Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2007, 19:04   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Mayonezli Kefal

Mayonezli Kefal Mutfak: Fransa
Katagori: Deniz Ürünleri

Click the image to open in full size.

Süre: 60dk-Fazla
Servis: 1-2
Zorluk: Orta
|
Tavsiyeler
0
Malzemeler
1 adet büyük kefal
1 adet küçük baş sogan
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
1 adet defne yaprağı
1 kase rus salatası
Yarım kase mayonez
8-10 adet kornişon turşu


Yapilis Tarifi
Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç* kereviz* soğan* defne* tane biber* normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin. Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin. Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun.
Etini kılçığından ve derisinden temizleyin. Başını ve kuyruğunu ayırın. Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin. Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın. Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin. Balık şekli verin.
Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin. Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla