Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2009, 09:49   #1
RamesooN
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Sinan Bolat : Attığım Gol Türk Halkına Armağan Olsun

Belçika'nın Standard Liege takımında forma giyen milli kalecimiz Sinan Bolat, bu kez kurtardıklarıyla değil attığı golle Avrupa'ya sesimizi duyurdu.

Sinan, Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda oynanan maçta Az Alkmaar karşısında 1-0 yenik durumda bulunan takımının beraberlik golüne imza atarak, Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesini sağladı. Karşılaşma boyunca birçok net golü önleyen 21 yaşındaki milli kaleci, Standard Liege'nin 90+5. dakikada kazandığı serbest vuruş sonrası ileriye çıktı ve ceza sahasına yapılan ortayı kafayla ağlara göndermeyi başardı.. Bu golle takımını Avrupa'da tutan Sinan, Belçika'da bir kez daha gönülleri fethetti. Kayseri doğumlu olduğu için 38 numaralı formayı gururla taşıdığını söyleyen gurbetçi kaleci, telefon aracılığı ile Zaman'ın sorularını cevapladı.

Geçen sezonun son maçında kurtardığın penaltı ile Standard Liege'nin şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştun. O maç senin kariyerini nasıl etkiledi?


Evet, dediğiniz gibi Gent maçı benim için tam bir dönüm noktası oldu. Puan kaybetseydik, Anderlecht şampiyon olacaktı. 90+2'de hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakem penaltıyı çaldığında herkes "şampiyonluk gitti" diye düşündü. Allah'a şükür o penaltıyı kurtardım ve maçı 1-0 kazanarak şampiyonluğu kazandık. O karşılaşmadan sonra taraftarların gözünde büyüdüm. Belçika'da herkes beni konuşmaya başladı. Gazeteler beni manşetlere taşıdı.

21 yaşında olmana rağmen kısa sürede ismini tüm Avrupa'ya duyurup A Milli Takım'a kadar yükseldin. Bunu nasıl başardın?


Geçen sezon 21 yaşında bir kaleciye nasip olmayacak başarılı bir dönem yaşadım. Bana verilen fırsat sayesinde kendimi gösterme imkânı buldum. Takımdaki ilk sezonumda şampiyonluğa ulaştık. Ardından Türk Milli Takımı'na davet edildim.

Gelelim Şampiyonlar Ligi'nde AZ Alkmaar'a attığın müthiş kafa golüne. Bu tarihî golü kısaca anlatabilir misin?


1-0 mağlup durumdaydık ve bize mutlaka beraberlik lazımdı. Takımımız, maçın uzatma dakikalarında serbest vuruş kazanınca ben de yedek kulübesine bakarak hocamla göz göze geldim ve ileri çıkmak için izin aldım. Orta yapıldıktan sonra can havliyle sıçradım. Şansım da yaver gidince top tam kafama oturdu ve gol oldu. Çok güzel bir andı. Bu golle Standard Liege'nin Avrupa Ligi'ne katılmasını sağladığım ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum. Attığım golü Türk halkına armağan ediyorum.

Daha önce hiç gol atmış mıydın mı peki?


Hayır, ilk kez oldu. Fakat çocukken arkadaşlarla aramızda oynadığımız maçlarda sürekli forvet oynardım. Gol atmayı çok severdim. Bunun faydasını gördüm.

Takım arkadaşların, özellikle de forvetler golünü beğendi mi?


Evet, hepsi gol attıktan sonra sahada peşimden koşup beni tebrik ettiler. Hatta maçtan sonra takımın en iyi kafa vuran forvet oyuncusu Brezilyalı İgor Camargo, 'Ben bile böyle güzel bir gol atmadım. O nasıl kafa vuruşuydu öyle.' dedi. Ben de televizyondan izledikten sonra attığım golü beğendim.

Bundan sonraki maçlarda gol atmak için ileri çıkacak mısın?


Duruma göre olabilir. Yine böyle son dakika pozisyonları olursa şansımı deneyebilirim.

Hava toplarına çok iyi çıkıyorsun. Bunu neye borçlusun?


Allah vergisi çevik bir yapım var. Aynı zamanda risk almayı seven biriyim. Bu yüzden hava toplarına yükselirken çok iyi konsantre oluyorum.

Kayserilisin ve sırt numaran 38. Kayserispor'un lider olduğunu duyunca neler hissettin?


Evet, aslen Kayseriliyim. Ben 5 yaşındayken dedem ve babam madende çalışmak üzere Belçika'ya göç etmiş. A Milli Takım'dan teklif geldiği vakit tereddüt etmeden kabul ettim. Aslında Belçika'dan da teklif vardı. Ancak Türklüğüm ağır bastı. Kaleci antrenörü Mehmet Tezcan hocamın da Ay-Yıldızlı formayı giymemde çok büyük emeği var. Kayserispor'un lider olması beni çok mutlu etti.

Fenerbahçe'nin sana talip olduğu söyleniyor. Türkiye'de oynamak ister misin?


Neden olmasın. Günün birinde Türkiye liginde kalecilik yapmak isterdim. Fakat yaşım daha çok genç ve şu anda takımın bir numaralı kalecisiyim. İki yıl daha Standard Liege'le sözleşmem var. F.Bahçe'nin benimle ilgilendiğini basından duyuyorum. Ancak resmi bir görüşmem olmadı.

Örnek aldığın yerli veya yabancı bir kaleci var mı?


Rüştü abinin hayranıyım. Onu uzun zamandır takip ediyorum. Kendisiyle A Milli Takım kampında tanışma fırsatı buldum. Mükemmel bir kaleci. Aynı zamanda iyi bir insan. Bana Milli Takım kamplarında çok yardımcı oldu. Ondan çok şey öğrendim. Fakat onun Türkiye'de eleştirilmesine üzülüyorum. Hatasız kaleci olmaz. Bana göre Rüştü abi dünyanın sayılı kalecilerinden biri.

Rüştü: Sinan'la gurur duydum

Beşiktaş'ın ve Milli Takım'ın başarılı file bekçisi Rüştü Reçber, Standard Liege'nin genç file bekçisi Sinan Bolat'a övgüler yağdırdı. Gurbetçi kaleciye sahip çıkılmasını isteyen Rüştü, "Attığı gol sonrası bir Türk olarak gurur duydum ve çok duygulandım. Hem Türkiye'nin hem de Türk kalecilerinin adını dünyaya duyurdu." ifadelerini kullandı. Sinan Bolat'ı milli takımlardan tanıdığını kaydeden tecrübeli kaleci, "Sinan gibi geleceği parlak olan kalecilere destek olmamız gerekiyor. Sinan'ın başarısı Türk kalecilerinin de başarısı olacaktır. Türkiye de bu maç sonrası onu unutmasın ve her zaman destek olsun." dedi. Rüştü, CSKA maçında kırılan burun kemiğinin devre arasında ameliyat edileceğini de belirterek, "Yapacak bir şey yok, kırık burunla da olsa oynayacağız." diye konuştu.
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla