.
Click the image to open in full size.
Konfederasyon Kupası'nın ardından Fiorentina ile olan sözleşmesini 2013 yılına kadar uzatarak hem Floransa temsilcisine daha fazla para kazandıran hem de kendisinin alacağı yıllık ücrette bir artışa giden Brezilya yıldız, Juventus'a 25 milyon avro'ya mal oldu. Fiorentina'da kazandığı rakamın hemen hemen üç katını Juventus'ta kazanacak olan Melo, 2010 Dünya Kupası'nda da Dunga'nın takımının vazgeçilmezlerinden olacak.
PUYOL'UN ALTERNATİFİ
DMYTRO CHIGRYNSKIY
25 MİLYON AVRO
2003-2009 yılları arasında Shaktar Donetsk forması giyen Dmytro Chigrynskiy, 25 milyon avro karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Birçok futbolseverin belki de adını ilk kez bu transferde duyduğu Chigrynskiy henüz 23 yaşında...
Click the image to open in full size.
23 yaşında olmasına rağmen 19 kez Ukrayna Ümit Milli Takımı ve 18 kez de Ukrayna A Milli Takımı formasını giyen Chigrynskiy'in özellikle fizik gücü, hava toplarındaki başarısı ve bir savunma oyuncusu olmasına rağmen dikkat çeken teknik kapasitesi, Barcelona'nın bu transfer harekatında kilit rol oynadı. Carles Puyol'un 31 yaşına dayanmasıyla alternatif isimlere yönelen Katalan temsilcisi, 25 milyon avro'ya daha iyi bir transfer yapabilir miydi? Bence yapabilirdi...
AH ŞU HİKAYELERİN GÖZÜ KÖR OLSUN
DIEGO RIBAS DE CUNHA
24 MİLYON AVRO
Brezilya Ligi takımlarından Santos'ta başlayan futbol kariyerine her Latin futbolcunun olduğu gibi Portekiz'de devam eden Diego, 2004-2006 yılları arasında Porto forması giydi.Porto'da kendisine pek de forma şansı bulamayan Brezilyalı yıldız, 2006 yılında Werder Bremen'in yolunu tuttu. Üç sezon formasını giydiği Bremen'de harikalar yaratan ve kariyer planlaması sorgulanmaya başlayan Diego, 2009 yazında 24 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Juventus'a transfer oldu.
Click the image to open in full size.
Daha şimdiden Juventuslu taraftarların sevgilisi haline gelen Brezilyalı yıldızın Juventus'un sembol isimlerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor... Her yıldız futbolcunun bir Türkiye hikayesi (!) olduğu gibi, Diego'nun da bir hikayesi var tabii! Diego, Santos'ta oynadığı ilk yılda Fenerbahçe'ye önerilmiş-miş-miş!...

NASIL BİR EKONOMİK BİR DENGEDİR BU...
ARJEN ROBBEN
24 MİLYON AVRO
Kariyerinde Groningen, PSV Eindhoven, Chelsea ve Real Madrid takımlarında oynayan Arjen Robben'in yeni yuvası 'beklenmedik' bir şekilde Bayern Münih oldu. Real Madrid başkanı Florentino Perez'in Hollandalı futbolcuları takımda yollama planı içerisinde belki de en son sırada yer alan Robben, 24 milyon avro karşılığında Bavyera temsilcisi Bayern Münih'in yolunu tuttu.
Click the image to open in full size.
Robben'i ekonomik dengeleri sağlamak için satmak zorunda kaldıklarını açıklayan Manuel Pellegrini, bu dengelerin aslında 22 milyon avro zararla daha da bozulacağını unutmuş olmalı. Real Madrid'in 25 yaşındaki Arjen Robben'i 24 milyon avro'ya satması kabul edilemez bir hata kesinlikle... Bu transferden fazlasıyla karlı çıkan tarafın Bayern Münih olduğunu düşünenlerin sayısı ise bir hayli fazla.
Tabii bir de Real Madrid'in ayrılmaya en yakın iki isim olarak gösterilen Ruud Van Nistelrooy ve Rafael Van der Vaart'ın takımda kalarak, Wesley Sneijder ve Arjen Robben'in takımdan ayrılması konusu var ki sormayın gitsin... Real Madrid önümüzdeki sene Robben ayarında bir futbolcu bulabilmek için bakalım kaç para harcayacak.
LYON YAŞ TAHTAYA BASMAZ
LISANDRO LOPEZ
24 MİLYON AVRO
22 yaşındaki Karim Benzema'yı 35 milyon avro karşılığında Real Madrid'e satan Lyon, 24 milyon avro -4 milyon avro da performansa göre ödenecek- karşılığında 26 yaşındaki Lisandro Lopez'i kadrosuna kattı. İlk etapta Lisandro için ödenen paranın, Karim Benzema'dan kazanılan para da düşünüldüğünde oldukça fazla olduğunu düşünebiliriz ancak transfer piyasası bu rakamları gerektiriyor.
Click the image to open in full size.
Tabii bir de transferin iki tarafına baktığımız zaman; birinin Porto diğerinin Lyon olduğunu görüyoruz... İki kulüp de dünyanın en iyi transfer politikasına sahip ve transferden en fazla para kazanan kulüpleri konumunda. İki kurt bir avı paylaşamaz misali, avını büyük bir zevkle yiyen taraf tabii ki Porto oldu ancak Lyon başkanı Jean-Michel Aulas'ın 10 yılda kulübün kasasına 235 milyon avro koyduğunu unutmamak lazım... Tüccar başkan, 24 milyon avro'ya aldığı Lisandro Lopez'i 1 yıl sonra 30 milyon avro'ya satarsa kimse şaşırmasın.
FORMA ASLANIN AĞZINDA
SANTA CRUZ
21.2 MİLYON AVRO
18 yaşında Olimpia Asuncion takımından Bayern Münih'e transfer olan Roque Santa Cruz, Bundesliga devinde 8 sezon geçirdi ve 155 maçta forma giydi. Özellikle futbol olgunluğuna eriştiği 2005-2006 sezonda Bayern Münih'te fazla forma şansı bulamayan Paraguaylı yıldız, 2007 yılında Blackburn Rovers'a transfer oldu.
Click the image to open in full size.
Ada futboluna uyum sürecini kısa sürede atlatan ve Rovers'ta çıktığı 57 maçta 23 gole imza atan Santa Cruz, sık sık yaşadığı sakatlık sıkıntısı olmasaydı, attığı gol sayısını ve performansını bir adım daha ileri taşıyabilirdi. Her şeye rağmen kariyerinde zirve yaptığı 27 yaşında 21.2 milyon avro karşılığında Manchester City'e transfer olan golcü oyuncu, formayı kapmak için Emanuel Adeboyor ve Carlos Tevez ile rekabet halinde olacak. Forma aslanın ağzında.
İYİ TRANSFER AMA NASIL OYNAR
YURI ZHIRKOV
21 MİLYON AVRO
Yıllarca CSKA Moskova'da oynadığı başarılı futbolla dikkatleri üzerine çeken ve son olarak kariyer patlamasını EURO 2008'de Rusya Milli Takımı forması altında yapan Yuri Zhirkov, 21 milyon avro karşılığında vatandaşı Roman Abramovic'in takımı Chelsea'ye transfer oldu. Abramovic'in CSKA Moskova'daki etkisi ve ağırlığı 21 milyon avro'luk rakamı her ne kadar kağıt üzerinde zorunlu kılsa da, Chelsea'nin Ashley Cole'a rağmen müthiş bir transfere imza attığı söyleyebiliriz.
Click the image to open in full size.

Sol kanadın her versiyonunda görev yapabilen Zhirkov, CSKA Moskova'da üçlü defansın solunda, Rusya Milli Takımı'nda ise sol kanadın iki yönünde de (bek / açık) oynadı. 26 yaşında olmasına rağmen gerek lokal gerekse uluslararası alanda büyük bir tecrübeye sahip olan Rus futbolcu, olaganüstü bir durum olmazsa Chelsea'de bir süre daha kulübede beklemek zorunda kalacak. Ya da Carlo Ancelotti, Yuri Zhirkov'dan maksimum fayda elde edebileceği bir sistemi Chelea'ye yerleştirecek.
NOKTA TRANSFER
GLEN JOHNSON
20.5 MİLYON AVRO
Claudio Ranieri dönemimde Chelsea'de 'banko' oynayan ancak Jose Mourinho'nun takımın başına geçmesinden sonra bir anda neye uğradığını şaşıran ve takıma dönmemek üzere kesik yiyen Glen Johnson üç yıl süren Portsmouth serüveninin ardından 20.5 milyon avro'ya Liverpool'a transfer oldu.
Click the image to open in full size.
Geçtiğimiz sezondan itibaren 3+3'ten 4+4'e çıkarılan ''Takımların Şampiyonlar Ligi kadrosunda bulunan 25 oyuncudan en az 4 tanesi altyapı çıkışlı, diğer en az 4 tanesi de kulübün mensubu olduğu ülkenin bir başka altyapısı çıkışlı olmalıdır'' kuralı, Rafael Benitez'in transfer tercihinde ve Portsmouth'un bu transferden kazandığı parada kesinlikle büyük bir etkisi var.
Oyun karakteri olarak her geçen biraz daha üzerine koyan Johnson'un şu ana kadar transfer politikası -Torres hariç- yerlerde sürünen Liverpool'a büyük bir katkı sağlayacağı tartışılmaz.

KIFAYETSİZ KALAN KELİMELER...
SAMUEL ETO'O
20 MİLYON AVRO
Real Madrid patentini sırtında taşıyan Samuel Eto'o 5 yıl formasını giydiği Barcelona'dan 20 milyon avro artı Zlatan Ibrahimovic karşılığında Inter'e transfer oldu. 2004-2009 yılları arasında Katalan temsilcisinde 145 resmi maçta forma giyen ve 108 gole imza atan Eto'o Barcelona'nın kazandığı tüm başarılarda büyük bir rol oynadı.
Click the image to open in full size.
Oynadığı futbol ve attığı jeneriklik gollerle sadece İspanya'da değil tüm dünyada en iyi beş santrfor arasında gösterilen Eto'o, takasta kullanılabilecek bir adam mıydı? Bence hayır... Barcelona, Zlatan Ibrahimovic'e karşı Inter'e Henry artı 60 milyon avro teklif etse ve bu teklif kabul edilseydi, hiç kimse sesini çıkarkmazdı sanırım.
Bir santrforda bulunması gereken tüm özelliklere sahip olan Samuel Eto'o aynı zaman da tam bir takım oyuncusu. Zlatan Ibrahimovic'in olmadığı kadar... Eto'o için söylenecek ya da yazılacak o kadar şey var ki aslında, bir yerden sonra kelimeler kifayetsiz kalıyor.
SON ÜÇ SEZONDA 25 KEZ 11'DE
ALBERTO AQUILANI
20 MİLYON AVRO

Xabi Alonso'nun Real Madrid'e satılmasından sonra kadrosuna Alberto Aquilani ile güçlendiren Liverpool, bu transfer için AS Roma'ya 20 milyon avro ödedi. 2006-2007, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında Roma'da sadece 25 maçta ilk 11'de başlayan Aquilani, yaşadığı sakatlıklar ve inişli çıkışlı performansından dolayı bir türlü beklenen istikrarı ve patlamayı yapamadı.
Click the image to open in full size. Son 9 yılda İtalya Milli Takımı'nın her kademesinde görev yapan 25 yaşındaki oyuncu, Rafael Benitez'in fazlasıyla güvendiği isimler arasında yer alıyor. Ancak şu ana kadar Liverpool forması altında tek bir resmi maça bile çıkmayan İtalyan oyuncunun yaşadığı kronik sakatlıklar sonucunda akıllarda hareketlenmeye başlayan soru işaretlerini kaldırması için fazla bir zamanı yok...
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 14:28 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580