20-10-2006, 13:10
|
#1 |
Dişi Kartal
Üyelik tarihi: Jul 2006
Mesajlar: 15.053
Tecrübe Puanı: 35  | Çilekli Tart | | Malzemeler: Keki için:- 2 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı süt
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 5 kahve fincanı un
- kabartma tozu
- vanilya
Kreması:- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Üzerine:- 400gr çilek
- yarım paket çilekli jöle,su
*** kahve fincanı: küçük türk kahvesi fincanı. Yapılışı:- Kekin tüm malzemelerini bir kabın içine boşaltın ve boza kıvamına gelesiye kadar çırpın.
- Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu boşaltın.
- 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
- Kremşantisini hazırlayın. Buzdolabına koyun.
- Fırından keki çıkarınca soğuması için kenarda yarım saat kadar bekletin.
- Çilekleri yıkayın. Dilimleyin.
- Jöleyi hazırlayın ve bir kenara bırakın.
- Soğmuş olan kekin üzerine kremşantiyi sürün.
- Dilimlenmiş çilekleri dizin. Kenarda bekleyen donmaya yakın jöleyi çileklerin üzerine sürün.(jöle sadece çileklerin tazeliğini kaybetmemesi için. Eğer hemen tüketilecekse olmasada olur.)
Afiyet olsun. |
| |