Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2010, 04:26   #9
indie
 
indie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
macho´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir Barcelona belgeseli izlemiştim. Kulüp borç batağında ve çok zor günler geçiriyordu. Laporta, yönetimine toplantıda sordu: İki tane seçeneğimiz var, ya küçüleceğiz, masrafları kısacağız ve borcu bitireceğiz yada büyüyeceğiz, gerekirse daha fazla borçlanacağız ama başarıyı yakalayarak bu başarıyı nakite çevirerek borcu kapatacağız. Yönetim ikincisine karar verdi. Durumları ortada. Şimdi Beşiktaş'ta böyle bir yol ayrımında. Tabiiki biz bir Barcelona değiliz ama bizde mantıklı harcamalar yaparak, başarıyı yakalar ve bunu nakite çevirebilirsek o zaman işin içinden çıkabiliriz. Öncelikle elimizden çıkartmamız gereken, paraya çevirebileceğimiz futbolcuları tespit etmeliyiz. Benim şahsi fikrim, Delgado, Tello, Holosko, Zapo ve bunlara Batuhan'ı zaten ekledik. Eğer Holosko ve Tello dünya kupasında biraz kıpırdanırlarsa bu 5 tane isim bize 10 ila 12 milyon euro arası bir para getirebilir. Bence satılmalarında bir mahsur yoktur. Yerlerine, Deco (bonservissiz), Quaresma ve Volkan Şen alınırsa bu takım önümüzdeki yıl uçar. Bu çok kolay bir iş mi? Hayır değil. Ama imkansızda değil. Eğer bir risk alınacaksa bence bu alınması gereken ve sonuç alabilme şansı yüksek bir risktir..
Barcayı bırakın, gs bu işe kalkıştı, yaşlı, sakat, sorunlu futbolcuları ve başarı garantisi olmayan genç yıldızları transfer ettiler, 2 senedir halleri ortada. Her sene 100 milyon euroya yakın kredi/borç alıyorlar, üstelik arkalarında devlet var stadlarını yapıyor, sponsorlarıo gani, buna rağmen. Biz olsak aynı durumda çoktan batmıştık.

Deco, Quaresma, Volkan Şen transferlerinin Kewell, Keita, Dos Santos'tan çok farklı olacağını kim garanti edebilir? Gol-asist yapsalar bile takımın başarılı olacağının garantisi var mı? (Baros 30a yakın gol attı, Arda 2 senede 20 gol 45 asist yaptı, Keita desen bu sene hem gol hem asistler çift rakamlı)

Sonuçta battı balık yan gider deyip abuk subuk transferlere devam edemeyiz, para harcayacaksak başarı garantisi olan adamlara harcamalıyız. ariyeri düşüşte olan isimli yabancılara ya da sadece 1 sezon parlamış gençlere 10-15 milyon eurolar vererek büyünmez. Ernst-Ferrari gibi 3-5 milyon euroluk, ama geldiği takımın halihazırda belkemiği olan adamlarla büyünür.
__________________
Click the image to open in full size.
indie Ofline   Alıntı ile Cevapla