Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-12-2009, 11:30   #1
alpler
Dişi Kartal
 
alpler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Stoke City'ye 'Su' Yok: 2-0

Click the image to open in full size.
Tuncay Şanlı 90 dakika oynadı; ama sonucu değiştirmedi. İngiltere Premier Lig'de 15. hafta maçında Arsenal sahasında milli futbolcumuz Tuncay Şanlı'nın da formasını giydiği Stoke City'yi konuk etti. Emirates Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip Arshavin ve Ramsey'in attığı gollerle 2-0 kazandı. Rahat bir galibiyet alan kırmızı beyazlılar, Stoke City'ye kale yüzü göstermedi.
Milli yıldızımız Tuncay Şanlı ise ilk 11'de şans bulduğu karşılaşmada çok fazla pozisyona giremedi. Savunma arkasına atılan toplarla gol arayan Tuncay Şanlı; ikinci yarı daha aktif gözükse de, Stoke City'nin mağlup olmasını önleyemedi.

FABREGAS PENALTI KAÇIRDI
Karşılaşmaya Arsenal oldukça hızlı başladı ve özellikle Andriy Arshavin ile tehlikeli pozisyonlar üretti. 19. dakikada Dalep'in müdahalesiyle ceza alanı içinde yerde kalan Rus futbolcu, takımına penaltı kazandırdı.

Cesc Fabregas'ın kullandığı penaltı atışını ise Sorensen kurtarmayı başardı.


ARSHAVİN MÜTHİŞTİ
26. dakikada sahneden yine Arshavin vardı. Cesc Fabregas'ın asisti ile ceza sahasına soldan giren Rus yıldız, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
Click the image to open in full size.
Golden iki dakika sonrasında sol kanattan gelişen Arsenal atağında Armand Traore'nin orta-şut karışımı vuruşu savunmaya çarptı ve sonrasında direkten döndü. Boşta kalan topu altıpas gerisinde Fabregas tamamladı; ama İspanyol futbolcunun vuruşu çizgi üzerinde takım arkadaşı Eboue'ye çarparak inanılmaz bir biçimde filelerle buluşmadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.
ARSHAVİN BU KEZ DİREĞE TAKILDI
İlk yarıda Arsenal'in bariz üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarıda da Arsenal baskısı hakimdi.
51. dakikada Arshavin müsait bir gol pozisyonundan yararlanamazken, 64. dakikada ise Arshavin'in şutu bu kez direkten döndü.
TUNCAY ŞANLI ETKİSİZDİ
Stoke City özellikle ikinci yarıda biraz daha aktif gözüktü. Tuncay Şanlı tek forvet olarak Arsenal savunması arasında fazla pozisyona giremezken; yakaldığı gol şanslarını da değerlendiremedi. 61. dakikada Sagna ile kaldığı birebir kaldığı pozisyonda şut şansı bulamayan Tuncay, takımı adına en net gol girişiminde bulundu.
Click the image to open in full size.
EMİRATES'TE SKOR 2-0 OLDU
54. dakikada Eboue'nin yerine oyuna dahil olan Ramsey, 79. dakikada takımını rahatlatan gole imza attı. Savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı top sonrasında Ramsey 18 yayı üzerinden sağ ayağının dışıyla güzel bir vuruş yaptı ve kaleci Sorensen'i mağlup etti: 2-0
Geri kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Arsenal sahasında oynadığı karşılaşmayı 2-0 kazanırken; rahat bir galibiyet elde etti. Arsenal bu sonuçla ligde puanını 28'e yükseltirken, Stoke City ise 20 puanda kaldı.
__________________
alpler Ofline   Alıntı ile Cevapla