Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-09-2010, 16:07   #1
GhoStEaqLe
 
GhoStEaqLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Derbi Öncesi & Sonrası İstatistikler

Futbol Takımımız, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe ile 327. kez karşılaşacak. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak derbiyi Cüneyt Çakır yönetecek.
İlk resmi maçı 12 Kasım 1926 yılında Taksim Stadı’nda oynanan ve golsüz sona eren 86 yıllık ezeli rekabette bugüne dek yapılan 326 maçta Fenerbahçe 122, Beşiktaş 120 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. İki takım arasında ligde geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda 3-0, Fenerbahçe de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1-0'lık skorlarla kazandı.

KADIKÖY'DEKİ LİG MAÇLARI

İki takım arasında Kadıköy'deki lig maçlarında ise galibiyet sayısında eşitlik bulunuyor. Ezeli rakipler Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 28 lig maçında 9'ar galibiyet alırken, 10 maç ise berabere sonuçlandı. ''Kara Kartallar''ın Kadıköy'deki lig maçlarındaki 38 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 34 golle karşılık verdi. Geçen sezon Kadıköy'de yapılan lig maçını ev sahibi Fenerbahçe 1-0'lık skorla kazandı. 18 Nisan 2010’da oynanan karşılaşmadan çok, sarı-lacivertlilerin Brezilyalı oyuncusu Bilica’nın 64. dakikada kazandığımız penaltı atışı öncesinde penaltı noktasını kramponuyla eşelemesi hafızalarda yer etti.
GENEL TOPLAMDA BEŞİKTAŞ ÜSTÜN
Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı- lacivertlilerle toplam 45 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 14 galibiyet alırken, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Kadıköy'de Beşiktaş, attığı toplam 64 gole karşılık, kalesinde 57 gol gördü.
GOLCÜLER
Ezeli rekabette en fazla golü efsane kaptanımız Hakkı Yeten attı. Fenerbahçe'ye karşı 58 kez Beşiktaş forması giyen ''Baba'' lakaplı Hakkı Yeten, 32 kez ezeli rakiplerinin filelerini havalandırdı. Fenerbahçe adına Beşiktaş'a en fazla golü ise 19 golle Cemil Turan kaydetti.
BEŞİKTAŞ'TAN ''FARKLI'' TARİFELER
Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını da tattırdı. Siyah-beyazlılarımız, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, ezeli rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi.
EN ÇOK FORMA GİYENLER
Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde en çok forma giyen futbolcu unvanı ise Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'a ait. Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe karşısına 64 kez çıktı. Bu futbolcuyu 61 maçla Beşiktaşlı Şeref Görkey, 59'ar maçla da Beşiktaşlı Ulvi Güveneroğlu ile Fenerbahçeli Müjdat Yetkiner izliyor.
YENİLERİN DERBİ HEYECANI
Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster, Türkiye’de teknik direktör olarak ilk lig derbisinin heyecanını yaşayacak. Takımımızda yeni transferlerimiz Ricardo Quaresma, Guti, Roberto Hilbert, Cenk Gönen, Ersan Adem Gülüm ve Mehmet Aurelio, takımdan ayrı çalışmalar yapan Fatih Tekke, Necip Uysal ve genç oyuncumuz Onur Bayramoğlu da görev verilmesi durumunda siyah-beyazlı formayla ilk kez Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkacak.
CÜNEYT ÇAKIR İLK KEZ FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇINDA
Teknik adamlar ve futbolcuların bir bölümü gibi, derbinin hakemi Cüneyt Çakır da kariyerinde ilk kez bir Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde görev yapacak.
__________________
Click the image to open in full size.

Konu GhoStEaqLe tarafından (19-09-2010 Saat 16:08 ) değiştirilmiştir..
GhoStEaqLe Ofline   Alıntı ile Cevapla