Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Turkcell Super Lig

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-05-2007, 20:58   #1
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Özdemir: Kupayı hakem hatalarıyla alamadık

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, yarı final maçında hakem hataları nedeniyle Türkiye Kupası'nı alamadıklarını söyledi.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Anadolu AjansıGüncelleme: 15:35 TSİ 27 Mayıs 2007 Pazar


Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, 100. yılda söz verdikleri Türkiye Kupası'nı, yarı finalin son maçında Beşiktaş karşısında yapılan hakem hataları sonunda alamadıklarını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü'nün, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan olağan mali genel kurulunda, yönetim kurul faaliyet raporunu okuyan Özdemir, camia için büyük anlam taşıyan 100. yılda futbol ve diğer branşlarda başarılı sonuçlar için yola çıktıklarını ifade etti.

Özdemir, bu anlamlı yılda sözünü verdikleri Türkiye Kupası'nı yine alamadıklarını kaydederek, ''24 yıldır alamadığımız Türkiye Kupası'nı maalesef bu sene yine alamadık. Ancak herkes tarafından bilinmelidir ki ve görülmüştür ki, yarı finaldeki Beşiktaş maçında, hakem hatalarının ötesinde yapılan hatalarla maalesef bu yıl kupayı almaktan uzak kaldık. O maçta yaşananları spor kamuoyunun dikkatine sunmaktayız'' diye konuştu.

Özdemir, üyelere genel kurul salonundaki kupaları göstererek, ''100. yılımızda bizlere bu kupaları kazandıran tüm sporcularımıza, teknik heyetlerimize, şube kaptanlarımıza, yöneticilerimize ve sporcularından desteklerini esirgemeyen sizlere, sponsorlarımıza, başta başkanımız olmak üzere tüm yönetim kurul adına teşekkürlerimizi sunuyoruz'' şeklinde konuştu.


AZİZ YILDIRIM AYAKTA ALKIŞLANDI
Genel kurul başkanlık divanına Talat Yılmaz'ın seçilmesiyle başlayan toplantı, üyelerin başkan Aziz Yıldırım'ı ayakta alkışlamasıyla açıldı.Click the image to open in full size.

Talat Yılmaz'ın açılış konuşmasındaki, işinin başında çalışan bir yönetim kuruluna sahip olduklarını ve bu kurulun başında Aziz Yıldırım'ın bulunduğunu ifade eden sözleri üzerine salonda bulunan üyeler ayağa kalkarak, Yıldırım'ı alkışladı. Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de ayağa kalkıp salonun alkışına eşlik etti.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda üye ayakta kalırken, genel kurul üyelerine 100. yıl almanağı verildi.

KIRAN VE SARAN'IN İHRAÇ KARARLARI
Fenerbahçe Kulübü'ndeki üyeliklerinden ihraç edilen Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran ve eski yönetici Sadettin Saran'ın, ihraç kararlarının, disiplin kurulunda yeniden görüşülmesi talepleri kabul edilmedi.

İki eski kulüp üyesinin vekilleri aracılığıyla talepleri doğrultusunda, genel kurul divan başkanlığının her ikisi için de ayrı ayrı yaptığı oylamada, büyük bir çoğunluk talepleri kabul etmedi.

Kıran ve Saran'ın taleplerinin oylamasından önce kürsüye çıkan Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan, iki eski üye hakkındaki kararların gerekçelerini açıkladıktan sonra, ''Herhangi bir yorum yapmadan, verdiğimiz kararın doğruluğunu sizlere arz etmek istiyorum'' dedi.Click the image to open in full size.

KUPALAR SERGİLENDİ
Fenerbahçe Futbol Takımı'nın ve diğer amatör şubelerin bu sezon kazandıkları kupalar, genel kurul salonunda sergilendi.

Genel Kurul Divan Başkanlığı'nın oturduğu platformun önüne, en önde futbol takımının dün akşam aldığı Turkcell Süper Lig Şampiyonluk Kupası olmak üzere, bütün kupalar konuldu.

ÜYE FUNDA PALA: EMRE VE NECATİ HALA BAYRAK NÖBETİNDEYMİŞ...
Kurulda söz alan tek bayan üye olan Funda Pala, Fenerbahçe'nin imajından rahatsız olduğunu belirterek, ''Biz Anadolu kulüplerinin hakkını koruyoruz ama zengin ve şımarık bir takım gibi görünüyoruz ve bunun rahatsızlığını yaşıyoruz. Bir halkla ilişkiler eksikliği var'' dedi.

Konuşmasında ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a da göndermeler yapan Pala, ''Trakya Üniversitesi'nde öğretim üyesiyim. Şampiyonluğumuz kesinleşince bana öğrencilerim, ''Hocam Galatasaray'ı ikinci yapacak mısınız?' şeklinde soruyordu. Ben de onlara, 'Başkanımız Aziz Yıldırım, Adnan Polat ile Papermoon'da yemek yerse ve çıkışta Galatasaray'ın ikinciliğini kutladığını söylerse o zaman olur' dedim” diye konuştu.

Funda Pala, "Emre Aşık ve Necati, hala bayrak nöbetindeymiş, birileri onlara söylesin biz bayrağımızı Everest'e diktik, Ali Sami Yen'de ihtiyacımız yok. Bizi alkışlayacak olanın gerçekten bize eşit olmasını isterdik'' şeklinde konuştu.

Funda Pala, konuşmasında Ülker'in Fenerbahçe'ye sponsor olmasını da eleştirerek, ''Sayın başkanımız daha önce Beşiktaş ile Cola Turka, Galatasaray ile Cafe Crown sponsorluk anlaşması yaparken, 'Fenerbahçe'nin önüne ve arkasına isim gelemez' diyordu. Fenerbahçe'nin basketbolda alt yapısındaki çocuklar mor-sarı Alpella çikolatasının formasını giyiyorlar. Minik takımlarımız da Alpella görünüyor. Alpella'nın sitesinde tek kelime Fenerbahçe adı geçmiyor. Fenerbahçe mi Ülker'e sponsor oldu, Ülker mi Fenerbahçe'ye sponsor oldu çok emin değilim. Başkan kapalı spor salonunu bizden taraftar olarak isteseydi biz yapardık. Kombineler alarak, stadın yapılmasına katkıda bulunduk. Feneriumları vergi rekortmeni yaptık" dedi.

Söz alan diğer üyeler uzun konuşunca tepki alırken, Funda Pala uzun konuşmasına rağmen konuşması sık sık coşkulu bir şekilde alkışlandı. Pala'nın Ülker sponsorluğu konusundaki eleştirilerine de üyeler alkışlarıyla katıldı.

Funda Pala'nın konuşmasını gülerek dinleyen Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de alkışladı.


.userRating,.doThis{padding:6 0 6 0;background-color:#F3F3F6;border-bottom:solid 1px #A4ABC1;border-top:solid 1px #A4ABC1;width:460;} .t1{font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;} .b{font-weight:bold;} .f11{font-size:11px;} .c000{color:#000000;} .bulletRedSmall{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: #CC0000;font-size: 65%} .textMedBlack{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:70%;line-height:140%;font: normal; color: #000000} .dSp{width:135px;padding-right:10;margin-left:10px} .dIc{height:20px;vertical-align:middle}
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-2007, 20:59   #2
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Aziz Yıldırım: Artık hürüm

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, geçen sezon Türkiye'de oynanan tezgahlarla şampiyonluğu kaybettiklerini ileri sürerek, ''3 hafta önce İzmir'de hak ederek kazandığımız şampiyonlukla tekrar hür olduğumu hissediyorum'' dedi.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Anadolu AjansıGüncelleme: 16:31 TSİ 27 Mayıs 2007 Pazar


Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım, sessizliğini kulübün olağan mali genel kurulunda bozdu. Yıldırım, Haluk Ulusoy'dan Özhan Canaydın'a, transferden kablo kesilme olaylarına kadar pek çok önemli konuda açıklama yaptı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan kurulda üyelerin ayakta alkışlarıyla kürsüye gelen Yıldırım, yaptığı konuşmada, geçen sezon Denizli'den sonra bir travma geçirdiklerini ifade ederek, ''1 yıl boyunca bunu atlatamadık. Bu yüzden şevk içinde yapmak istediğimiz hadiseleri bile o olay önlüyordu. 3 hafta önce İzmir'de hak ederek kazandığımız şampiyonlukla tekrar hür olduğumu hissediyorum'' dedi.

Aziz Yıldırım, geçen sezon Denizli'de kaybetmeyi hak etmediklerini belirterek, ''Ama Türkiye'de oynanan tezgahlar bizi o noktaya getirdi. Bu tezgahlar bu sene de yaşandı. 'Şampiyon olduk' diye bunları konuşmamazlık yapamayız'' diye konuştu.

"ALEX VE TUNCAY'IN KALMASINI HERKESTEN ÇOK İSTİYORUM"
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sözleşmesi sona eren Alex De Souza ve Tuncay Şanlı ile tekrar anlaşmayı herkesten çok kendilerinin istediğini ifade ederek, bu konuda her türlü fedakarlığı yaptıklarını bildirdi.

Yapılacak transferlerin Fenerbahçe'nin bütçelerini aşmayacağını, ancak yine bir yıldız oyuncu transferi gerçekleştireceklerini ifade eden Yıldırım, ''Transferler bütçeleri aşmayacak. Ama Fenerbahçe'nin bir alışkanlığı var artık. Her sene bir yıldız oyuncuyu muhakkak getiriyor. Onu da düşünüyoruz, sağlayacağız. Ama takımın diğer yerlerine de hocanın raporu doğrultusunda transfer yapacağız. Alex ve Tuncay'ın kalmasını en az sizler kadar da bu yönetim kurulu ve başkan da istiyor. Her türlü fedakarlığı da yapıyoruz. Bu hafta içinde bu konu açıklığa çıkar'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, uzun süredir dile getirdikleri yabancı kontenjanının artırılması konusuna, Futbol Federasyonu'nun sıcak baktığını hissettiklerini kaydetti.

Türkiye'deki futbolun bugünkü durumunu görerek, Avrupa'da başarılı olmanın çok zor olduğunu ifade edip, yabancı kontenjanının artırılması konusundaki fikrini dile getiren Yıldırım, ''Bunları federasyonun görmesini istiyor, acil olarak yabancı hakkının çıkarılmasını bekliyoruz. konuştuk sıcak baktıklarını hissettik'' diye konuştu.
Click the image to open in full size.
Aziz Yıldırım, şampiyonluk kupasını vermek için Ankaragücü maçında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelen Haluk Ulusoy'a taraftarlarının gösterdiği tepkinin aşırıya kaçmadığını kaydederek, ''Fenerbahçe taraftarının Haluk Ulusoy'un gelmesiyle gösterdiği ama hiçbir zaman aşırıya kaçmadan tepkiyi, kendi içinden geldiği şekilde protesto etmesini saygıyla karşılıyor ve onlara teşekkür ediyorum'' dedi.

''ULUSOY DEĞİŞMİŞ, DAHA DA İLERİ GİDEREK DEĞİŞİKLİĞİNİ GÖSTERDİ''
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un 1.5 yıl önce yeniden seçildiğini ifade eden Yıldırım, ''Ulusoy geldiğinde 'ben değiştim' dedi. Evet çok iyi değişmiş, daha da ileri giderek değişikliğini gösterdi'' dedi.

''Türk futbolunun bugün geldiği noktada yalnız federasyonun değil, medya, yöneticiler olarak bizler, mülki amirlere bağlı emniyet güçleri ve taraftarlar hep beraber suçluyuz. Bu suçu birbirimizin üzerine atarsak, doğruyu bulamayız, yanlış da devam eder'' diyen Aziz Yıldırım, ''2 yıl önce dedim ki spor kamuoyuna, diğer kulüplere 'Bana küfür ediyorlar, gelin bunu önleyelim. Yarın bu silah size dönecek' dedim. Bir kulüp başkanı çıktı, 'Bize küfür etmiyorlar, sana niye ediyorlar sen düşün' dedi. Kendi sahasında geçen hafta yaşanan olaylara bakın. Allah yukarda bir'' diye konuştu.

Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı aradığını anlatarak, ''Canaydın'a 'Bir araya gelmemiz lazım' dedim ama 4 büyük kulüp olarak değil, bütün kulüpler bir araya gelmeli. Türkiye'de artık 4 büyük kulüp meselesi bitmiştir, bütün kulüpler bir noktada birleşirlerse o zaman çözümü hep beraber kolayca bulabiliriz. Benim görüşüm, 28 Haziran'da Futbol Federasyonu'nda bir mali kongre var. Bu kongreden önce Sayın Haluk Ulusoy'un güven oyu alma mecburiyeti vardır, kurullarını değiştirme mecburiyeti vardır. Bu kurullarıyla bu federasyonun daha ileri gitme şansı yoktur. Yeniden Ulusoy kongre kararı alıp, bu kongrede aday olabilir, önünü kimse kesmemeli. Başka adaylar da varsa çıkmalı ve Türk futbolu önce Futbol Federasyonu'ndan başlayarak yeniden bir organizasyon içine girmelidir'' diye konuştu.

KABLO KESME OLAYI
Aziz Yıldırım, konuşmasında Denizlispor maçında statta yayıncı kuruluşun kablolarının kesilmesi olayına da değinerek, Lig TV'den bir görevlinin taraftarlara 'Bu kabloları kesin' dediğini ileri sürdü.

Aziz Yıldırım, kesilen kablolar konusunda, "Bu olayda bizim hiç bir suçumuz yok. Yayıncı kuruluş kabloları taraftarın bulunduğu tribünden çekti. Kabloları çeken görevli taraftara, 'bu kabloları kesin' demiş. Bu olayı doğrulayan 4 taraftarımız Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi" şelinde bir açıklama yaptı

''BU TAKIM FENERBAHÇELİYİM DİYENLERİN ESERİDİR, BENİM DEĞİL''
Aziz Yıldırım, 100. yılda kendilerini yıpratmak isteyenlerin olduğunu ileri sürerek, ''Kupayı bileğimizin hakkıyla aldık. Oyuncularımıza, hocamıza 'kalitesiz' dendi. Yönetim bu işi bilmiyor dediler. Taraftara müşteri dediler. Neden? Yıpratmak için, 100. yılda Fenerbahçe'nin başarılı olmaması için'' dedi.

Taraftarla yönetim karşı karşıya getirilmek istendiğini ifade eden Yıldırım, ''Planlarını teknik heyet, oyuncular, yönetim, üyelerimiz ve taraftarımızın belli bir bölümü önledi. Sivasspor, Ankaraspor ve Denizlispor maçlarında bazı taraftarlar 'Yönetim bu takım senin eserin' diye bağırdı. Evet bu takım Fenerbahçeliyim diyenlerin eseridir, benim değil'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, statta bazı grupların oluşmaya başladığını vurgulayarak, ''İçiyorlar, kafayı buluyorlar, olaylar yapıyorlar. Şimdi de üye olup, kulübe sızmaya çalışıyorlar. Bunların hiçbirine müsaade etmem. Fenerbahçe'ye zarar verecek her hadisede karşılarında beni görürler. Onları uyarıyorum, takımlarının aleyhine, oyuncuların morallerini bozacak sözlerden, sahaya yabancı madde atmaktan vazgeçsinler. Biz Atatürk'ün kulübü olarak örnek olmalıyız. Tüm taraftarlarımızdan ricam, takımı sadece şampiyon olduğunda değil, her zaman desteklesinler'' diye konuştu.

''SPOR SALONUNUN TEMELİNİ EYLÜL'DE ATACAĞIZ''
Aziz Yıldırım, İstanbul'da 12 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacaklarını, salonun temelini Eylül ayında atıp, 2 yılda bitirmeyi planladıklarını kaydederek, ''2010'da Türkiye'de yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası'nda İstanbul'un Anadolu tarafında da maçlar bu salonda oynanacak. Bu da bize onur verecektir'' dedi.

Click the image to open in full size.Ülker ile yapılan sponsorluğu eleştiren kongre üyelerinden Funda Pala'nın eleştirisine de değinen Yıldırım, ''Bu salonu demin hanımefendi arkadaşımızın tenkit ettiği sponsorlarla yapacağız. Sponsorlarla yapmazsak bankaya gitmemiz lazım. Bankaya gitmek de çok tehlikelidir'' dedi.

Aziz Yıldırım, ''Ülker ile yaptığımız sponsorluk anlaşmasını Divan Kurulumuzdan onay alarak yaptık. Biz Ülker ile anlaşmasaydık, bütçeyi 3-4 milyon dolar zorlayıp, takım kurardık ve orta sıralarda oynayan bir takımımız olurdu. Bugün şampiyonluğa koşuyoruz. Avrupa'da final oynayacak bir takım taahhüt etmiştir Ülker grubu, bunları göz ardı edemeyiz. Voleybol takımlarımız da seneye Fenerbahçe Acıbadem olarak mücadele edecek. Keşke her branşta öyle olsa. Düşünceye saygı duyarız ama bu taraftan baktığınızda biz daha gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz'' diye konuştu.

''İKİ DEFA BIRAKTIM KAÇTIM AMA SİZLER BENİ GETİRDİNİZ''
Ankaragücü maçı öncesi ve sonrasındaki kutlamaları hatırlatarak, Fenerbahçe için bir ayrıcalık günü olduğunu vurgulayan Yıldırım, ''Zaten Fenerbahçelilik de bir ayrıcalıktır. Bugüne kadar her geldiğim kongrede bana destek oldunuz. 2 defa bıraktım kaçtım ama sizler beni getirdiniz yine. Sağ olun. Yönetimdeki arkadaşlarımın büyük çoğunluğu ile 7-8 yıldır beraberiz'' dedi.

Şeker hastalığının durumunun iyi olduğunu bildiren Yıldırım, sağlık durumuyla ilgili olarak, ''Aziz Yıldırım'ın şekeri yok, kalbinde rahatsızlığı var. Şeker hastalığım gayet iyi, herkes bilsin. Sinirliliğim ondan değil. Fenerbahçe'ye karşı bir şey yapıldığı için sinirleniyorum ve kızıyorum'' şeklinde konuştu.

''LİGLERİN YENİDEN ORGANİZE EDİLMESİ LAZIM''
Türk futbolunda yaşanılan sıkıntılar üzerine değerlendirmeler de yapan Yıldırım, Turkcell Süper Lig'de olduğu gibi 2. ve 3. liglerde de 18 takımın mücadele etmesi ve bölgesel liglerin kurulması gerektiğini savundu.

Türkiye'de kaliteli oyuncu yetişmediğini ifade eden Yıldırım, ''Çünkü çok takım var, bu takımlara oyuncu lazım. O zaman her ayağını topa vuran kişiyi oyuncu diye alıp bu kulüplere koyuyoruz. Eğitim sorunu da var. Maalesef Türk sporu tıkanmaya girdi. Bunu açmanın yolu amatörde yetişen az oyuncuları alıp, 3'üncü, 2'nci ve 1. liglere taşımaktır. Dünya bunu yapıyor, biz de yapmak zorundayız. Kaliteli oyuncu gelmediği zaman, yabancı hakkının sınırlı olduğu ülkemizde takımlarımız Avrupa'da hatta içeride zorlanmaya başlayacak. Futbol kalitesi düşecek. Bunu yükseltmenin tek ve önemli adımı yabancı sayısını artırmak ve futbol takımlarını azaltmaktır'' diye konuştu.


.userRating,.doThis{padding:6 0 6 0;background-color:#F3F3F6;border-bottom:solid 1px #A4ABC1;border-top:solid 1px #A4ABC1;width:460;} .t1{font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;} .b{font-weight:bold;} .f11{font-size:11px;} .c000{color:#000000;} .bulletRedSmall{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: #CC0000;font-size: 65%} .textMedBlack{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:70%;line-height:140%;font: normal; color: #000000} .dSp{width:135px;padding-right:10;margin-left:10px} .dIc{height:20px;vertical-align:middle}
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-2007, 21:01   #3
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hala ayni hikaye
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-05-2007, 21:11   #4
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

o işi gececeksiniz 25 yıldır mı hakem hataları
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 12:07 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580