Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Dünyadan Spor Gelişmeleri > Türkiye Ligleri > Turkcell Super Lig

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2008, 01:07   #1
CaSPeR
 
Aydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Türkiye Milli Takımı yeni kalecisini buldu !

CENK GÖNEN
"Adam olacak çocuk" deyiminin haklılığını, 16 yaşında Beşiktaş'a karşı Göztepe formasıyla oynadığı kupa maçında kanıtlamıştı. Göztepe'nin efsane kalecisi Ali Arturen'in yeğeni olması, ona biyolojik bir avantaj da sağlıyor. Üç sezon önce transfer olduğu Denizlispor'da iki sezon yedek bekleyip Altay'da kendisini yeniden kanıtlayarak çok güçlü bir biçimde geri döndü. Bu gücünü, Renny Vega'yı yedek bırakarak gösterdi ve Milli Takım aday kadrosuna davet edildi. Bütün dünyada genç kalecilerin ön plana çıktığını vurgulayıp, Türkiye'nin de bu gerçeği görmesini istiyor, iyi bir kalecinin bir kaptan gibi takımını yönetebilmesi gerektiğini söylüyor.

Röportaj: Türker Tozar

Bu sezon Denizlispor kalesinde gösterdiğin performansla Milli Takım kadrosuna davet edildin. Seni biraz daha yakından tanımak istiyoruz.
Ailem İzmirli. Benden 13 ay büyük bir ağabeyim var. 2000 senesinde babamı kanserden kaybettik. Annem ise Havaş'tan mali işler müdürü olarak emekli oldu. Onun hakkını ne yapsam ödeyemem. Çünkü üzerimde çok büyük emeği var. Bana ve ağabeyime hem analık hem de babalık yaptı. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Küçük yaşta babasız kalmanın eksikliğini bize hissettirmemek için elinden gelen çabayı sarf etti.

Eğitim durumunu da bize anlatır mısın?
İzmir İnönü Lisesi'nde okuyordum. Lise 3. sınıfta Denizlispor'a transfer olunca, Denizlispor Koleji'nden mezun oldum. Daha sonra Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandım. Şu anda öğrenimim sürüyor. Ayrıca açık öğretimde işletme okuyorum.

Eğitimini üst seviyede devam ettirmenin önemini kavramış olman çok güzel. Çünkü birçok oyuncu futbol kariyerine başlayınca eğitimini ihmal ediyor. Bu konuda ne söylersin?
Ailemde eğitimli insanların sayısı fazla. Ben de sırf futbol oynuyorum diye onlardan geri kalmak istemiyorum açıkçası. Kültürlü bir futbolcu grubuna sahip olmanın, ülkemize de çok büyük avantaj sağlayacağını düşünüyorum.

Click the image to open in full size.


Kaleci olmaya ve bunu meslek olarak seçmeye nasıl karar verdin?
Göztepe'nin efsane takımının ve A Milli Takım'ın kalecisi Ali Artuner benim dayım. Bana söylenen, kendisinin Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi kalecilerinden biri olduğu. Küçüklüğüm hep onun hikâyelerini dinleyerek geçti. Siyah-beyaz görüntülerden maçlarını izledim ve ona karşı büyük bir hayranlık beslemeye başladım. Kaleci olmamdaki en büyük etken odur. Doğal olarak kendisi benim idolüm. Mahalle maçlarında da hep kalecilik yaptım. Hedefim hep dayım gibi olmaktı. Zaten tıpkı onun gibi Göztepe'nin altyapısında futbola başladım.

Ailecek Göztepeli olduğunuzu biliyoruz ve İzmir İnönü Lisesi'nde okurken, annenin "Cenk'in Göztepe'ye daha yapacağı hizmetler var. Kimsenin onu transfer etmesine izin veremeyiz" gibi sözleri olmuş. Bunlar doğru mu?
Evet, ailecek Göztepeliyiz. Dayımın Göztepe'nin sembol isimlerinden biri oluşu nedeniyle kulüple özdeşleşmiş gibiyiz. Annemin bunu söylemesinin iki sebebi vardı. Biri Göztepe'ye yeterince hizmet edip oradaki misyonumu tamamlamam gerektiğine inanması, ikincisi de dayıma olan saygısı. Çünkü dayımı da yine kanserden 2000 senesinde, babamdan bir ay sonra kaybetmiştik. Bu sözden sonra, bir yıl daha Göztepe'de oynayıp Denizlispor'a transfer oldum.

Ailelerin genç oyuncuların kariyerine etkisi ne ölçüde oluyor? Dayının büyük bir oyuncu olması senin üzerinde bir baskı yarattı mı?
Ailenin dengeyi çok iyi ayarlaması gerekiyor. Ne çok baskıcı olacaklar ne de başıboş bırakacaklar. Çoğu oyuncu üzerlerindeki baskının ağırlığı nedeniyle kaybolup gidiyor. Futbolcunun, idman programı, yemek düzeni gibi konularda hocalarının tavsiyelerini izlemesi daha yerinde olur. Dayımın çok başarılı bir kaleci oluşu benim üzerimde bir baskı oluşturmadı, çünkü ailem bunu bir unsur olarak kullanmadı. Bana her zaman eğitimin öncelikli olduğunu aklımdan çıkarmadan futbola devam etmemi öğütlediler.

Click the image to open in full size.
Beşiktaş maçında sınavı geçtim


Herkes seni 2004 yılında Göztepe ile Beşiktaş arasında oynanan kupa maçındaki başarılı performansınla tanıdı. Sen o maçla ilgili neler hatırlıyorsun?
Öncelikle maçın Kanal D'den canlı yayınlandığını hatırlıyorum. Alsancak Stadı'nda soğuk bir kış günüydü. Benim de profesyonel takıma çıktığım ilk sezondu. Daha çocuk sayılırdım. İlk turda Bucaspor'u eledikten sonra karşımıza Beşiktaş çıkmıştı. İlk on birde olacağımı biliyordum. Bu yüzden maçtan önceki akşam hiç uyuyamadım. Ligde daha önce 10'un üzerinde müsabakaya çıkmıştım ama bu benim ilk büyük deneyimim olacaktı. Maç bizim için çok iyi başladı. Neredeyse Beşiktaş'ı yenecektik. Bir-iki pozisyonu harcadık. Ama ikinci yarıda golü yiyince, sonrasında maçı çevirmek mümkün olmadı. 1-0 yenilsek de o gün kendi adıma sınavı geçtiğimi düşünüyorum. O maçtan sonra Beşiktaş'ın yanı sıra birçok Anadolu takımı da beni transfer etmek istedi.

Sana başka kulüplerden de teklif varken Denizlispor'u tercih ettin. Bunun nedeni neydi?
Biliyorsunuz, büyük takımlar ilk tercihlerini çoğunlukla yabancı kalecilerden yana kullanıyor ve Türk kaleciler yedekte bekliyor. Bu durumu yaşamak istemiyordum ve Denizlispor'da daha fazla oynama şansı bulacağımı düşündüm. İyi ki de tercihimi bu şekilde yapmışım. Hiçbir büyük takımda 20 yaşında bir kaleciyi birini tercih yapmazlar. Ama görüyorsunuz Denizlispor'da birinci kaleci olarak Turkcell Süper Lig'de görev yapıyorum.

Geçen sezon Altay'da geçirdiğin kiralık dönemin sana neler kattığını düşünüyorsun?
Şüphesiz kendimi geliştirmeme büyük katkısı oldu. Denizlispor'a geldikten sonra Souleymanou ve Süleyman'ın arkasında iki sezon yedek beklemiştim. Altay'a giderek düzenli oynama şansı yakaladım. Altay'da üst üste 6 hafta gol yemediğim bir dönem oldu. Bu da genç yaşta özgüvenimin gelişmesini sağladı. Bir kaleci için en büyük güven kaynağı üst üste kaleyi kapalı tuttuğu maçlardır. Bank Asya 1. Lig'de ikinci devrenin en az gol yiyen kalecisi oldum. Altay'daki performansımdan dolayı Ümit Milli Takım'a da çağrıldım.

Souleymanou ve Süleyman gibi çok deneyimli iki kaleci artık takıma değil. "Onlar ayrılmasa dahi yine bu çıkışı yapardım" diyebilir misin?
Bu sezonki formumla yine başarabilirdim diyorum. İki kaleci gitti ama yine onların yerine Venezüella Milli Takımı'nın kalecisi Ronny Vega geldi ve şimdi yedek bekliyor.
Click the image to open in full size.

Türk kaleciliğinin durumunu nasıl görüyorsun? Turkell Süper Lig takımlarının büyük bir kısmının yabancı kaleciyi ilk tercih olarak görmesi neden kaynaklanıyor ve Türk kalecilerini nasıl etkiliyor?
Baktığınız zaman takımların büyük bir kısmı yabancı kaleciyi tercih ediyor. Yabancı oyuncular, genç Türk kalecilerinin kendini gösterebilme imkânlarını sınırlıyor tabii. Bu noktada hocalarımızdan sağduyu bekliyoruz. "Türk kalecisi hata yapıyor. Onlara güvenemeyiz" anlayışından vazgeçilmesi gerekiyor. Her kalecinin hata yapabileceğini unutmayalım. İspanya'da Casillas ve Victor Valdez örneklerini ele alalım. Hangi yaşlarda kaleyi devraldıklarını inceleyelim. İspanya Ligi'nin küçük takımlarında da genç kaleciler var. Ben bu konuyu yakından takip ediyorum. Almanya'da da benzer durum var. Şu an milli takımın birinci kalecisi Leverkusen'den 23 yaşındaki Rene Adler. Eğer şans verilirse, Türk kalecisi de kalitesini gösterme imkânı bulacaktır. Konuya teknik adamlar yönünden bakarsak, onlar da kendilerini güvende hissetmek istiyor. Kendilerinden hemen başarı beklendiği için onlar da oyuncularına karşı sabırlı olamıyor. Hazır yeteneği alıp takıma koymak amacındalar. Çok şükür Denizlispor'da Ali Yalçın Hocamız sayesinde bu zinciri kırdık. Elinde Vega gibi bir kaleci varken bana güvendiği için ona çok teşekkür ediyorum. "Bunu başka kim yapardı?" diye düşünüyorum. Genç yaşımda bana formayı verdi. İnşallah, benim durumum diğer kaleciler için iyi bir örnek olur.

İyi bir kaleci hangi özelliklere sahip olmalı?
Kaleci, lider adam olmalı. Önündeki defansa ve takıma hükmedebilmeli, yönetebilmeli. Kaptanlık pazubandını takmasa bile kaptan gibi davranması gerekiyor. En arkadan oyunu izleyebilen tek kişi kaleci biliyorsunuz. Ayrıca cesaretinin yüksek olması lâzım.

Bir kaleci olarak, kuvvetli olduğunu ve geliştirmen gerektiğini düşündüğün yönlerin hangisi?
Cepheden ve birebirde çok etkili olduğumu düşünüyorum. Yan toplarım da iyidir. Oyundaki dikkatimi geliştirmem ve maç oynayarak tecrübemi arttırmak gerekiyor. Her konuda kendime güveniyorum ama kendimi sürekli geliştirmem gerektiğinin de bilincindeyim.


Avusturya maçı için A Milli Takım kadrosuna çağrılmayı bekliyor muydun?
Açıkçası, içimden geçmedi değil. Çünkü iyi oynadığımı düşünüyordum. Ama yine de sürpriz sayılabilir. Sağ olsunlar, Fatih ve Eser Hocalarım da beni görüp, güvenip Milli Takım'a çağırdılar. Haberi aldığım zaman tüylerim diken diken oldu. 70 milyon taraftarımızı arkamızda hissederek, ay-yıldızlı formayı giymek gerçekten heyecan verici olacak. Milli formanın ağırlığının farkındayım. Burada olmak gerçek bir onur.

2006'ya kadar genç milli takımlara düzenli olarak çağrılmana rağmen, daha sonra bu sürecin kesintiye uğradığını görüyoruz. Bunun nedeni neydi?
Hem geçirdiğim sakatlık hem de Souleymanou'nun arkasında yedek beklemek tabii ki milli takım kariyerimi de etkiledi.

Kariyerinde bundan sonrası için neleri hedefliyorsun?
Öncelikli hedefim Milli Takım'da kendimi gösterip kalıcı olmayı başarabilmek. Bana verilecek şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. İkincisi de Denizlispor'da iyi oynamayı sürdürüp daha büyük bir takıma veya lige transfer olabilmek. Zaten bunlar her futbolcunun rüyasıdır.

Denizlispor'un bu sezon kadrosunda büyük değişim yaşadığını görüyoruz. Adaptasyon süreciniz ne ölçüde tamamlandı?
Bu sezon başında kadromuzdan birçok futbolcu ayrıldı. Onların yerine de yeni arkadaşlarımız katıldı. Çok genç bir kadromuz var. Yaş ortalamamız 22. Zamanla daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Takımdaki kimse gerçek anlamda bir yıldız ya da büyük şöhret değil ama Kratochvil ve Tomas gibi tecrübeli oyuncuların genç oyunculara önderlik yapacağı kanaatindeyim. Ligde düşme korkusu yaşamadan, sezonu en iyi şekilde bitirmeyi hedefliyoruz.

Teknik adam değişikliği Denizlispor'a neler getirdi? Ali Yalçın ile yolunda gitmeyen neydi?
Şanssız bazı maçlar oynadık. Başka bir nedeni yok. İyi oynarken şanssız goller yedik. Bu da bizim direncimizi kırdı. Ali Hoca, bir kan değişikliğinin takımın önünü açacağını düşündüğü için kendi isteğiyle ayrıldı. Şimdi Ümit Kayıhan başımızda. Kendisi İzmirli olduğu için beni de yakından tanıyor.


Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun? Venezüella Milli Takımı'nın kalecisi Ronny Vega'yı yedek kulübesine itmeyi başardın. Bu ilerlemeyi neye borçlusun?
Yazın bile antrenman yaptım, Çeşme'deki yazlığımızda yüzdüm. Arada koşular yaptım ve kendimi hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazırladım. Takımda direkt oynayacağımı düşündüm. Annem de babam da bana "Ne yaparsan yap işinde en iyisi ol" demişlerdi. Ben de onların öğütlerine uyuyorum. Bu işi meslek olarak seçtim ve işimi lâyığıyla yapmaya çalışıyorum.

Vega transfer edildiğinde bir hayal kırıklığı yaşadın mı?
Umudum kırılmadı değil. "Diğer takımlarda olan bize de oluyor" diye düşündüm ama yılmadım, çalıştım. Demek ki oynamayı ondan daha fazla istemişim. İnşallah sezon sonuna kadar böyle gider.

Beğendiğin kaleciler kimler?
Casillas'ı çok beğeniyorum. Çok hızlı ve çevik. İstikrarlı, ne yapacağını çok iyi biliyor ve fazla hatalı gol yemiyor. Genç yaşta hem kulüp takımında hem de milli takımda birinci kaleci olmayı başarabilmiş bir isim. Umarım onun gibi olabilirim.

Çekindiğin golcüler var mı?
Mehmet Yıldız. Sivasspor'la oynadığımız maçta bana 2 tanesi penaltıdan olmak üzere 3 gol attı. Benim için epeyce sıkıntılı bir maç oldu. Artık ondan çekiniyorum. Bir dahaki sefere ona karşı daha dikkatli olacağım.

kaynak: Cenk Gönen: "Kaleci lider olmalı" - Tam Saha Detay Sayfası Türkiye Futbol Federasyonu
__________________
Korkaklıkta zillet ve utanç ileri atılmakta izzet ve şeref vardır, İnsan korkaklık etse bile kaderinden kaçamaz. S.A.S.
Aydin Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 02:18   #2
 
ponjacim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Allah yardımcısı olsun...
__________________
ђєгкєร ђค๔๔iภi ๒ilєςєк..!

мυнтαç σℓ∂υğυη кυ∂яєт ∂αмαяℓαяıη∂αкi αѕiℓ кαη∂α мєν¢υттυя

No ernesto !
"gσ∂ ωiℓℓ giνє мє נυѕтi¢є"
ponjacim Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 02:26   #3
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Daha çok yolu var.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 11:53   #4
Moebius
 
19hero03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Başarılı olur.
__________________
Click the image to open in full size.
19hero03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 11:59   #5
 
pascalll_1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

inş çok başaralı olur volkan kazmasından kurtulur milli takım
pascalll_1984 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 13:51   #6
 
Lucas Kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

milli takımda volkandan iyidir sanırım D
__________________
Lucas Kenny Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 13:53   #7
My ChemicaL Romance!
 
*iissrraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

daha da başarılı olur ilerde!
*iissrraaa Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 15:25   #8
noble eagle
 
dygsm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

inşallah çok başarılı olur bu sporcu kardeşim bende milli takım da volkanı görmek zorunda kalmam
__________________
Click the image to open in full size.
Aşksın sen ! ...
Yalan aşkı kabullendim yalan olsan da gel yine ...
dygsm Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 16:17   #9
AyNaKoLiK
 
seyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Allah yolunu açık etsin....
__________________
senin olduğun karanlığı sensiz aydınlıktan daha çok seviyorum..
seyyah Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 17:57   #10
karamel
 
seçil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bizi volkandan kurtarsın da
seçil Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 16:37 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580