Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2006, 02:57   #5
Markus Münch
 
Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Korkut GÖZE

Click the image to open in full size. Neler oluyor


JEAN Tigana, bir hafta önce Galatasaray derbisinde ilk 11’de oynattığı Ricardinho’yu, Ankaragücü maçında kulübeye çekti. Ve Delgado ile oyuna başladı.

Artık sıkıntı bastı. "Delgado-Ricardinho birlikte oynar mı?" muhabbetine dalmak istemiyorum. Ricardinho’suz Beşiktaş nasıl oynadı, ona bakalım...

Tigana’nın genç ve koşan Beşiktaş yaratma isteğine, görev verdiği tüm futbolcular yürekten katıldı. Biri farklıydı... Mert Nobre, sahanın her noktasına bastı, her rakibe adeta savaş açtı. Orta alanda yaptığı prese bol bol alkışlar aldı. Ben farklı düşünüyorum. O başarıyı ceza sahası içinde gösterseydi, daha yararlı olmaz mıydı? Tigana, onu sahanın her bölgesine koşturuyor!

Koray Avcı’nın sakatlığı, Beşiktaş’ın savunma düzenini zorunlu bir değişikliğe sürükledi. Defansın sağ kanadına Ali Tandoğan’ın girmesi, Burak Yılmaz’ın performansını farklı bir çizgiye taşıdı. Ve bu ikili sağ kulvardan etkili ataklar geliştirdi.

Beşiktaş, özellikle ilk 45 dakika ayağa oynayarak rakibi şaşırttı. Ve top kaybı diğer maçlara oranla daha azdı. Bu tempo ve başarılı pas trafiği ikinci yarıda bozuldu. Belki de skor rahatlığı Beşiktaş’ı etkiledi.

Delgado, Jean Tigana’nın aradığı futbolcu tipine uyuyor. Koşuyor ve gerektiği gibi savaşıyor. Yine de asla bir lider değil. İyi veya kötü de oynasa, liderlik özelliğini kenarda bekleyen Ricardinho’da görüyorum.

Ve Beşiktaş’ta takım bütünlüğünün kaybolduğu dakikalarda ısrarla Ricardinho’nun oyuna girmesini bekledim. Jean Tigana hiç oralı olmadı. 64. dakikaya kadar bekledi ve golden sonra Gökhan Güleç’i çıkartıp, Ricardinho’yu aldı.

İkinci yarıda yaklaşık 25 dakika adeta dökülen, topu ve sahayı rakibe kaptıran Beşiktaş’ın bu görüntüsünü Jean Tigana daha önce hissetmeliydi. Ve gerekli önlemi almalıydı.

Nasıl göremedi ve skoru zora soktu anlayamadım...

Ve bir şeyi hemen farkettim. Kenarda beklemek Ricardinho’yu fena etkilemiş. Pek istekli değildi, oyuna gerektiği gibi asılmadı. G.Saray derbisinin ilk yarısındaki Ricardinho’dan eser yoktu!

Neler oluyor Beşiktaş’ta. Bir bilen varsa söylesin...
__________________




Markus Münch Ofline   Alıntı ile Cevapla