Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Kültür , Sanat Turizm, Gezi ve Seyahat Rehberi > Müzik - Music > Yerli Şarkı Sözleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-02-2007, 09:40   #41
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Maskeli Balo

Nesine göre ki kıymetin değeri, yüreğin çömelir eğilir boynun, değeri biçilir kenara atılır, kıymetin de çıkarı varsa çıkarı yerinde dilenir, her duada tanrı bin nazarladı, ve bendim her nazarda pay kapandım zarlarım düşeşti, eşti madem bu matem bedeldi tanrı her dem, bu deprem çökertti onca yonca bunca yıkıcı darbe harbe motive etti gözümün önüne serdi derdi ferdi çıkarın önemi sardı vardı her temelde tek emel. Yalancı dostu aldı karaya verdi name, herkes maske takmış, suratı sarkmış, yüzünü asmış, kaç kurtul falının kahramanı şeytan, bulamacın içindeki tüm rhymelar isyanda. Ve değerin değeri kalmamış, ve her yarışta çıkarın adımı önde, adımı koyarım, adımı saklarım derinde. Adımız hangi kelime, anamız nerede hangi cehennemde yanıyor? Yanımız hep mi boştu? Kanımız kardeş de oldu neyse.

Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzün birinde düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp.

Yaratan beni dünya arenasına soktuğunda tektim, her nefesi soluduğumda Yektim bu ücralarda ben beni mi kaybettim, ve düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan öğrendim. İnsan, insanlığın hocası durumunda eli maşalı. Hergün başka derslerde karşımda bambaşka bir hoca abide, her sınavda farklı notlar almanın piskolojisine adım attığımda sanırım ilk okuldaydım, yani çocuktum, yola çıkmış yeni yolcuydum, ben bu yolda çok mola verdim, muhabbete daldım, yolumu uzattım. Çok sima tanıdım, ima aldım yüzleri aklıma kazıdım, adı anıldığında işte dostum dedim, adım anıldığında tanımam dedi taktı maskesini yüzünü çevirdi ve sildi kalıcı tüm izleri, geri getiremediği zaman eskide kalan anı defterini, her sayfada düştü maskesi. Şimdilerde gözümün içine bakan herkes çıkar peşinde takma ifadeler ardına gizlenmiş tüm fesatlar, hesaplar egoist sevgilerinde saklı rüyalarının sayılarını maskelerinde gizlenmiş tüm yüz hatları. Bir zaman selamladı bu adamı ve adamını bulamadı.

Yanıma aldım kendimi ve yürüdüm ince çizgisinde yolumun ortalıkta görünen herkesin adı yabancı, herkes kendi maskesiyle dolaşır oldu yanıbaşımda, tanımaz oldum yüzleri ve keşkelerle avunur oldum. Düşlerimde gördüğüm yüzüm benim mi? düşünür oldum, onca maske gözümün içine bakıyor sorgularcasına, ve burası hep yabancı, hep yalancı doldu, çıkmak istiyorum artık dışarı, bırakın gideyim kendimi alıp.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:40   #42
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Minimalite

DR FUCHS VERSE
Daraldım bugün gene çevreme baktım;Yalanlarla dolu resimleri yırttım attım
Küllenmiş anılarım rüzgarda savrulsun;Güneşimde kavrulsun, siz daha bugün benim
Görmedin, kalkmışa oturmayın dedik;Bu track'te artık attık size kemik
Yıllardır bu rapi çaktım sen de baktın;Şimdi tekrar ayağa kalktım, meşaleyi yaktım
Bu benim 1.günüm sen de bak;Bu benim 1.günüm sen de kalk
Bu benim 1.günüm haydi yap;Bu benim 1.günüm meşaleyi yak


SAGOPA VERSE
Bu defterin yüzü asık, yazık bir gündü geride kalan özümle
Tek geceydi, bir heceydi, ah çekip selayı duydum aklımın bir köşesi
Neşeyi savunur olsa gari, bir tarafı yasını yazdı, tüm vebalar harbe çıktı, darbe attı, yorula geldi mantık alemim ve kalemim parça parça, nemli gözlerim, yorgun argın ellerim kolpa yolcu, çaresiz dilimden intihar eden ki sözlerim biçareyim. Harabeyim ki; günler aldı, kederim yazdı,24'lük yorgun devreyim, 25'te kar beyaz bir bahçeyim. Neyleyim ki güneşi bir günümde kördeyim.


[Dr. Fuchs]
Bu sadece bir gündü,Rapimiz sizlere dikenli bir güldü
Yıllarca yapılan ataklarda minimalite, bir günde parladı gerçek meşale.


MISTA BROWN VERSE
Just another day, haven't slept its 05:00; ready to catch the bus,HYPOCRISY is waiting for me, oh shit there goes my damn ride! Hitching the hike is all it takes to make the switch
14:00 and nothing's really changed
got no friends to hang with(!)
except this mc's in the studio, oh no
life is prison cried again today
thinkin of you, did you do the same?
Probably not, just another war fought,got caught, its over
Just another day, 20:00 i'm hungry
Bread and butter fridge is empty
Melancholy is in me,feed me
22:00 the re-run's on,sweat is pouring down my back
00:00 time to take a shower full of blood
deriving from my soul, all you people need me
phone's on, but there's no message in the inbox, the stupid kid with black pants
and white socks
just another day, haven't slept its 05:00....Guess what?
Life is repetition full of contemplation
Oh-oh! 10:00, i missed my bus!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:40   #43
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Proportions

SAGOPA VERSE
Rap kolikler ordusuna katıl ve Bosporuz cehenneminde savaşa bir beyaz güvercin uçur, uğurla kini ve nefreti, bir prof misali düşüne durdum, düşünce söze düşünce sanırım hedefi buldum, çekilişsiz, kurasız hediyeyi sundum, al ve aç paketleri, içine sevgi koydum, arada sıkışan nefretimde cabası her gülüşte hissederdim sinsilikle karışık onca bakışın altına sıkışan armağandı içtenlik, saf ve berrak bir edaydı beklenti, farkına geç de olsa vardım dinle!...Artık sevgi cümleleri monoton, yoktu milim asaleti, yardım elini uzatın duygularımı bunlar katletti, ver sadakati yanına bul ihaneti, peki ya nedeni bevirde bedeni kimse suçlu değilde ne?, vefalı bekleyişler,zamana küstü tüm bu bekçiler, isyan etti sevgiler, direnişte nefretim.

[Tools ]
Proportions of my damn vision
Lay beyond your position
What lies behind this I soul fusion
Aint nothing but contemplation.
By my unknowingness
I put an awful test on human ears that rest
Without a sign of interest!
Dumb,numb,fool! Called me! Howcome who really incredibly hated any type of curiosity...


TOOLZ VERSE
Bein a part of the ordinary was found to be praise worthy bought after a virtue only had been lacking your individuality. It was only against the blindfaith to be original in mantality, from cateschimist to the faschist.They all killed humanity. Whoever found world was round or who of freedom made a sound, questioned their authority what was imposed beyond doubt. I meaning the poet in me can be considered to be the all-seeing I namely PROFIT of this century.
Incomprehensible beats 'n flow my words 'n me captivated for most people by profane insanity. Your brains washed with vanity, for closed minds for novelty, underestimated mighty power of the poetry.


[ Sagopa-Karabiber Duası Nak.]
Cenazemin omuzlarında yazılı karabiber duası rap
Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarında
Senfonim çalarken hep duacım oldu Bass-drum
Koca hestiy aya bedenem
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:40   #44
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Rap Gafil

Cılız hemcinsler takipte, rapi kovalar aheste ve ben deparım. Ya rapim Yarabbimle satırımın altına imza bularım, bulamayan abideler yüzeydeler. Derinimde flow biler, rhyme eser flag diker. Mira kabilesinde törem ahkam değildir makam rakam 1. Solunuma alet ettiğim her bir çek, geride kalanları kalaylar ve taylar koşarken çıtanın önünde oturan boğalar gücenir ben ne yapayım (napiim) kime çatayım (çatiim) ha? Rahatımı bozan ozan-ı çaylak huzur bozan olursa tozan kim olur? Ozan. Her sazan rapi kitap yazan olursa kazan dolar atıp tutan azan, ozanlar derneğinin mezarını hazan mevsiminde kazan ve rap toprağına bayrağı basan ben Ulubatlı Hasan kimliğinde Kozan dağı. Son söze gerek yok, ilk sözün faili meçhul, kulların arifi rapi serdi önüne rehine kaldı(cüce) cümlelerin, noktamı ben koydum, el senin yaz!...

Rap gafil, kefil kim? Sefil sen çekil devran benim, rüzgar efil
Şekilsizler tekil kafil, rapim arşa değdi, son söz mektebin. Rap gafil.

Panik yok gereksiz car car pancara çevirir, harcar. Ses kesin!... Oskar sinemaya hak, hiphopa zarar, kollestrollü flowlara dur diyen yok, bu ne iş kim takar? Nacar kırıldı şopar, tek düze birikimi, sar, yak, yaz lirikimi, kalbinde batı yakası işareti. Anılarımı da karakalemlere verdim. Ayet-i rap var mıdır acaba? Bir tekbir mi alsam? Kirlenir miyim? Rap yaparken günaha mı girdim? Ben tekilim,tekelim, tekeline tekme, tekerin olsa kaza sebebi, patlak, kaltak düştü bu yola tek yüzü çatlak.

Rap mazeretimi kabul edene bir sor, bulamacın içindeki rhymeların hepsi isyanda. Zamanım bu rapin içine azimi ekledi ve tekledi tüm çaylaklar bekledi, güm etti tekerleri teker teker, ileri yürüyün!... Burası yerimiz hiphop'un aynası, realin anası, kodumun danası, ateşte yanası elimde makası. Kesin!... Kesin ipleri, sarıverin ileri müsfette tipleri, özenti dilleri, biten pilinizi izimlerinizin izinde rapleriz, bizim kalır izimizin çiziniz resmini kerizlerin izimleri, ezintileriyle ezin,sezin!...Bizim lirik hedefte. Siz ses kesin!...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:40   #45
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Manzumu Mazlum Dinledi

Karma çevre kozmopolit, fiiller kozmopolitik, seçilmiş elçilerdik buraya nakledildik hepimiz, bir elin nesiyiz. Emre dayalı yamalı jön hayatlar içerisinde itaatin emanetindeyiz biz, biz kimiz? Zilimizi birisi çalar ve adımızı sesleniriz bir elin nesiyiz. Sıradan işler için beklediğim o sıralı kuyruklar kaç can aldı? Emekli bitkin halde çok emekledi ve ambülans yetişemedi ve vahime kritik terkedildik, trafik laçka olsa dahi, ölümler karizmatik bak bey amca!... Adıma dikkat et!... Şakam yok!... Rap ilmine hicivi Tanrı ekledi ve Sagonun dili hiç sekmedi, ermedim, yeşermeyen bir çiçeğim, ülkemin saraylarında kaç beyinsiz izledim, komikti sözleri, yapay mitingleri kağıda bağlı kalarak halka seslenişleri ,egzotik vaatlerinde bir gramsız gerçeği

Ey dilim yardım et bu şarkı uzun!...
Sırtımdaki yaralar da, bedenim üstünde buzun
Ve kaymakta son yokuşu ve acı verir bedenime hızla tuzun yakar onca eşilen deşiklerimi
Gölgesi dağlara kazındı ruzun manzumu mazlum dinledi.

Vekili kendini asamamışların dokunulmaz abideleri, tonlarca ses telinin işlevsizliği, yatakta inleyen nağmeleri, yürütülemeyen işlerin sonunda yürüye bilir mi ileri cennetim? Merak etme ben sana kenetim!... Bu yaşıma kadar o sandığa bir reyimle girmedim. İnsanı
insan yapan düşünce, hür demokratik bir sahne, burası ülke, ben vatandaş, düşünebilirim pek tabii ki. Dilime morfin etki etmez, kalemim sinsi, suçlu ellerim. Ben rap'erken boşalırım, sizi teperken yokuşa çıkarım (küheylan!...)Dilim sert, rapim mert o kadar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:41   #46
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Karabiber Duası

Kibritin kıvılcımıyla başlar an, kiralık katil oldum duygularına şimdi ağla! Kaç kiracı kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun arzularından bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin? Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaşar alemim, cenazemin omuzlarında yazılı karabiber duası, rap karahaber selası kalpte hep biçare tep şu seli, kolayca yüklenip kaldırdınız cenazemi, geride hep bükük boyunla anıla geldim, gücünüz yetmedi mi? Elendi insanoğlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda, sen yüzünde terlerinle savaşır haldesin yazık! Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben, huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem.

Cenazemin omuzlarında yazılı karabiber duası rap
Karahaber selası, kalpte hep biçare, dudaklarında
Senfonim çalarken hep duacım oldu Bass-drum
Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin?

(Kasırga)
Doğrunun önünde duramaz olmuş insanoğlu
Karabiber duası lanetimin son ezgisi
Işığın içine bakamaz olmuş insanoğlu
Korkar olmuş ölmüş ruhlardan,gelecekten
Hesap soramaz olmuş insanoğlu
Bu tanklarla yapılmış dünyanın gerçeklerinden
Acıyı çekemez olmuş bedenim
Hergün acılarla sevişmekten hissedememiş duyguları
Ağla sen de haline benim gibi
Sessizliğin içinde kaybolan ruhlar gibi
Suskun olma haline, konuş dünyaya
Paranın kölesi olmuş insanoğlu
Yanlış bedenlerle ruh doğru mu sistemin katili
Sonuçta karabiber duası hümanist olmuş
Geçmişte yaşatılanlar yüzünden sözlerim
Ben hep bu duayı özlerim, duyamazsam açık gider gözlerim

Nakarat
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:41   #47
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Karikatür Komedya

Cihanda kaybolan yıllarım ve içine düştüğüm feci günahlarım, sakladığım sevaplarımla yaşadım. Faciaların bedelleriyle ağladım, ben anladım, karikatür komedya koydum adını buranın. Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gırtlağında halata bağlı sen binek misin Sago? Rüzgârın hızıyla savrulur sözün elaleme. Onların şamarlarında ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satır karamsarhanenin dili, Sagopa yaşlı bir çocuktu zaten yıllar öncesi. Aknelerime dokunamazdım, kan gölü olurdu suratım, lisede aynadan kaçardım, yorgan altı ağlardım. Ben parayla geç tanıştım, çok güzeldi aşık olamadım, yine de vardı kalbini çaldığı dostlarım. Ben onunla "merhaba" sohbetinde kaldım, yüz göz olamadım, aldattığı dostlarımda merabalaşırım. Yağmalanmış her taraf ve hibme olmuş ber taraf, kadim bedenler işgüzar seçil ve seç civarlarında tek mi kaldı Kajmeran? Dudaklarımda bal yok, oysa tek dilekti mutluluk.

Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlık, dönen şu dünya sanki taş ve biz içinde çorbalık. Katıksız iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlılık? Beddua, kötüyü servis edene sordum. Biz doğarken dargındık. Hoş seda duyun sabah bir martı uçurun gökyüzünden, hediye edilen günlerinde bir duacı ol uluya anlaşılmadan kapanmasın, o gözlerin sulanmasın darbeler yesen de yüreğine affetmek en asil intikam. Varsa bir duvar dayan, yoksa bir duvar yarat, karanlık olduğunda mumdan bir güneş yarat, kanatların kırılmasın, umutların nicesi 24 karat. Belki talan olan o manzaran tedavi acizi. Ya belki kalanı hür tutan ümit tebessümünde yaralı kim bilir? Sen sefilse duygular, ömrün yarısı yalpalar, zamanda doğar o anlar ya da bir anda yok olurlar. Kalleş olsa dahi bir an için o yadigâr dostlar, etme ses ve affet, bir gülücük haşlar. Gözlerinde damla yaş var. Bir hüsran aldı can hicranla kanar.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:41   #48
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Kalp Atıslarım 78 BPM

SAGOPA VERSE
Hiphop evvel olsa rap sonumdur, okşa evreni, sözünle yokla çevreni kağıtta saklı Sagonun gizli gözleri, "Dur orda!.." Kalp atışlarım yolumda rehber, anca vardı zorba rapler "Sagopa Kajmer". Mührü bastım, sen aylak oldun sıktım ve çaylak ateşe yaktım, tılsım tıkadım içine, rapimin inine kazıdım adımı Sagopa K, yolumda rehber oldu (yo:yunus özyavuz)
Kalp atışlarım 7-8 B ve P ve M, teklemezse son sözüm, kekeleme görüntüler görecek çift gözün, lekeleme sezinler bendeniz, seke seke yürür dilerse hiphop ormanında, yeke yeke rapinle savaşacaksın, oğlu rapin önünde keke kelimeler savuracaksın sakarca.

KOLERA VERSE
Cümle arasındaki anekdotlardı dikkatimizi çekenler derinleştik konularımızla çarptırılmış masallarda bizimkisi, bozuk oyuncaklarla bitirdik biz evciliği ken geymiş diyorlar barbinin akıbeti meçhullerde bir fincan kahve var mı? derken başlayan hikaye kahveden öte kocasındaydı gözü hoşbeş sohbetlerde beş çayları içmenin zararları sizi ayda ararken geçen zamanda kendini unutmanın dayanılır hafifliği mi bu? Nöbetçi eczanelerde beklettik ruhumuzu üstünde tehlike anında kırın işareti kafamızın dikinde kurban bayramı arifesinde ölü koyunlar ardında bildiğimiz kurallar aslında, şimdi de şemada gösterelim aman vermez suskunluğu hilesiz hurdasız hayatım karanlıkta üşümek ne ki? Varsın dökülsün kanatlarım, öyle bir rol almış ki kolera, okudum okudum anlamadım seyrederken hayatı, en önden kendime sahne bulup oynadım, kendi kendime konuştum hem kızdım hem güldüm halime, çita noktasından denize girip dinlendim aslan yelesinde.
duvarlar renkli olsa da karanlıkta ne görebilirsin ki?
Bir köre rengi nasıl anlatabilirsin ki?
Mikrop renkli olsa ışık versen görebilir misin ki?
Mikrobu nasıl kırarsın, onu hangi kimyayla yenebilirsin ki?
Asidin üstüne baz dökmüştüm maksat PH olsun diye
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:41   #49
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Kor Savascı

SAGOPA VERSE
Ben uyku dolu bu gözlerimle baktım ahalime ve kelime topladım çuvalla bendime, sınırda çattım halime, savaştım kör savaşçı arenasında kendime sataştı sözlerim aleyhime, hep arbede!... Solar bu güller, anısı geride tek dikenle anılır. Rehine tebessüm eden azaplar oldu, kezzap içti intihar çocuklarım, zamanda yorulan elvedalarım. Pes etti, öldürüldü tüm devalarım. Ey rapin oğlu!... Gözlerinde yaş düellosu ve kötürüm oldu ince ruhlar ordusu, son arzusunda anlaşıldı ölümün korkusu, tuhaf kokusu sardı, bedenim cellat yolcusu "yok" olgusu. Sükut lütfu dileyen elleri,telaşla açılıverdi göklere, panik içinde koşar adımla kaçışıyordu tüm dualarım derinlere, bense dipte boğuluyordum, tek savaşıyordum en derinde. Arenasında kör savaşçı ellerinde yok silah, siyah karanlık ortasında savaşıyor,zor!...

MISTA BROWN VERSE
I hate the way you look at me
Just like the little piece of thrash
Under the carpet
Ready to tear the heartbeat
I'm broken
Living bad luck, i'm always dirty
Not in the mind but in the soul!
Always ready to go
To the street with no name
Save me from this bad game
My life's been lame
Turning the wheels on the bus round and round
Reflection in the mirror makes me sick
Days gone by like mad
Filling the space with things i've never had
Anxiety and stress
Ran out of pain with nothing to gain i'm slain
The mental institute is....full of guys like me and Mic
Hit the light and say goodnight
Can't take the strife uh....
Notebooks filled with fright
Killing the pens with all the presence on the pad
Sad, i never got the math!
  Alıntı ile Cevapla
Alt 22-02-2007, 09:41   #50
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sagopa Kajmer - Kuyehlan

Sokaklar artık boş birer dünya. Ne bir sigara ne de bir kola kutusu yukarıda sis bulutu ve umudu taşıyan kimse yok. Yumuldu gözüm, derinden gelen ses boğuk, tek başınayım dünyada. Hiç kadarım, adımlarım kadar yaşadım yeah. Ayakkabılarımın aşınan ayakları serseri vücuduma kefil ben yürüdüm, tarihim geçti çürüdüm, kendimi sürüdüm. Dün büyüdüm, bugün sanki ölüyüm. Aklıma konuk olan
görüntülerde siz iliklerimi sıktınız, ben gözlerimi kıstım ve tılsım kalbime indi ve surat yazıtıma kazıdım kollarımda kalan izleri, yeniden içime attım o gizleri. Gizlerin odası derinde kilitli, adaletin sırtı dönek. Yirmi beş senelik beni gömek. Elimde mezara kürek.

Ayaklarım yılların çelebisi ve ben Küheylan. Ceylan kaçarken yoruldu, kaptı kaplan. Yolumuz uzun, kısa vücudum emanet ayaklarıma. Duasız bir yolcuyum, adaletin sırtı dönek. Yirmi beş senelik beni gömek. Elimde mezara kürek, hadi gidelim.

Hadi gidelim ve beni gömelim. Yolumuz uzun-kısa, bu kıssada bir hisse yoksa yanına al ve kendini tokatla. Ağlayan sana sor ve öğret dersini, kendine zırhını giy ve savaş kendinle ve barışı bekle. Çatışmalarda onurunu koru ve sık tetiği ve gururun katilin olsun. Sen sana kıy barış masasında nöbet yok. Bir yığın insan gördüm günlükleri dolabında gizli saklı, kendiyle mektuplaşan ya da kendiyle konuşan. Dününü unuttu hepsi. Günler günlüklere küstü ya da günlük yazara kara kara önlük giydi, son mektup kalbine sıktı. Aklı maçaya gelen görüntülerde çalmıştınız kalbimi, kırmıştım annemi dahi. Bir özür vahi, bir ömür fani, ödemem zor bu bedeli ve ebedi. Buruk döndü kalbin bir selamsız deşti kendini, ben bendimi yardım ve yardım eden olmadı, tek kaldım. Kazıdım surat yazıtıma gerçeği. Dostun adı var kendi yok ve herkes sadece vatandaş ve ...deki his..ler gerideki hatalarım. Düştüm her kuyuda bir canavar tanıdım, korktuğum vakit elini sıktım. Ben bir anıyım, yirmi beş sene kendimle yaşadım, yetti.

Ayaklarım yılların çelebisi ve ben Küheylan. Ceylan kaçarken yoruldu, kaptı kaplan. Yolumuz uzun, kısa vücudum emanet ayaklarıma. Duasız bir yolcuyum, adaletin sırtı dönek. Yirmi beş senelik beni gömek. Elimde mezara kürek, hadi gidelim.
Yo Sagopa K. 2003 Kuvvet Mira
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 17:50 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580