Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2009, 10:53   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
TBL'de İzmir'den 3 Takım Var

Futbolda 7 sezondur Süper Lig'e hasret olan İzmir, bu yıl Beko Basketbol Ligi'nde Aliağa Petkim, Bornova Belediyesi ve Pınar Karşıyaka tarafından temsil edilecek. Beko Basketbol Ligi'nde en son 2000-2001 sezonunda Egepen Altay, Pınar Karşıyaka ve Troy Pilsner ile temsil edilen İzmir, 9 yıl sonra tekrar üç takımla ligde yer alacak. Bu yıl 44. kez start alacak Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka 37. kez bu mücadelenin içinde olacak. Bornova Belediyesi'nin ilk kez yer alacağı ligde, Aliağa Petkim de 2. sezonunu geçirecek.


-ALİAĞA PETKİM TAM HAZIR DEĞİL-
Geçtiğimiz yıl normal sezonun son haftasına düşme potasında giren ve son maçta Erdemir'i yenerek ligde kalmayı başaran Aliağa Petkim, yeni sezon çalışmalarına Murat Aşkın idaresinde başladı. Teknosa Türkiye Kupası eleme grubu maçlarından üç mağlubiyetle ayrılan Aliağa Petkim'in 1-2 yabancı oyuncu ile yollarını ayırabileceği, ayrıca Antrenör Halil Üner ile de görüşme halinde oldukları bildirildi.
Maçlarını yenilenen ENKA Spor Salonu'nda oynayacak Aliağa Petkim'in mevcut kadrosundaki yabancı oyuncuları şöyle: Lorenzo Gordon, Aleksej Nesovic, Mateo Kedzo, Chris Johnson. Aliağa temsilcisi ligin ilk haftasında TOFAŞ ile deplasmanda karşılaşacak.

-LİGİN VE İZMİR'İN YENİ EKİBİ-
Geçen sezon Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu müsabakalarını TOFAŞ'ın ardından ikinci sırada tamamlayan Bornova Belediyesi, bu yıl ilk kez Beko Basketbol Ligi'nde yer alacak. 2007-2008'de Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nden Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne, geçen sezon sonunda da Beko Basketbol Ligi'ne yükselen yeni İzmir ekibi, müsabakalarını Halkapınar Spor Salonu'nda oynayacak.
Ligden önce Bursa'da Teknosa Türkiye Kupası (B) Grubu'nda mücadele eden Bornova Belediyesi, Türk Telekom'un ardından 8'li finallerde oynama hakkını elde etti. Bu sezon Antrenör Aclan Kavasoğlu idaresinde mücadele edecek İzmir ekibinin yabancı oyuncuları ise Joshua Ian Shipp, Albert Kedrick Brown, Ivan Koljevic ve Frank Elegar.
Bornova Belediyesi ligin ilk haftasında İzmir derbisinde Pınar Karşıyaka ile yarın Karşıyaka Spor Salonu'nda karşılaşacak.

-EN DENEYİMLİSİ PINAR KARŞIYAKA-
Bu sezon 44. kez oynanacak Beko Basketbol Ligi'nde 38. kez mücadele edecek Pınar Karşıyaka, 1986-1987 yılında ligi şampiyon bitirmişti. Son 10 sezonda 7 kez play-off'a kalma başarısı gösteren yeşil-kırmızılı takım, geçen yıl görev yapan antrenör Ayhan Kalyoncu ile yollarını ayırdıktan sonraş, yeni sezona Hakan Demir idaresinde başlayacak. Teknosa Türkiye Kupası'nda 8'li finallere yükselen Pınar Karşıyaka, son olarak kadrosunu geçtiğimiz sezon Beşiktaş Cola Turka'da oynayan K'Zell Ray Wesson ile güçlendirdi. Yeşil- kırmızılı takım, maçlarını taraftarların ''Karşıyaka Arena'' diye adlandırdığı Karşıyaka Spor Salonu'nda oynayacak.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla