Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-10-2009, 18:48   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
G.Saray Cezalı Oyuncu mu Oynattı?

Click the image to open in full size.
OYAK Renault, geçen pazartesi günü deplasmanda Galatasaray Cafe Crown ile yaptığı maçta rakibinin cezalı oyuncu oynattığı iddiasıyla Türkiye Basketbol Federasyonu'na itirazda bulundu.
Beko Basketbol Ligi takımlarından OYAK Renault, geçen pazartesi günü deplasmanda Galatasaray Cafe Crown ile yaptığı ve 68-63 yenildiği maçta, rakibinin cezalı oyuncu oynattığı iddiasıyla Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) itirazda bulundu.
OYAK Renault Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, Galatasaraylı oyuncu Cemal Nalga'nın oynanan bir hazırlık maçındaki davranışları nedeniyle 5 maç ceza aldığı ve cezası nedeniyle 5 hazırlık maçında oynamadığı belirtildi.
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yönetmeliklerinde ceza alan oyuncuların hangi karşılaşmalarda oynayamayacağının yer almadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
''OYAK Renault takımının geçen Pazartesi günü deplasmanda Galatasaray Cafe Crown ile oynadığı maçın devre arasında maçın teknik komiseri Emir Turam'a, Cemal Nalga'nın hazırlık maçındaki davranışları nedeniyle 5 maç ceza aldığını ve bu cezası sonrası takımının 5 hazırlık maçında oynamadığını, ancak cezaların hangi maçlarda geçerli olduğuna ilişkin yönetmeliklerde ibare bulunmadığını ilettik. Konuyla ilgili gerekli itirazımızı Türkiye Basketbol Federasyonu'na da ilettik. İtirazımızı maçın devre arasında yapmamız, art niyetli olmadığımızın önemli göstergesi. Yaptığımız ilk incelemede oyuncuların ceza almaları halinde hangi maçlarda oynayamayacağına ilişkin net bir ibare yok. Federasyondan bu konuyla ilgili bilgi talep ettik. OYAK Renault Spor Kulübü olarak konunun yakın takipçisi olacağız.''

__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla