Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-12-2006, 16:07   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
buğu kebabı


Click the image to open in full size.


Malzemeler:

- 500 gr kuzu kuşbaşı,
- 2 adet soğan,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 adet havuç,
- 1 küçük karnabahar,
- 6 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı salça,
- ½ demet dereotu,
- 1 çay kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı fesleğen,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 tabaka yağlı kağıt.
Yapılışı:
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağı tencerede eritip soğanları kavurun. Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin. Salçayı ekleyin. Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin. Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın . Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin. Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın. Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin. Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun. Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın. Üzerini hafifçe yağlayın. Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kağıdıyla servis yapın.
Afiyet olsun.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla