Kazım Kanat "Suçlu: Çizgi Savunma"

Forumlar › Forumlar › Taraftar › Makaleler › Kazım Kanat "Suçlu: Çizgi Savunma"

6 yazı görüntüleniyor – 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1137085
    ferro1903
    Katılımcı

      Mösyö Jean'a bir çift sözüm var. Ama bizim usulle; Be birader Jean; bizim anlatmaktan yorulduğumuz, senin de inatla karşı çıktığın şu, "Orta sahasız" sistemi terk etmen doğrunun da üstünde doğru. Ama bunu ilk kez yapınca futbolcular da şaşırdı, biz de! Oysa şunu ligde yapsan Beşiktaş lider olurdu, UEFA'da yürür giderdi. Doğrular neydi:
      1-Bobo ile tek santrfora döndü, arkaya iki top ustası Delgado ve Ricardinho'yu koydu. Yanlarına da sahayı geniş kullanan Koray Avcı'yı yerleştirdi. İşte bu dörtlü (3 Brezilya 1 Arjantin) Beşiktaş'ın futboluna kalite ve hücum zenginliği getirdi. (Demek ki sistem değişebilirmiş Mösyö Tigana!)
      2-İki ön libero ile oynandı. Kleberson-Serdar uyumu mükemmeldi.
      3-Dörtlü savunma dönerli oynadı. Üzülmez ve Ali Tandoğan hücuma çıktıkları an üçlü savunmaya dönüldü . (Bire birlerde Toraman ve Zan harika top kaptılar)
      Bu Beşiktaş ilk yarıda baskılı oynadı. Organizeli ve çalışılmış 3 gol pozisyonu yakaladı. Delgado hücumda liderliği alarak maça damga vurdu.
      Biliyorum soru şu; Beşiktaş iyi oynadı da neden gol yedi?

      BURAK NİYE YEDEK?
      Elbette Mösyö Jean'a üç sorum var;
      1-Beşiktaş savunmada çizgi defans yaparak affedilmez hata yaptı. 13 maçta 13 kez galip gelen Dinamo forveti ilk 45 dakikada iki uzun topla bir gol buldu bir tane kaçırdı.
      2-Hava yağışlı, zemin kaygan. Türkiye'de toplara en iyi vuran ve sprinter özelliği olan Burak Yılmaz niye yedek? Orta göbekte oyun kurucu özelliği olan Koray Avcı niye sağ tarafta?
      3-Beşiktaş'ın soldan gol yeme alışkanlığına ve kolaylığına bir çözüm lütfen!
      (Runje, Beşiktaş'ın kalecisi değil. Kristea'nın iki pozisyonda ki vuruşu kurtarılırdı)
      İkinci 45 dakikada Beşiktaş kenarları ve orta göbeği kullanarak hücuma çıktı. Bobo'nun golü bu düşüncenin sonucudur. (İlk uzaktan şut gol oldu. Dikkat!)
      Beşiktaş'ta her şey iyi giderken Mösyö risk alıp oyuncu değiştirebilirdi. İbrahim Akın oyuna girse yan orta ve şutları ile maça kesinlikle damga vururdu. Ama Mösyö sadece oyunu seyretti ve bekledi. Kleberson sakatlanınca oyuna Burak girdi. Böylece Bobo'ya bir destek geldi. Bir şey daha yaptı Beşiktaş. Kaleye her pozisyonda şut atıldı. Ama bu pozisyonlarda orta saha hücumda çoğalmadı ve paslaşmalarda çok aceleci olundu.
      Ama son sözü hakem Ceferin söyledi. Artistik atmaya bir penaltı ve kırmızı kart. Ve hak edilmeyen bir yenilgi. Yazık!
      MESAJ; Demirören şu günlerde, "Sağır Sultan" rolü oynuyordu. Mösyö'yü başkan gibi uyardı. Nihayet!

      #1371686
      eFSaNe55
      Katılımcı

        BU simdi tam olarak ne diyor ben bisi anlamiyorum….

        #1372912
        Meric
        Katılımcı

          burak konusu dışında katılıyorum

          #1372967
          ozgur_1903_193
          Katılımcı

            tamamen katılıyorum K.Kanat a.

            #1372988
            loiskeyf
            Katılımcı

              güzel bi yazı bu kazım kanat tam teşhis koyuyor

              #1373075
              gulcebalcioglu
              Katılımcı

                haklı olduğu yerler var tabi ama kazım kanat bazen çok saçma konuşuyo..

              6 yazı görüntüleniyor – 1 ile 6 arası (toplam 6)
              • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

              Yayımlandı

              kategorisi

              yazarı:

              Etiketler: