Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Turkcell Super Lig

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-11-2007, 16:41   #1
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Uğur Yıldırım:Milli takımda oynamak isterim

"Milli Takım'da seve seve oynarım"

2004 yılında Zinedine Zidane'ın da katıldığı dünya frikik şampiyonasında, Fransız yıldız dahil pek çok ismi geride bırakarak şampiyonluğa uzandı. Bu şampiyonluk ve Hollanda Ligi'nde attığı nefis frikik golleri ile tanıdığımız Uğur Yıldırım, De Nigris'in ardından Gaziantep'teki ikinci konuğumuz. Bir dönem Galatasaray'ın da transfer etmek için uğraştığı, bu sezon ise müthiş tekniği ve alçak gönüllülüğü ile Gaziantep seyircisinin sempatisini kazanan frikik ustası, editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı.

Hollanda Milli Takımı'nı seçtiği ve bu nedenle Türk Milli Takımı'nda forma giyemeyeceği yönündeki konuya da açıklık getiren Uğur Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz röportaj ile sizleri başbaşa bırakıyoruz:

Click the image to open in full size.-Futbola hayatına nerede başladın?
Hollanda'da Beynoo diye amatör bir takımda futbola başladım. Şu an Beynoo yok zaten, takım kapatıldı. Daha sonra Go Ahead Eagles ile ikinci ligde oynadım ardından üç yıl Heerenveen ve şimdi de Gaziantepspor'dayım.
-Bir çok takımın seni istediği yönünde haberleri duyuyorduk, sen ise Gaziantepspor'a geldin...
Gaziantepspor'a gelmemin en büyük nedeni Hasan Çetinkaya'dır. Benim menajerim, Hasan Çetinkaya ile çok iyi arkadaş, onlar aralarında konuştular ve anlaştılar, sonunda da Gaziantepspor'a geldim.
“KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ GALATASARAYLIYIM”
-Galatasaray da seni geçtiğimiz sezonlarda çok istemişti. Galatasaray'a transferin neden gerçekleşmedi?
O dönemde maliyetim çok yüksekti, bu nedenle transferim gerçekleşmedi. Ben şu anda Antep'te de mutluyum. Benim için önemli olan Türkiye'ye gelmekti, çocuklarımdan dolayı ülkeme geri döndüm. Yoksa, Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyordum. İki kızım, bir oğlum var, eşim Hollandalı. Çocuklarım dilimizi ve dinimizi öğrensin diye ülkeme erken dönme kararı verdim.
-Galatasaray ile transfer haberlerin çıktığı dönemlerde Galatasaray taraftarı olduğunda söyleniyordu. Bu doğru mu?
Her futbolcunun tuttuğu bir takımı vardır. Biz profesyonel futbolcularız ama tuttuğumuz takımlar var dediğim gibi. Benim de tuttuğum takım küçüklüğümden beri Galataasaray ama Fenerbahçe iyi bir teklif yaparsa, profesyonel futbolcuyum ve ileriyi düşünerek gider oynarım.
-Gaziantepspor-Galatasaray maçında forma giymedin. G.Saray'a karşı forma giymek ister miydin?
Mesut Hoca bu maçta forma vermedi. Galatasaray'a kaşı forma giymeyi kim istemez ki, bu bir hayal, böyle maçlar için buraya geliyorsunuz. Kısmet değilmiş.
“TÜRKİYE'DE HER TAKIMDA OYNARIM”
-Galatasaray'ın şu anki kadrosunu biliyorsun. Baktığın zaman Galatasaray'da ilk 11'de oynarım diyebiliyor musun?
Formda olsam Türkiye'de her takımda oynarım. Yeteneğimden hiçbir şüphem yok, inşallah herşey daha güzel olacak. Önce Gaziantep'te işleri yoluna sokalım daha sonra yavaş yavaş kendimi göstereceğim.
-Üç büyüklerde forma giymek ister misin?
Evet büyük takımlarda oynamayı çok istiyorum.
-Dünya frikik şampiyonu oldun? Çok büyük bir başarı gerçekten, bundan biraz bahseder misin?
2004 senesinde frikik şampiyonası İspanya Marbella'da yapılmıştı. Menajerime davet mektubu geldi, mektupta bu organizasyona katılmak isteyip istemediğimiz soruluyordu. Ben de katılmak istediğimi belirtip, bu organizasyonda yer aldım. Kışın devre arasında gerçekleşti, tesadüfen yendim mi diyim yoksa iyi olduğum için mi diyeyim bilmiyorum.

-Rakiplerin arasında Zidane gibi bir dünya yıldızı da vardı...
Evet Zidane vardı, organizasyon İspanya'da düzenlendiği için çok sayıda İspanya Ligi'nde top koşturan oyuncu vardı. Kaleciler arasında Valencia kalecisi Canizares, hakemler arasında da İtalyan Pierluigi Collina ve Antonio Lopez Nieto vardı. Beni bu turnuvada kimse tanımıyordu, Heerenveen Hollanda'nın çok büyük bir takımı değil çünkü, ülkenin dördüncü ya da beşinci büyük takımı. Şampiyonayı kazanmam Türkiye adına da önemli bir reklam oldu.
-Hollanda'da bu olaydan sonra popülariten artmıştır...
Aslında o sezon Hollanda'da çok iyi bir sezon geçirdim, bu nedenle çok fazla beni etkilediğini düşünmüyorum. Bu bana göre Türkiye için bir reklam oldu ve bu sayede Türkiye'de beni tanımış oldular.
BİR MAÇTA ÜÇ FRİKİK GOLÜ
-Hollanda'da çok sayadı frikik golü attın...
Hollanda ikinci liginde bir maçta üç tane frikik golü atmıştım. Birinci ligde de çok sayıda frikik golüm vardı. Feyenoord'a iki tane attım, Avrupa kupası maçında Benfica'ya attım, bunlar ilk aklıma gelenler.
-Türkiye'de şu ana kadar senden frikik golü göremedik...
Türkiye'de şu ana kadar hiç frikik pozisyonu denk gelmedi. Üç golüm var, ikisi penaltıdan biri de kafayla. Hayatımda hiç kafa golü atmamıştım onu da Gaziantep'te atmış oldum. Ligin ilk maçından itibaren frikik pozisyonu gelmedi, bütün takım arkadaşlarım da bunu biliyor. Gaziantepspor'u iyi takip etmeyenler tabi bunu bilmez, gerçekten hiç frikik gelmedi.
-Frikik gelince senden gol bekleyebiliriz o zaman?
İnşallah, o zaman golü atarım.
“ROBERTO CARLOS KİM, BEN KİMİM”
-Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos ile frikik konusunda kendini karşılaştırdığında ne dersin?
Carlos'un frikik tarzı çok farklı, O sert ve dikine vuruyor toplara, ben ise ayağımın içiyle kesme vuruyorum. Tabi Roberto Carlos'un kariyerine baktığmızda, O kim, ben kimim!
-Frikik şampiyonu olduğun yılda, Roberto Carlos mazeret bildirerek organizasyona katılmamış. Şampiyonada olsa O'nu geçebilir miydin?
Bilmiyorum ki, şampiyonada gerçek baraj ve gerçek kaleciler vardı. Ne olacağını tahmin edemem. 18, 21 ve 25 metreden frikikler kullanılıyor, ikisi kaleyi karşıdan gören, biri de ya sağ ya da sol kanattan atılıyordu. İlk vuruşunu gol yapınca sıra diğer kişiye geçiyordu, ben 25 metreden ilk seferde attım ve çok yüksek puan aldım.
“ERSUN HOCA'NIN LAFI AĞIRIMA GİTTİ”
Click the image to open in full size.
-Türk Milli Takımı'nda davet aldın mı?
Evet aldım, B Milli Futbol Takımı'na çağırılmıştım. Herenveen beni bu maça göndermek istemedi, çünkü çok önemli bir UEFA maçımız vardı. Ben de bunu Ersun Yanal'a söylemiştim ama O ne yapıp edip Milli Takım kampına geleceksin dedi. Kulübümden izin almak için çok uğraştım hatta kulübüm ile aram bile bozuldu ama göndermediler, buna hakları da vardı. O'ndan sonra hocanın bir lafı vardı bana ama bu geçmişte kaldı, çok ağırımı gitmişti.
-Ersun Yanal sana ne söyledi?
Geçmişe dönmek, o konuları konuşmak istemiyorum.
-Hollanda Milli Takımı'nın davetini kabul etmeye bu olaydan sonra mı karar verdin?
Aklımda Hollanda Milli Takımı'nda oynamak kesinlikle yoktu, her konuşmamda da Türk Milli Takımı'nda oynamayı çok istediğimi söylüyordum. Futbola başladığımdan beri A Milli Takım'da oynamayı hedefliyordum. Bir de baktım Ersun Hoca televizyonda; ‘Uğur benden forma garantisi istedi” dedi.
-İşimiz gereği ben yine de soruyum, forma garantisi istedin mi peki?
Yok ya öyle birşey olabilir mi! O zamanlar Hakan Şükür oynamıyordu, ben kim oluyorum ki forma garantisi isteyeceğim. Kendinizi benim yerime koyun, Milli Takıma ilk defa geleceksiniz ve forma garantisi isteyeceksiniz. Ersun Hoca'nın bunları söylediğini babam ile birlikte televizyonda izledik ve ardından Hollanda Milli Takımı'nda forma giymeye karar verdim.
“DAVET GELİRSE TÜRK MİLLİ TAKIMI'NDA FORMA GİYEBİLİRİM”
-Kaç kez Hollanda Milli Takımı'nda forma giydin?
Bir kez giydim, İngiltere'ye karşı. Bu karşılaşma hazırlık maçı olduğu için, menajerimle oynamamın geri dönülmez sonuçlar doğurmayacağına karar verdik.
-Türk Milli Takımı'nın formasını giymende o zaman bir sorun yok değil mi?
Evet davet gelirse A Milli Takımımız'da forma giyebilirim, hiçbir sorun yok ama önce eski formumu bulmam lazım.
-Henüz 25 yaşındasın, çok yetenekli bir oyuncusun, formunu bulduğun takdirde Milli Takım için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
İnşallah, ben de bunun için formumu yakalayıp, Milli Takım'da oynamak isterim.
-Hollanda Ligi ile Türkiye Ligi'ni kıyasladığın zaman aralarında nasıl farklar var?
İki lig arasında çok büyük farklar var. Oyun tarzı olarak Türkiye Ligi çok değişik. Burada saha içinde çok büyük mücadeleler oluyor, oyuncular hep baskı altında, orda biraz daha rahat oynama fırsatı buluyorsun.
Click the image to open in full size.
“TÜRKİYE'DE ÇOK MÜCADELE EDİYORSAN BİR TAKIMDA OYNARSIN”
-Hollanda Ligi'nde oynanan karşılaşmalarda çok fazla gol atılıyor ve bu nedenle zorluk derecesi daha az olan bir lig gibi gözüküyor?
Kesinlikle değil, Hollanda Ligi'nde oynamak hiç de kolay değil. Öncelikle tekniğinizin çok yüksek olması lazım ve oyunu iyi okumak gerekiyor. Burada ise büyük konuşmuş olmayayım ama çok koşabilen, mücadele eden ve az çok birşeyler yapabiliyorsan bir takıma girip oynarsın. Hollanda'da kesinlikle göze batarsın.
“KEZMAN FIRSATÇI BİR OYUNCU”
-Peki Kezman örneğini ele alırsak, Hollanda Ligi'nde attığı goller ile zirvedeydi. İspanya, İngiltere ve Türkiye'de ise ortaya koyduğu futbol ile eleştri oklarının hedefi oldu.
Hollanda Ligi'nde fırsatçılığını konuşturuyordu. PSV'de Kezman ile oynayan Herenveen'deki takım arkadaşım Arnord Prasin Kezman için; “O ceza sahası dışından şut çekemiyor, şut çalışmalarında da böyleydi ama ceza sahası içinde her golü atıyor” diyordu.
-Peki Fenerbahçe'de bu fırsatlar gelmediği için mi bekleneni ortaya koyamıyor?
Fenerbahçe gibi büyük takımda bu fırsatlar mutlaka geliyordur ama formsuz olabilir.
-Birazda burdaki yaşantından bahsedelim. Nasıl geçiyor Gaziantep günlerin?
Beklediğimden daha iyi çıktı, ben burayı çok eski bir şehir zannediyordum ama değilmiş. Gaziantep'te çok mutluyuz.
-Şu an ailen Gaziantep'te değil mi?
Evet tüm ailem Gaziantep'te.
-Türkiye'ye daha önce ne sıklık ile geliyordun?
Her yaz geliyordum.
-Aslen nerelisin?
Konya Kulu'luyum.
-Ne tarz müziklerden hoşlanıyorsun?
Çok farklı türde müzikleri dinliyorum. Çok fazla pop müzik dinlemiyorum, örneğin İbrahim Tatlıses'i seviyorum. Eşim ise bu tarz müzikleri hiç sevmez.
-Futbol hayatında attığın en güzel golün hangisi?
Benfica'ya frikikten attığım gol çok güzeldi.
-Avrupa'ya yeniden dönmek istiyor musun?
Hayır düşünmüyorum. Çünkü çocuklarım benim için çok önemli, onların kültürlerine yabancılaşmasını ve benim için önemli olan değerlerden uzaklaşmalarını istemiyorum.
-Takımda arkadaşlık nasıl?
Çok iyi bir havamız var. Ekrem ile olsun, De Nigris ile olsun Volkan Abi ile olsun aramız çok iyi.

“G.SARAY, BEŞİKTAŞ VE F.BAHÇE'DE OYNAMAK DAHA KOLAY”
-Ligde 12 hafta geride kaldı, ortaya koyduğun performansı yeterli buluyor musun?
Hayır yeterli bulmuyorum ama başka bir lige gelip de birden çok yüksek performans gösterilemez. Bu haftaya kadar 3 golüm var, ilerleyen haftalarda daha iyi olacağıma eminim, kendime güveniyorum.
-7 numaralı formayı giyiyorsun. 7 numaranın uğuruna inanıyor musun?
İnanıyorum, her gittiğim takımda 7 numaralı formayi istedim.
-Kendi adıma konuşuyum, senden çok daha iyi şeyler bekliyorum. Dünya frikik kralı olmuş, Hollanda'da adından çok söz ettirmiş ve Galatasaray'ın da ısrarla istediği bir isimdin.
Galatasaray'da, Beşiktaş'ta ve Fenerbahçe'de oynamak benim için daha kolay olurdu. Çünkü büyük takımda benim mevkimde olan bir oyuncuya daha çok top gelir ve yanında daha değişik futbolcular olur. Şu anda da oynadığım oyuncular çok iyi ama o takımların havası daha farklı olur.
-Bu güzel röportaj için teşekkürler. Son olarak Gaziantep taraftarına bir mesajın var mı?
Ben teşekkür ederim. Taraftaramız biraz daha beklesin, çok iyi bir Gaziantep izleyecekler.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 20:06 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580