Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 09:40   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ÖĞLE NAMAZININ FARZI

ÖNCE NİYET EDİLİR.
“ Niyet ettim Allah rızası için bu günki öğle namazının dört rekat farzını kılmağa ”

Sonra baş parmak uçları kulağın yumuşağına değecek şekilde eller kaldırılır ve Allahu ekber denir.
Sağ elimin avucunu sol elimin üzerine koyar bağlarım.Eller göbek altında bağlı olacak şekilde.
Önce SUBHANEKE okunur.

Sübhanekel-lahümme ve bi-hamdike ve la ilahe gayruk.

Sonra EÜZÜ BESMELE çeker ELHAMI yani FATİHA yı okur Amin denir.

Eüzü billahimineş-şeytanir-racim. Bismillahir-Rahmanir-Rahim.Elhamdü lillahi Rabbil-alemiyn. Errahmanir-Rahiym.Maliki yevmiddiyn. İyyake na’büdü ve iyyakenes’teıyn.İhdinessıratal-müstekıym.Sıratal-leziyne en’amte aleyhim, ğayril-mağdubi aleyhim ve leddalliyn. Amin.

Daha sonra KAFİRUN süresi okunur.

Kul ya eyyühel-kafirune la abüdü ma tabüdün.Ve la entüm abidüne ma abüd.Ve la ene abidün ma ebedtüm.Ve la entüm abidüne ma abüd.Leküm dinüküm veliye din.

Bitince “Allahü Ekber” diyerek rük’a varılır.Üç kere “Sübbahane Rabbiyel azıyım” dedikten sonra, “ Semiallahü limen-hamideh” diyerek doğrulunur.Bu anda da “ Rabbena lekelhamd” denir.
Sonra “Allahü Ekber” diyerek Secde ye varılır.Sonra üç kere, “Sübbane Rabbiyel-ala” denir.Daha sonra ise “Allahü Ekber” diyerek secde den baş kaldırılıp oturulur.”Sübhanellah” diyecek kadar durur,tekrar “Allahü Ekber” diyerek secdeye varılır. üç kere, “Sübbane Rabbiyel-ala” derim.Sonra “Allahü Ekber”
Diyerek ayağa kalkılır.( Kıyam )


Yalnız besmele çeker ve FATİHA süresini okurum.


Bismillahir-Rahmanir-Rahim.Elhamdü lillahi Rabbil-alemiyn. Errahmanir-Rahiym.Maliki yevmiddiyn. İyyake na’büdü ve iyyakenes’teıyn.İhdinessıratal-müstekıym.Sıratal-leziyne en’amte aleyhim, ğayril-mağdubi aleyhim ve leddalliyn. Amin.

Dua bitince NASR süresi okunur.

İzca ca ..e nasrullahi vel –fethu .Ve raeyten-nase yedhulüne fiy diynillahi efvaca.Fe’sebbih bi’hamdi Rabbike ves’tağfir’hü innehü kane tevvaba.

Süre bitince, “Allahü Ekber” diyerek Rüküya varırım.Üç kere “Sübbahane Rabbiyel azıyım” denir.Sonra
“ Semiallahü limen-hamideh” der ve doğrulunur.Bu anda da “ Rabbena lekelhamd” denir ve , “Allahü Ekber” diyerek secde ye varılır.Üç kere “Sübbane Rabbiyel-ala” denir.Sonra “Allahü Ekber”
der doğrulup oturulur. ”Sübhanellah” diyecek kadar durur,tekrar “Allahü Ekber” diyerek secdeye varılır. üç kere, “Sübbane Rabbiyel-ala” derim.Sonra “Allahü Ekber” der doğrulup oturulur.Bu durumda otururken ETTEHİYYATÜ okunur.
“Ettehiyyatü illahi ves-salavatü vet-tayyibatü es-selamü aleyke eyyühen-nebiyyü ve rahmetüllahi ve berakatüh.Es-selamü aleyna ve alaibadillahis-saliyn.Eşhedü enla ilahe illallah,ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resülüh.” Daha sonra “Allahu Ekber”
diyerek ayağa ( Kıyama ) kalkarım.
  Alıntı ile Cevapla