Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2010, 16:55   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FeneV'li B.Uygun'dan İtiraf !

Transfer edilirken kulübüne 15.5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi... Kendisiyle de yıllık 3.5 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme imzalandı. Dünkü kur itibariyle hesaplarsak, Fenerbahçe'yle sözleşmesinin bittiği 31 Mayıs 2012 tarihinde, Güiza'nın sarı-lacivertli kulübe maliyeti 60 milyon TL'ye varmış olacak.

Peki Fenerbahçe 65 milyon TL'lik maliyetin karşılığında bu futbolcudan ne aldı? Bugün itibariyle "hemen hemen hiçbir şey" demek yanlış olmaz. Geçen sezon takım ligden koptuktan sonra attığı goller, kendi istatistiğine katkı sağlamaktan öteye gidemedi.
Bu sezon da birkaç lig maçı dışında pek varlık gösteremedi. Önceki gece Lille deplasmanında Alex'e veremediği pas ve karşı karşıya atamadığı gol sonrası bardağı taşırdı. Herkes tepki gösterirken, yönetim ve Daum onu özellikle Avrupa maçlarında ilk 11'e koymaktan çekinmiyor. Bu durumda bir 'piyasa' kaygısının olduğu aşikar. Bu kaygıyı bir kenara bırakıp, işin teknik yönünü ligimizde gol krallığı yaşamış Bülent Uygun, Hakan Şükür ve Feyyaz Uçar'ın Güiza ile ilgili yorumları. İspanya Gol Kralı'yla ilgili ortak görüş, Fenerbahçe'nin oyuncusu olmadığı yönünde
BÜLENT UYGUN
" Nasıl kral olmuş anlayamıyorum! "
Dani Güiza, İspanya Ligi'nde gol kralı olmuş bir futbolcu. Ancak bunu hangi stil ve beceriyle başarmış; hem eski bir golcü hem de faal bir teknik direktör olarak anlamakta zorluk çekiyorum. Artık onun için ödenen rakamın tartışılması anlamsız. Ama Fenerbahçe'nin scoutları (oyuncu avcıları) transfer yapılmadan onu yeteri kadar izlemiş olsalardı, şu anda sarı-lacivertli kulübün formasını giyiyor olmazdı. Gol vuruşlarında çok kötü, kafa toplarında etkisiz. Bir tek özelliği var, o da dikine koşular yapmak. Semih Şentürk, yedek kulübesinde ama bana göre Tanju Çolak'tan sonra Türkiye'de gol vuruşunu en iyi yapan oyuncu. Fenerbahçe'nin de şu andaki sorunu gol vuruşu olduğuna göre Semih, sarı-lacivertliler için biçilmiş kaftan.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.

Konu Mehmet tarafından (20-02-2010 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir..
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla