Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2009, 14:26   #1
onursemih
 
onursemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Maçı Kazandıran Müthiş Motivasyon

Bir şov oyunu olan futbolda piskolojik faktörler her geçen gün önem kazanırken, bunun en son örneği Güney Amerika'dan geldi. Uruguay Ligi'nde bir teknik adam etkileyici konuşmasıyla maçı kazandırdı. Güney Amerika futbolunda son günlerde River Plate fırtınası esiyor. Ancak bu çok yakından tanıdığımız Arjantin temsilcisi River değil, Uruguay'daki River Plate.

Son olarak Copa Sudamericana'da tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen River Plate takımında, teknik direktör Juan Ramon Carrasco'nun yaptığı motivasyon konuşmaları gittikçe ün kazanıyor.

Bu hafta Uruguay Ligi'ndeki rakiplerinden Nacional maçı öncesi oyuncularına 3 dakikalık konuşma yapan Carrasco'nun anlattığı şu hikayeyle oyuncular coştu ve zor olan bir galibiyete imza attı.

Maç başlamadan hemen önce oyuncularını etrafına dizen Carrasco, futbol topunun 'inek' derisinden, kramponların ise 'boğa'lardan yapıldığını söyleyerek konuşmasına başlarken, motive sözlerine şöyle devam etti:

"Rakip takım sizden daha erkeksi gibi duruyor. Futbol topu inek (dişi) olduğuna göre her zaman onların ayağına doğru gidecektir. Çünkü dişiler, her zaman ve her yerde sert erkeklerden hoşlanır. Siz ne zaman onlardan daha cesur olursunuz, top da size gelmek isteyecektir. Onların ayağına gitmeyi bırakacaktır. Çıkın ve sadece cesur olun. Gerisi kendiliğinden gelecek"

LAKABI 'ÇILGIN'

Oyuncularını bu enteresan yöntemle motive eden 53 yaşındaki teknik adam, aşırı ofansif futbol oynatmasıyla tanınıyor. Tam bir çılgın olarak kabul edilen Carrasco, maçlara en az 3 forvetle çıkmayı tercih ediyor.

İşte o konuşma:MEDYASPOR - Maçı Kazandıran Müthiş Motivasyon (Video Haber)

Okan Kılıçkaya / Medyaspor
__________________
Click the image to open in full size.

Mekanın Cennet Olsun Küçük Şifo..
onursemih Ofline   Alıntı ile Cevapla