- Bu konu 8 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 17 yıl 3 ay önce
OutKast tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
Temmuz 29, 2009: 1:48 am #1211738

Her sezon başlangıcı, futbol takımları için yeni bir bahar mevsimidir. Kadrolar yeniden kurulur, taraftarlar gönül verdikleri kulübün maçlarını heyecanla bekler. Transfer mevsiminin başrol oyuncuları futbolculardır. Kulüpler kendileri için en doğru isimleri bulabilmek için milyonları akıtır. Nihayetinde futbolcu da göçmen kuş misali zamanı geldiğinde valizini toplar, başka bir kariyer planına doğru yola koyulur.
Ancak bazı oyuncuların bir türlü istikrarı yoktur. Kimi maddi, kimi karakter, kimi de futbol anlayışı sebebiyle bir takımdan bir takıma sürüklenir durur. Türkiye'de de bu tip oyuncular hiç de az değil. Ancak bazı isimler var ki kariyerleri transferle dolu olsa da profesyonellikleri hep üst düzeyde olmuş. Beşiktaş'ın efsane oyuncularından Sergen Yalçın tam 15 ayrı transfer sözleşmesine imza atmış.
Dört büyük takımın formasını başarıyla giyen Sergen, "Şartlar gereği hemen her yıl transfer oldum. Oynadığım kulüplerde en iyisini yapmaya çalıştım. Büyük takımdan gidip başarılı olamayan birçok oyuncu var. Hepsinde oynadım ve başarılı oldum. Bu benim profesyonelliğimin ve işime verdiğim önemin göstergesidir." diyor. Sergen gibi Tolga Doğantez de 13 transferle dikkat çekiyor.
Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra dikiş tutturamayan tecrübeli defans oyuncusu şimdi Manisaspor kadrosunda yer alıyor. F.Bahçe'nin Sivasspor'dan renklerine bağladığı Bilica da 6 farklı ülkede 15 ayrı transfer yaparak dikkat çekiyor. Romanya'nın Cluj takımıyla başlayan yükseliş Brezilyalı için hâlâ devam ediyor.
Gaziantep'li Rodrigo Tabata da gezmeyi seven oyunculardan. 14 transfer yapan Tabata şimdiden İstanbul'a göz kırpıyor. Bir dönem Beşiktaş'ın kaptanlığını yapan ve 100. yıl kupasını kaldıran, Galatasaray'la UEFA kupası sevinci yaşayan Ahmet Yıldırım da yaptığı transferlerin hakkını verenlerden. 12 sözleşme imzalayan Yıldırım'ın kariyerinde üç büyük takımın formasını giymek de bulunuyor. Yine bir zamanlar Milli Takım'ın değişmez ismi olan Fatih Akyel dikiş tutturamayanlardan. 11 transfer yapan Akyel, en son Kocaelispor'la forma giymeden yollarını ayırdı. Beşiktaş'ın geçen yıl devre arasında Bursaspor'dan aldığı Yusuf Şimşek de futbol hayatının son döneminde en doğru transferi yaptı. 8 ayrı takımla 10 kez masaya oturan tecrübeli futbolcu, Kartal'la birlikte şampiyonluk ve Türkiye Kupası'nı kaldırdı.
Transfere doymayan bazı futbolcular
Sergen Yalçın (15), Tomas Jun (15), Bilica (15), Tabata (14), Cordoba (14), Tolga Doğantez (13), Okan Koç (13), Ahmet Yıldırım (12), Sinan Kaloğlu (12), Fatih Akyel (11) Ceyhun eriş (11), Yusuf Şimşek (10). (ZAMAN)
Temmuz 29, 2009: 6:13 am #2125851para her kapıyı acıyorrr
Temmuz 29, 2009: 7:01 am #2125855kimisi para kimis gece hayatı kimisi bencillikten bu kadar takım değiştirdi. para için olanı yok denecek kadar az
Temmuz 29, 2009: 7:32 am #2125878maşşallah 15 kere transfer olmuş
Temmuz 29, 2009: 10:52 am #2126081Para para para
Temmuz 29, 2009: 11:03 am #2126094para olmasaydı sorun tümer gidermiydi? ama belki onun kanında var satıcılık.
Temmuz 29, 2009: 11:07 am #2126095para icat oldu mertlik bozuldu .
Temmuz 29, 2009: 11:11 am #2126096para para paraaa
Temmuz 29, 2009: 1:23 pm #2126180napolyon bu işi biliyor
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.