Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2006, 05:41   #1
odin
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lightbulb Winamp ın püf noktaları

Winamp'ın Püf Noktaları Anlatım:


1} Alt-F tuş kombinasyonu veya sistem menüsü tuşuna sağ fare tuşu ile bir kez tıklamak Winamp ana menüsünü görüntüler. Winamp'ın değil Windows'un menüsünü görüntülemek için sadece ALT+Boşluk tuşları işe yarayacaktır.
2} Bir Internet adresindeki MP3 dosyasını çalmak için Ctrl-Çıkarma veya Ctrl-Çalma tuşlarını kullanabilir, sabit diskinizdeki dosyaları Shift-Çalma tuşuna basarak çağırabilirsiniz. Tüm bir klasörü çalmak istiyorsanız Shift+Çıkarma tuşuna basın.
3} Ctrl'e basılı tutup başa alma tuşuna basarsanız şarkı listesindeki ilk şarkıya dönülür.
4} Durdurma tuşuna basmadan önce elinizi Shift tuşuna basılı tutarsanız ses yavaş yavaş kısılarak şarkı sonlandırılır.
5} Şarkı kontrol tuşlarına fareniz ile tıklamak yerine klavyenizden Z,X,C,V,B tuşlarına basabilirsiniz.
6} Numlock açık olduğunda nümerik klavyedeki tuşları bir çok değişik fonksiyonu gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.
7} Aşağı ve yukarı tuşları kolayca ses şiddeti ayarı yapmanızı sağlar.
8} Ctrl-Tab tuş kombinasyonu açık olan WinAmp pencereleri arasında gezinmenizi sağlar. (Ana pencere, EQ ve şarkı listesi pencereleri)
9} Winamp'ın başlık çubuğuna fareniz ile çift tıklayarak Winamp penceresinin küçük bir bar haline gelmesini böylece daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.
10} Winamp arabiriminin değişik alanlarına sağ tıkladığınızda değişik fonksiyonları içeren menüler çıkacaktır.
11} Şarkının belirli bir noktasına atlamak için "Ctrl+J" tuş kombinasyonunu, şarkı listesindeki bir şarkıyı çağırmak için ise J tuşunu kullanabilirsiniz.
12} MP3 dosyalarını Windows klasör penceresinden Winamp arabirimine sürükleyip bıraktığınızda şarkı listesi sıfırlanır ve şarkı çalmaya başlar. Bu işlemi gerçekleştirirken elinizi Shift tuşuna basılı tutarsanız dosya şarkı listesine eklenir.
13} Winamp arabirimini kolayca değiştirmek, yani skin seçmek istiyorsanız ALT+S tuşlarına basarak ilgili menüyü görüntüleyebilirsiniz. Skin seçme penceresindeki "Select random skin on play" kutusunu doldurduğunda Winamp sizin için her değişik şarkıda rasgele bir skin seçecektir
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla