Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2010, 09:23   #1
Akdora
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Barça bir rekoru daha kırdı..

La Liga'daki müthiş yenilmezlik serisini Tenerife karşısında elde ettiği farklı galibiyetle sürdüren ve bitime 2 hafta kala şampiyonluk yolunda dev bir adım daha atan lider Barcelona, aynı zamanda ezeli rakibi Real Madrid'e ait rekorun da yeni sahibi olmayı başardı.
Nou Camp Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 17. dakikada sağ taraftan Daniel Alves'in ayağının dışıyla yaptığı ortada, Zlatan Ibrahimovic'in kafayla indirdiği topa kaleciden önce dokunmayı başaran Lionel Messi takımını öne geçirdi. 1-0
39. dakikada ise kaptan Puyol'un hatalı pasında kaptırılan topta, Daniel Kome ceza sahası içinde müsait durumdaki Roman Martinez'i gördü ve Arjantin'li futbolcu da köşeye düzgün vuruşunda skora dengeyi getirdi. 1-1
27 yaşındaki ortasaha futbolcusu, böylelikle La Liga'da forma giydiği son 5 maçın 4'ünde gol sevinci yaşadı.
63. dakikada, Daniel Alves'in şık ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Bojan Krkic, dar açıda olmasına rağmen uzak köşeye yerden yaptığı usta vuruşla Katalan ekibi yeniden öne geçirdi. 2-1
19 yaşındaki genç forvet, ligde görev aldığı son 6 maçta 6. kez fileleri havalandırdı.
77. dakikada ise, çalımlarla rakip defansın arasına dalan Messi'nin ara pasında defanstan seken topu bekletmeden yaptığı vuruşla köşeye gönderen Pedro Rodriguez, bu sezonki toplam gol sayısını 19'a çıkardı. 3-1
90+3'te, sağ taraftan hareketlenen Daniel Alves'in ceza sahasına yaptığı adrese teslim ortada, Messi topu çok şık bir şekilde kontrol ettikten sonra soğukkanlı aşırtma vuruşuyla klasına yakışan bir gol kaydetti. 4-1
Arjantin'li yıldız, böylelikle bu sezonki toplam gol sayısını 44'e çıkararak büyüleyici performansını sürdürürken La Liga'da ise 31. kez fileleri havalandırdı. Messi aynı zamanda, Mariano Martin, Romario, Ronaldo ve Samuel Eto'o'nun ardından ligde bir sezonda 30 gol barajına ulaşan 5. Barcelona'lı futbolcu olarak tarihteki yerini aldı.
Bu sezon ligde evinde oynadığı 18 maçta da yenilgi yüzü görmeyen ve 17'sini galibiyetle tamamlayarak müthiş bir performans sergileyen Barcelona, aynı zamanda ligdeki yenilmezlik serisini de 14'e çıkarttı.
Barcelona Tenerife galibiyetinin ardından 36 maçta puanını 93'e çıkararak, La Liga tarihinde bir sezonda elde edilen en fazla puana daha 2 maçı olmasına rağmen ulaştı ve yeni bir rekorun sahibi oldu.
22 takımla oynanan 1996-1997 sezonunda, Fabio Capello yönetimindeki Real Madrid sezonu 92 puanla şampiyon olarak tamamlamış ve o zamana kadar lig tarihinde elde edilen en fazla puanı toplamıştı.
Ligde kalan 2 maçında Sevilla ve Valladolid ile karşılaşacak olan Katalan ekip, takipçisi Real Madrid'le arasındaki puan farkını 4'e çıkarırken, Başkent temsilcisinin Çarşamba günü Mallorca ile oynayacağı maçı beklemeye başladı.
DANIEL ALVES DALYA DEDİ
Tenerife karşısında elde edilen farklı galibiyette gösterdiği performansla önemli rol üstlenen Brezilya'lı sağ bek oyuncusu Daniel Alves, Barcelona forması altındaki 100. resmi maçını oynayarak dalya sevinci yaşadı.
Bu sezon toplam 46 resmi maçta görev alan Alves, bordo mavililerdeki ilk sezonunda ise 54 resmi maçta sahaya çıkarken toplamda 8 kez fileleri havalandırdı.
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla