Konu: Çökertme
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-10-2006, 11:13   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çökertme

Cökertme

Mutfak: Türk



Süre:
Servis: 4

Click the image to open in full size.

Malzemeler
400 gr. Dana Kontrfile
8 Orta Boy
Patates
Kizartmak Için
Sivi Yag
2 Çay kasigi Karabiber
2 Çay kasigi Kimyon
2 Çay kasigi Kirmizibiber
400 gr Süzme Yogurt
6 Dis Sarmisak
100 gr Tereyagi
Tuz

Yapilis Tarifi
Sarmisaklari dövün. ve süzme yogurt ile karistirin.
Patatesleri soyup yikadiktan sonra kurulayin. Rendeleyip kizgin yagda kizartin ve kevgirle alin. Genis bir servis tabagina yayin. Üzerine süzme yogurdu dökün.
Tavada tereyagini eritip tuz ilave ederek ilik bir ortamda bekletin.
Etleri kömür izgarasinda pisirin. Çubuk seklinde kesip ilik tereyaginda baharatlarla birlikte 8-10 dakika pisirin. Etleri süzme yogurdun üzerine yerlestirin.
Tabagi turp, yesil biber ve domates ile süsleyip sicak olarak servis yapin
AFİYET OLSUN!
NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla