Konu: Daewoo Matiz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-09-2009, 22:50   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Daewoo Matiz

Click the image to open in full size.

5 kapılı Matiz, büyük şehir otomobillerinden daha konforlu bir tasarım. Küçük boyutunun içindeki konforu ve rahatlığı, yaşamadan anlamanız imkansız.
Matiz, alışılagelmiş kavramların dışına taşarak, otomobil tasarımında yeni ufuklar açan bir model. Tüm dünyada büyük problem haline gelen park sorunu, Daewoo Matiz'le sorun olmaktan çıkıp eğlenceye dönüşüyor. Çünkü Matiz küçücük alanlara sığıyor.

Görüş al anınız içerisinde, merkezi olarak yerleştirilmiş gösterge tablosu oldukça geniş ve basit olarak tasarlandı. bu da gözünüzü yoldan ayırmadan kolayca görebilmeniz için düşünüldü. Geniş tasarlanmış hava çıkış kanalları kolayca serinleyebilmeniz ya da ısınabilmeniz için, bir çok yöne döndürebileceğiniz yüz hizasındaki kanallar, maksimum etkinlik sağlayacak şekilde tasarlandı. İki kollu direksiyon simidi,emniyetiniz açısından iki
kademede katlanabiliyor. Hava yastığı bulunan araçlarda dört kollu tasarlanan direksiyon simidi, daha fazla konfor sağlıyor.

Matiz; İtalyan şıklığını, İngiliz mühendisliğini, Alman teknolojisini, Japon ergonomisini, Amerikan çevre dostluğunu ve tabii ki Kore'nin global fikirlere açıklığını bir arada sunmanın haklı gururunu yaşıyor. Sonuç: 800 cc'lik 3 silindirli bir motora sahip 5 kapılı, farklı bir otomobil.
Matiz'in 800 cc'lik motoru, üç silindire ve altı subaba sahip olması ile olağandışı.144 km/saatlik maksimum hızı ile gerek duyduğunuz bütün güce sahip. Gerçekten de son derece hafif ve sessiz olan bu motor; 5900 devir/dakika, 37.5 KW/51 PS'lik bir güç üretiyor.
Matiz, şaşırtıcı yakıt verimi ve 35 litrelik yakıt deposu ile benzin istasyonu nedir bilmiyor. Bu motorda ayrıca Amerika'da geliştirilmiş, özel bir plastik emme manifoldu ve yakıt hattı kullanılıyor.

Rekor sayılacak (29 ay) tasarım ve üretime hazırlık süresinde, Matiz İngiltere Millbrook'da çeşitli testlere tabi tutuldu. Sonuç; hidrolik direksiyon olmadan bile, direksiyon hakimiyeti oldukça etkileyici.
Matiz'i ister düz yolda, isterse keskin virajlı yollarda kullanın, kendinizi hep güvende hissediyorsunuz.
Kısacası Matiz, süspansiyon sistemi, sürüş konforu ile güven ve hakimiyet arasında mükemmel bir denge sağlıyor.
Matiz'in aktif emniyet düzeyinde ise; önde diskli, arkada kampanalı büyük çaplı frenler etkin durma kabiliyeti sağlıyor. Matiz'in 7"lik servo fren güçlendiricileri de çabucak durmayı daha etkin hale getiriyor. Geniş görüş alanlı ön camlar ve arka camlardaki silecek/yıkayıcı ile görüntü mükemmelleşiyor.

Motor kaputu, sürücünün önünü rahatça görebilmesi için dik bir açıyla yatırıldı. Bu da Matiz'e çok amaçlı küçük bir araç görünümü veriyor. Yeni tasarlanan koltuklar, vücudunuzu sıkıca kavrayarak rahat bir sürüş sağlıyor ve yerinizden kaymanızı önlüyor. Ön koltuklardaki yüksekliği ayarlanabilen başlıklar konforu artırıyor. Benzer tasarımdaki arka koltuklar, dilerseniz bagaj kapasitesini artırmak için 60:40 oranında (opsiyonel) katlanıyor. Ayrıca arka koltukların arkasında normal boyda stepne ve bagaj için oldukça geniş yer bulunuyor. Bagaj bölümünün üstünde bir de raf şeklinde bölüm bulunuyor.
Matiz'in otomatik camlı versiyonu da bulunuyor. Matiz, beklenmedik seviyedeki kaliteli ses sistemi sayesinde dilerseniz bir konser salonundan farksız olabiliyor. İsterseniz dışarıdan gelen seslerin yalıtımıyla sessiz sakin
sohbet edebileceğiniz bir yolculuk da yapabilirsiniz.
Matiz'de sadece bir değil, iki emniyet düzeyi bulunuyor: Kazalardan kaçınmaya yönelik aktif emniyet ve yolcuların korunmasına yönelik pasif emniyet.

Matiz'in pasif emniyet düzeyinde; ön ve arka burulma kuşakları, takviye edilmiş bir tavan ve kapı yan koruma önlemleri bulunuyor. Özel tasarımlı plastik yakıt deposu, aracın takla atması halinde yakıt kaçağını önlüyor. Ayrıca Matiz; güçlendirilmiş B direği, yan darbe koruma kirişleri, yüksek gerilmeli mukavemet çeliği, çift kademeli ayarlanabilir direksiyon kolonu, ELR emniyet kemerleri, çift hava yastığı ile de gerçek emniyeti sunuyor.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla