Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-09-2006, 03:02   #6
Markus Münch
 
Markus Münch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.Yarım maç, tam puan


Kim ne derse desin, üç büyükler arasında yabancılarından en yüksek randıman alan Beşiktaş.
Yeter mi? Asla...
Ama Nobre'si, Kleberson'u, Delgado'su iyi niyetle çalışıyor işte.
Bu arada, tribünden aldığı moralle Baki yere sağlam basınca, rakibin gol bölgesini korku tüneline çeviren Gökhan Güleç canını dişine takınca, takımı yandan çarklı vapur gibi ileri iten sol kanat Burak gaza basınca, ortaya Süper Lig'in yüzünü ağartacak manzaralar çıkıyor.
En azından bir devre...
İşte o devre, Ankaragücü top Beşiktaş'tayken çok güzel alan savunması yapıyor hatta Beşiktaş orta sahayı geçmekte zorlanıyor. Ama sadece o anda... Ne zaman ki, topu Ankaragücü kazanıp ardından kaybediyor, o zaman sağdan Burak ve Delgado ile kükreyen bir şelale gibi sıfıra yaklaşıyor Beşiktaş.
İki seçenek kalıyor rakibe... Ya Nobre veya Gökhan'ın yapılacak ortaya dokunmamaları için dua etmek, ya da Delgado'yu, Burak'ı orta yapmadan yere indirmek.
İlk golün nedeni buydu. Delgado yere düşürüldü, Kleberson düzgün kullandı, Burak attı.
Beş dakika sonraki gol ise sıradan bir Beşiktaş akınının faulle "durdurulmamısı"ydı.
İlk yarı Runje'nin forması çimene değmedi son saniyelere kadar. O dakikada gevşeyen ve top çeviren Beşiktaş az daha Tita'nın ayağından golü yiyecekti.

B planı yok
İkinci devrede müthiş bir CSKA provası yapıldı savunmada. Çünkü Ankaragücü Teknik Direktörü Karaman'ın tüm kartlarıyla birlikte takımı da açtığı ikinci devre, Beşiktaş'a en iyi savunmanın rakip sahada olacağını bir kez daha öğretmiş olmalı.
Kaçan kovalayan değişti. Karaman, planı yenilemişti, ama Tigana'nın B planı yok gibiydi.
Sahi saldıran bir takıma karşı ne yapacaktı Beşiktaş? Ricardinho'yu da oyuna alıp düzgün paslarla Ankaragücü'nün gerisine sarkmak iyi fikirdi de, savunmadan çıkamıyordu bir türlü takım. CSKA forvetleri Ceyhun kadar egoist olur mu bilinmez. Ve eloğlu bir golle yetinmez.
Beşiktaş bunu anlayıp hücumu düşündüğünde hemen penaltı kazandı. Takımda o kadar "iyi vuran" adam varken acaba niye "iyi dokunan" kullandı penaltıyı; uzun süre tartışılacak bir mesele.
Yarım maçlık oyuna 2-1 galibiyet iyi yine.
Zorlu haftanın ilk ayağında galibiyet dışında bir sevindirici unsur da Delgado ve Kleberson savunmacı yanlarını iyice ortaya koydular bu maçta. Yalnız hücumdaki pasları biraz ince ayar gerekiyor.
__________________




Markus Münch Ofline   Alıntı ile Cevapla